Λουντογκόρετς – Στεάουα Βουκουρεστίου 1-0 (6-5 πεν.)

gazzetta default image fallback

bet365

Ούτε σε ταινία! Η Λουντογκόρετς στους ομίλους, με ήρωα στα πέναλτι τον στόπερ Μότσι που έπαιξε τέρμα επειδή στο 119' αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας!!! 1-0 στο 90' και 6-5 στα πέναλτι την Στεάουα!

Το παιχνίδι διήρκεσε περισσότερες από δυο ώρες, ωστόσο το φετινό... παραμύθι του Τσάμπιονς Λιγκ άρχισε στο 85'. Η Στεάουα με το υπέρ της 1-0 από τη Ρουμανία κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση. Ωστόσο, σε εκείνο το λεπτό μπήκε στο ματς για τη Λουντογκόρερτς ο Βάντερσον. Ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε μόλις δυο - τρεις επαφές για να βάλει φωτιά στο ουδέτερο «Βασίλ Λέφσκι», αφού στο 90' πέτυχε το 1-0 και έστειλε το ματς στην παράταση. Οι δυο ομάδες κουρασμένες από την υπερπροσπάθεια δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και οι φάσεις στον έξτρα χρόνο ελάχιστες. Ολα αυτά μέχρι το 119', ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και... κρύος ιδρώτας έλουσε τους Βούλγαρους. Ο Ντερμετζίεφ αποφάσισε άμεσα, ο Ρουμάνος αμυντικός, Μότσι θα ήταν ο παίκτης που θα αντιμετώπιζε τους συμπατριώτες του στα πέναλτι. Η ιστορία που ακολουθησε ούτε σε ταινία... Εκτέλεσε πρώτος πέναλτι και ευστόχησε, έπιασε δυο ακόμα και η Λουντογκόρετς θα παίξει πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έγινε η ομάδα Νο 130 στη διοργάνωση!

Ο 29χρονος το πανηγύρισε έξαλλα, αφού είχε ακόμα ένα λόγο... Γέννημα θρέμμα της Ντιναμό Βουκουρεστίου, μισητής αντιπάλου της Στεάουα, την έστειλε στο... καναβάτσο και έδωσε το δικαίωμα στους συμπατριώτες του να πανηγυρίζουν!

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Ο... νέος γκολκίπερ Μότσι εκτελεί εύστοχα.
1-1 Ο Κεσέρου ευστοχεί, αν και διάλεξε ο Μότσι σωστά τη γωνία
1-1 Ο ωραίος έγινε μοιραίος, άσχημο το πέναλτι του Βάντερσον, μπλόκαρε ο Αρλαουσκις
1-1 Σούπερ επέμβαση του Μότσι στο πέναλτι του Παρβουλέσκου
2-1 Κρύο αίμα ο Χαμζά, εκτελεί τον Αρλάουσκις
2-2 Ο Σζουκάλα κερδίζει τον Μότσι
3-2 Σούπερ εκτέλεση του Καϊσαρα, κανένα περιθώριο στον Αρλάουσκις
3-3 Ισοφαρίζει ο Πόπα
4-3 Ο Μαρσέλίνιο άφησε τον Αρλάουσκις να πέσει και έστειλε τη μπάλα στο κέντρο
4-4 Ο Βαρέλα δεν αγχώνεται και ισοφαρίζει
5-4 Ψύχραιμος ο αρχηγός, ο Ντιακόφ δίνει προβάδισμα
5-5 Ισοφαρίζει ο Πρεπέλιτσα
6-5 Ο Εσπίνιο αν και έστειλε τη μπάλα στην πλευρά του Αρλάουσκις δίνει προβάδισμα
6-5 Ο Μότσι δίνει την πρόκριση, έπιασε το πέναλτι του Ράπα. Ο Ρουμάνος έκανε απίθανα πράγματα!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα