Η ομολογία του Περουμάλ για τα στημένα! (vid)

Θάνος Σαρρής
gazzetta default image fallback

bet365

Ο διαβόητος «εγκέφαλος» των στημένων αγώνων σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, ομολογεί τα πεπραγμένα του με κυνικότητα που σοκάρει...

Στη μεγάλη έρευνα των New York Times για τα στημένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, είχε γίνει εκτενής αναφορά στο ρόλο του Γουίλσον Περουμάλ.

Ο μυστηριώδης άντρας από τη Σιγκαπούρη φυλακίστηκε για πρώτη φορά το 1995, όταν και πλήρωσε ποδοσφαιριστή και μάλιστα αρχηγό με 3000 δολάρια για να στήσει ένα ματς. Καταδικάστηκε ξανά το 2000 όταν επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστή ομάδας της Σιγκαπούρης για να τον τραυματίσει και να μειώσει τις πιθανότητες της ομάδας του! Ενώ καταζητούταν στη χώρα του, πήγε ως… κύριος στο Λονδίνο και νοίκιασε με ψευδώνυμο διαμέρισμα απέναντι από το Γουέμπλει, από όπου και πιστεύεται ότι συντόνιζε τις δράσεις του.Στη συνέχεια, πέταξε για Σκανδιναβία.

Τον Φεβρουάριο του 2011 συνελήφθη στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία ότι ταξιδεύει με πλαστό διαβατήριο. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν για τρεις μέρες πριν τον συλλάβουν και ήταν παρόντες σε συνάντησή του με τρεις παίκτες της τοπικής Ροβανιέμεν Παλοσεούρα, τους οποίους επέπληξε επειδή έφεραν ισοπαλία σε ένα ματς. Αμέσως οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας και εκείνοι την FIFA. Ο Κρις Ίτον, που ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της Ομοσπονδίας, ήξερε ότι ο Περούμαλ ήταν ο μεγαλύτερος fixer στημένων στο χώρο.

Δουλεύοντας για συνδικάτα με αντικείμενο τη χειραγώγηση αγώνων και για εταιρείες-βιτρίνες που διοργάνωναν φιλικά και τοποθετούσαν διαιτητές, κατάφερε να απλώσει τα πλοκάμια του σε πολλές Ομοσπονδίες. Ο ίδιος δήλωσε στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ότι προσπάθησε να στήσει ματς και στο Κύπελλο Αγγλίας, χωρίς επιτυχία.

Ο εν λόγω fixer λοιπόν, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να φύγει από την Ουγγαρία όπου βρίσκεται τώρα, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο CNN για τα έργα και τις ημέρες του. Ο δημοσιογράφος έμεινε για μιάμιση μέρα μαζί του και η συνέντευξη τράβηξε τέσσερις ώρες! Ένα μικρό απόσπασμα μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.

Σε αυτό, σε ερώτηση που του έγινε για τα ματς που έχει στήσει, απάντησε: «Ποτέ δεν τα μέτρησα, αλλά ήταν 80-100. Από αυτά το 70-80% στήθηκαν με επιτυχία. Το 20% όχι, λόγω των παικτών. Ήμουν στον πάγκο ορισμένες φορές και έλεγα στους παίκτες τι να κάνουν, έδινα οδηγίες στους προπονητές. Ήταν πολύ εύκολο, δεν υπήρχε αστυνόμευση».

Ο Περουμάλ έστηνε κάθε είδους παιχνίδια. Αγώνες για γυναικείες διοργανώσεις, προκριματικά Μουντιάλ, ματς σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πήγε δύο ομάδες το 2010 στην τελική φάση του Μουντιάλ! Ο λόγος που έφτασε σε τέτοιο σημείο ήταν η ανάγκη του να βγάλει χρήματα για να τζογάρει. Από την τεράστια περιουσία του, δεν έχει μείνει τίποτα...

 

Τελευταία Νέα