Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1 (vids)

bet365

Κασάμι, Διαμαντάκος και Αφελάι «κλείδωσαν» γρήγορα τη νίκη απέναντι στη Νίκη Βόλου για τον Ολυμπιακό, που στο δεύτερο ημίχρονο έκανε... συντήρηση. Γκολάρα ο Σκούρτης για το τελικό 3-1!

Η πρώτη φετινή... παράσταση του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη μπορεί να μην έγινε μπροστά σε πολύ κόσμο, όμως ήταν αρκετά εντυπωσιακή στο Α' μέρος με τρία γκολ. Η Νίκη Βόλου των πολλών αμυντικών προβλημάτων δεν θα μπορούσε να απειλήσει αισθητά τον πολύ καλό επιθετικά και δημιουργικά Ολυμπιακό που παράλληλα όμως έδειξε πως θα πρέπει να δουλέψει στις επιστροφές του και σε αμυντικά θέματα. Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν. Οι Πειραιώτες δεν ήταν το ίδιο καλοί, η Νίκη αντέδρασε, βελτιώθηκε και μπόρεσε να κάνει 3-1 με ένα πολύ ωραίο τέρμα του Σκούρτη.

Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός

Για τον Ολυμπιακό η πρώτη ενδεκάδα της χρονιάς είχε τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Ομάρ, αριστερά τον Μαζουάκου, τα δύο στόπερ ήταν ο Μποτία με τον Αμπιντάλ, αμυντικό χαφ ο Ντινγκά, στον άξονα ο Κασάμι με τον Ντομίνγκες, στα δύο άκρα οι Ντοσεβί και Αφελάι και κορυφή ο Διαμαντάκος. Μία διάταξη 4-1-4-1. Σε αντίθεση με τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις δεν ξεκίνησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Η αρχική διάταξη της Νίκης

Για τη Νίκη Βόλου ο Ταμπάκης ξεκίνησε βασικός κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μαρινάκης, Ίβενς, Μαχλελής και Σωτηράκος. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Λάουξ και Μέτσε και και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σκούρτη ο επιτελικός Γιαννιτσάνης. Στα δύο άκρα ήταν οι Νικλητσιώτης και Μουζακίτης.

Δυνατά στο ματς ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς και επιχείρησαν να ασκήσουν μεγάλη πίεση στη Νίκη από το ξεκίνημα του αγώνα. Η πρώτη αρκετά καλή στιγμή ήταν στο 8' όταν μετά από σέντρα του Ομάρ ο Τσόρι Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά την οποία μπλόκαρε ο Ταμπάκης. Η Νίκη από μέρους της είχε φορτώσει το κέντρο της για να δέχεται λιγότερες φάσεις. Στο 9' όμως μετά από ωραία ενέργεια του Μαζαουάκου και κίνηση του Αφελάι το σουτ του Ντοσεβί βρήκε κόντρα και έφυγε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Αφελάι πέρασε έξω.

Γκολάρα από Κασάμι και 1-0

Στο 11ο λεπτό η Νίκη έμελλε να λυγίσει. Ο Κασάμι εξαπέλυσε μία σουτάρα έξω από την περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ταμπάκη. Το 1-0 για τον Ολυμπιακό ήταν γεγονός και από πολύ νωρίς. Στο 14' ήταν η σειρά του Ντοσεβί να δοκιμάσει το πόδι του. Έκανε το γύρισμα και το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 17' ο Αφελάι δεν πρόλαβε να βάλει καλά το πόδι του για την προβολή μετά από σέντρα του Ντοσεβί. Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο απειλητικός, διεκδικώντας και το 2ο γκολ. Σίγουρα για τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να είναι κριτήριο ένα ματς πρεμιέρας με αντίπαλο τέτοιας δυναμικότητας (που είχε και πολλούς πιτσιρικάδες) όμως τα άκρως πρώτα θετικά δείγματα στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι ήταν εμφανή.

Η Νίκη προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς και να απειλήσει στην συνέχεια του Α' μέρους, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 24' μετά από σέντρα του Ομάρ ο Διαμαντάκος δεν κατάφερε να την βρει όπως ήθελε και να σκοράρει. Στο 25' ο Μουζακίτης προσπάθησε να αξιοποιήσει ένα λανθασμένο διώξιμο της ερυθρόλευκης άμυνας.

Ο Ρομπέρτο βγήκε πιο έξω για να του κλείσει το οπτικό πεδίο, μετά το σοβαρό λάθος του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Μουζακίτης σούταρε ψηλά και λίγο άουτ. Στο 27' μία νέα σουτάρα από τον Κασάμι αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ταμπάκη. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έπαψε να πιέζει και σκόραρε ξανά.

Σκόρερ οι Διαμαντάκος και Αφελάι και... 3-0

Στο 28ο λεπτό και ο Διαμαντάκος βρήκε δίχτυα. Έπειτα από κόρνερ του Τσόρι Ντομίνγκες, ο Ντινγκά έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Ταμπάκης απέκρουσε αλλά υπήρξε... αναμπουμπούλα στην άμυνα με τον Διαμαντάκο να καταφέρνει από κοντά να κάνει το 2-0. Στο 32' ο Αφελάι έδειξε με το καλημέρα την κλάση του. Έκανε ωραία ενέργεια, απέφυγε τον Μαχλελή και με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 3-0.

Λίγο μετά πάντως ο Ολλανδός στον οποίο η μπαλιά έγινε από τον Τσόρι Ντομίνγκες, είχε ενοχλήσεις στο πόδι του. Οι Πειραιώτες έκλεισαν το πρώτο μέρος με το 3-0 και ενώ θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και άλλες φορές. Στο πρώτο μέρος πάντως υπήρξαν εκατέρωθεν παράπονα από τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να φωνάζει για πέναλτι στον Ντοσεβί και τη Νίκη να έχει παράπονα για κάρτες και φάουλ.

Ξεκίνημα με ευκαιρία για τη Νίκη

Στο 47' μετά από σέντρα του Μαρινάκη η Νίκη Βόλου απείλησε με πολύ καλή κεφαλιά του Γιαννιτσάνη. Ο Ρομπέρτο όμως σε καλή θέση έπεσε σωστά και απέκρουσε κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε ξανά ψηλά για βγάλει και άλλες φάσεις, έχοντας ένα δυνατό σουτ από τον Ντινγκά στο 52' που πέρασε έξω. Ωστόσο γκολ δεν έβαλε.

Εξαιρετική ενέργεια Σκούρτη και 3-1

Στο 56' η Νίκη κατάφερε να μειώσει μετά από μία πολύ καλή ενέργεια του Σκούρτη. Ο επιθετικός της ομάδας του Βόλου βγήκε στην αντεπίθεση πέρασε και τον Αβραάμ αλλά και τον Αφελάι και με πολύ όμορφο πλασέ έκανε το 3-1. Ήταν σίγουρα μία φάση για χάιλαιτ για τους φιλοξενούμενος. Αμέσως μετά παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων ο ρυθμός άρχισε να πέφτει αρκετά. Έτσι ο Μίτσελ άρχισε τις αλλαγές.

Αποθέωση για Διαμαντάκο και ντεμπούτο Μπενίτες

Στο 70ό λεπτό ο Μίτσελ έριξε στο ματς και τον Μπενίτες. Ο Παραγουανός επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα μπαίνοντας στον αγώνα αντί του Διαμαντάκου. Ο Έλληνας στράικερ αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού κατά την αλλαγή του. Συνολικά η Νίκη βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε τις ίδιες ανεβασμένες... στροφές με το Α' μέρος, παρουσίασε πιο καλό πρόσωπο. Στο 74' ένα σουτ από τον Ντοσεβί ήταν πολύ καλό με τον Ταμπάκη να κάνει ιδιαίτερα καλή απόκρουση. Στο 80' αποκρούστηκε από τον Ταμπάκη και ένα σουτ του Μαζουάκου. Στο 82' μία ενέργεια και ένα σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες πέρασε άουτ.

Ένταση με Αβραάμ και Νικλητσιώτη

Προς το τέλος της αναμέτρησης δεν έλλειψαν και τα νεύρα. Ένα μαρκάρισμα και χτύπημα από πίσω του Νικλητσιώτη στον Αβραάμ Παπαδόπουλο εκνεύρισε τον αρχηγό του Ολυμπιακού που αντέδρασε με συνέπεια τα αίματα να ανάψουν για τα καλά. Μετά από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν σε μία φάση που ήταν για κάρτες και για τους δύο παίκτες.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι ως προς την εικόνα του αγώνα με τον Μίτσελ προς το τέλος να δοκιμάζει στην άμυνα μαζί τρία στόπερ: Αμπιντάλ, Μαζουάκου και Αβραάμ. Επίσης ο Αφελάι εκτός από τα άκρα τοποθετήθηκε και πιο μέσα στον άξονα και κοντά στον Τσόρι και την αντίπαλη περιοχή. Στην τελευταία φάση του αγώνα η Νίκη απείλησε με φάουλ με την κεφαλιά του Ίβενς να περνάει μόλις άουτ. Ο Αβραάμ πάντως είχε νεύρα και κατά την αποχώρησή του για τα αποδυτήρια.

MAN OF THE MATCH: Ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός διεθνής μέσος έδειξε την ποιότητά του κυρίως στο Α' μέρος. Γκολάρα από τον Κασάμι και γενικά ωραίες ενέργειες από έναν παίκτη που "γέμισε" τον άξονα με την δημιουργική, επιθετική αλλά και αμυντική παρουσία του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Καλή εικόνα για τον Ολυμπιακό ιδίως από τους Διαμαντάκο, Αφελάι και Ντοσεβί. Οι δύο πρώτοι σκόραραν με τον Ολλανδό να φανερώνει από τώρα πως εφόσον δεν αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας μπορεί να δώσει πολλά και στην Ευρώπη, γεγονός που το έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Σταθερότατος ο Αμπιντάλ (ιδίως στο Α' μέρος) και με θετικό πρόσημο δημιουργικά και επιθετικά οι Ομάρ, Μαζουάκου και Ντομίνγκες.

Ο Νορβηγός και ο Μαζουάκου ωστόσο έδειξαν πως έχουν "θέματα" με τις επιστροφές τους και την κάλυψη χώρων. Γενικά οι ερυθρόλευκοι είχαν "θέματα" στα μετόπισθέν τους (περισσότερο στο Β' μέρος). Από τη Νίκη Βόλου πάλεψε αισθητά ο Μουζακίτης αλλά και ο Νικλητσιώτης. Σε αυτήν την κατηγορία και ο σκόρερ της Νίκης, Σκούρτης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή της Νίκης. Με πολλά προβλήματα σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και με σαφέστατη ευθύνη στα όλα τα γκολ. Ως προς τον Ολυμπιακό σε αυτό το σκέλος μπαίνει η αμυντική αντίδραση των ακραίων παικτών του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στην άμυνα της Νίκης Βόλου στην φάση του γκολ του Διαμαντάκου. Εκτός φάσης σχεδόν όλοι οι μπακ της.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Δασκαλόπουλος με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη. Και ο Ολυμπιακός (που φωνάζει κυρίως για πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Ντοσεβί) και η Νίκη έχουν παράπονα. Η διαιτησία πάντως δεν επηρέασε σε καμία των περιπτώσεων την εικόνα της αναμέτρησης, παρότι θα μπορούσε να είχε βγάλει πιο πολλές κάρτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σαφώς και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αναμφίβολα με μία αρκετά αδύναμη ομάδα με νεαρούς σε ηλικία παίκτες και έντονα αμυντικά προβλήματα δεν μπορούν να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα αλλά και δείγματα γραφής για τον νέο Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά το πρώτο πρόσωπο που παρουσίασαν στην πρεμιέρα μπροστά στον κόσμο τους οι Πειραιώτες ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό και ουσιαστικό από δημιουργικής και επιθετικής πλευράς.

Ένας Ολυμπιακός που άφησε πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια σύμφωνα με τα όσα έδειξε κυρίως στο Α' μέρος όπου έβαλε τρία γκολ στους αντιπάλους του. Μία ομάδα με ταχύτητα σε όλες της τις γραμμές και ιδίως στα άκρα, με νεανικό στοιχείο και γενικά πολλά χαρίσματα. Τα "ζητήματά" του ο Ολυμπιακός τα παρουσιάζει στο κομμάτι των επιστροφών και της σωστής κάλυψης χώρων. Δηλαδή στο αμυντικό κομμάτι. Η Νίκη Βόλου από την άλλη πάλεψε έως ένα σημείο και έβγαλε ορισμένες φάσεις καταφέρνοντας να σκοράρει.

Η ομάδα του Βόλου ήταν πιο ανεβασμένη στο Β' μέρος όπου και βρήκε δίχτυα για να μειώσει στο σκορ. Για αρχή πάντως και οι δύο ομάδες έδειξαν πως θέλουν τον χρόνο τους για να "δέσουν". Ως προς τον Ολυμπιακό -που δεν έκανε ένα τόσο καλό Β' μέρος- ειδικά φάνηκε πως ο Μίτσελ ακόμα ψάχνεται και ότι η αμυντική διάταξη θα έχει άλλα πρόσωπα στην συνέχεια. Το τελικό 3-1 πάντως κρίνεται αλλά και είναι δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων. Δύο αντιπάλων που μοιράστηκαν από ένα καλό ημίχρονο. Το πρώτο για τον Ολυμπιακό και το Β' για τη Νίκη. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη έχουν και πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν. Οι καιρικές συνθήκες βέβαια δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές με ζέστη και πολλή υγρασία.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μποτία (46’ Παπαδόπουλος), Αφελάι (60’ Γκαζαριάν), Ντινγκά, Ντομίνγκεζ, Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Διαμαντάκος (70’ Μπενίτες), Αμπιντάλ, Μαζουάκου και Ντοσεβί.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης (46’ Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκούρτης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα