Ασε τον Μανωλά και δες τον Ντε Μπλάσις...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ασε τον Μανωλά και δες τον Ντε Μπλάσις...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος βλέπει τον Αστέρα Τρίπολης να μεγαλώνει και να φτάνει σε μοναδικά ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για ομάδα του επιπέδου του...

Είναι πολύ λογικό, με τα νούμερα που παίζουν τελευταία στην ελληνική αγορά (κυρίως λόγω του Ολυμπιακού), η συμφωνία της Μάιντς με τον Αστέρα Τρίπολης για τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις στα 2 εκατ. ευρώ να περάσει σχεδόν στα ψιλά. Και όμως ότι σημαίνει για τα ταμεία του Ολυμπιακού η πώληση του Σάμαρη σημαίνει σε αναλογία και αντιστοιχία για τα ταμεία του Αστέρα Τρίπολης η πώληση του Ντε Μπλάσις.

Οταν με την πώληση ενός ποδοσφαιριστή μία ομάδα εξασφαλίζει το 30% του ετήσιου μπάτζετ της, τότε χωρίς δεύτερη κουβέντα αυτή η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο. Και ο Αστέρας είναι πλέον στο σωστό δρόμο. Μάλιστα δείχνει τον τρόπο για το πώς πρέπει κάθε ελληνική ομάδα του δικού του επιπέδου (και μεγαλύτερες ως ονόματα) να αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή πρόκληση. Ο Αστέρας χωρίς να έχει μπει στους ομίλους του Europa League τα έσοδα από την ενδεχόμενη πρόκριση τα πήρε ήδη με την πώληση του Ντε Μπλάσις και την μέχρι τώρα παρουσία του στα προκριματικά.

Ο Αστέρας κάπως έτσι προχωράει τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι (πέρυσι τέτοια εποχή έδωσε τον Ράγιο με 800 χιλιάδες ευρώ) ανεβάζει κάθε χρόνο, έστω και λίγο το μπάτζετ του και αποκτά και μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ του.

Φέτος είναι το μεγαλύτερο από ποτέ, αλλά ήδη αυτή η επένδυση δικαιώθηκε και μάλιστα επέστρεψε και με το παραπάνω στα ταμεία του συλλόγου όλα τα επιπλέον χρήματα που επενδύθηκαν φέτος, με την πώληση του Ντε Μπλάσις στη Μαιντς. Αν μάλιστα ο Αστέρας καταφέρει να υπερασπιστεί με επιτυχία αυτό το 2-0 του πρώτου ματς με την Μακάμπι, τότε εκτός ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, επιτυχία παράσημο για την ιστορία του, θα εκτοξεύσει και τα φετινά έσοδά του. Για την ακρίβεια για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδα πλην των τριών του ΠΟΚ και του Αρη θα εξασφαλίσει έσοδα σε μία σεζόν που θα αγγίξουν συνολικά τα 10 εκατ. ευρώ. Εσοδα που θα προκύψουν συνολικά από την Ευρώπη (από 2,5 – 3 εκατ. ευρώ) από την πώληση του Ντε Μπλάσις (2 εκατ. ευρώ), από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη ΝΟVA (περίπου 4 εκατ. ευρώ) και από τα λοιπά έσοδα (εισιτήρια, χορηγίες).

Προσέξτε μιλάμε για πραγματικά έσοδα και όχι χρήματα που μπήκαν από το πορτοφόλι ή την τσέπη κάποιου.

Οταν ο Αστέρας, ο οποίος μάλιστα δεν έχει και πάρα πολύ κόσμο ώστε να έχει πολλά διαρκείας και καλύτερες χορηγίες, μπορεί να φτάσει στο σημείο να έχει σε μία σεζόν έσοδα 10 εκατ. ευρώ, τότε είναι απολύτως βέβαιο, ότι αν κάνει προσεκτικά βήματα, συνεχώς θα προοδεύει. Το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και ο δρόμος προς την συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο ακόμη πιο βατός, λόγω των βαθμών που έχει μαζέψει φέτος. Αρα η προοπτική η... μπίζνα να συνεχιστεί και το club να μεγαλώνει, μεγάλη. Ηδη ο Αστέρας έχει μεγαλώσει αρκετά και δεν έχει γίνει αντιληπτό. Οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας φέτος μόλις και μετά βίας θα μαζέψουν 3 εκατ. ευρώ έσοδα. Κάποιες μάλιστα και λιγότερα. Ολες αυτές θα έχουν να ανταγωνιστούν τον Αστέρα Τρίπολης των 10 εκατ. ευρώ. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, όσο κι' αν κάποιοι επιμένουν ότι τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες. Κατά κανόνα, τα λεφτά τις κάνουν. Που και που υπάρχει και καμιά εξαίρεση τύπου Ατλέτικο Μαδρίτης, απλώς για να επιβεβαιώνει τον κανόνα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.