Τσέλσι - Λέστερ 2-0

Τσέλσι - Λέστερ 2-0

bet365

Ο Ισπανός πέτυχε το δεύτερο γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και η Τσέλσι τη δεύτερη νίκη. Εύκολο 2-0 των Μπλε κόντρα στη Λέστερ. Διπλό η Γουέστ Χαμ στο Σέλχαρστ Παρκ.

«Καθάρισε» ο Ντιέγκο Κόστα

Ραντεβού έπειτα από έντεκα χρόνια στο Στάμφορντ Μπριτζ για την Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα σε Τσέλσι και Λέστερ, με τις «αλεπούδες» να ζορίζουν τους γηπεδούχους για ένα 45λεπτο. Ωστόσο, όταν σκοράρει ο Ντιέγκο Κόστα.

Η Λέστερ φρόντισε να βάλει δύσκολα στην Τσέλσι με το... καλημέρα της αναμέτρησης, δεν έμεινε πίσω, βγήκε μπροστά κάτι που αιφνιδίασε τους παίκτες του Μουρίνιο. Οι Μπλε δυσκολεύονταν αρκετά στην ανάπτυξη, είχαν πρόβλημα στη δημιουργία, με τους Φάμπρεγας, Αζάρ να είναι «εγκλωβισμένοι. Αντίθετα, η Λέστερ είχε επισκέψεις στην εστία του Κουρτουά, αλλά κάποια σουτ των Ουλόα, Νούτζεντ δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα, στο 32' ο Κουρτουά έδιωξε εντυπωσιακά στη σουτάρα του Μαρέζ. Η Τσέλσι ανέβασε ρυθμό μετά το 35', αλλά ο Ντιέγκο Κόστα δεν μπόρεσε να απειλήσει όπως ήθελε.

Οι Μπλε μπήκαν πολύ δυνατά στο β' μέρος και στο 48' είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία να σκοράρουν. Το σουτ του Όσκαρ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξή της ο Ιβάνοβιτς νικήθηκε από τον Κάσπερ Σμάιχελ. Ο Σέρβος αποδείχθηκε το... κρυφό χαρτί του Μουρίνιο, πήρε πάνω του περισσότερες επιθετικές ενέργειες κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των αμυντικών της Λέστερ. Μάλιστα, στο 54' έστειλε... μήνυμα με το σουτ που εξουδετέρωσε ο Σμάιχελ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κουρτουά κράτησε όρθια την ομάδα του νικώντας σε τετ α τετ τον Νούτζεντ και στο 63' ήρθε το γκολ. Ο Ιβάνοβιτς με εξαιρετική ατομική ενέργεια έστρωσε στον Ντιέγκο Κόστα, ο Ισπανός κοντρόλαρε και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη! Ηταν το δεύτερο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ σε δυο (!) σουτ εντός εστίας που έχει πραγματοποιήσει.

Η Τσέλσι πήρε τα πάνω της, ο Φάμπρεγας ήταν εξαιρετικός και οι Μπλε είχαν πάρει τον απόλυτο έλεγχο. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 77' άρχισε από τον Ισπανό και ο Αζάρ με εξαιρετικό τελείωμα και λίγο... τύχη διαμόρφωσε το 2-0. Η Τσέλσι είχε κι άλλες φάσεις για γκολ και στην καλύτερη από αυτές, ο Σμάιχελ εξουδετέρωσε τη σουτάρα του Γουίλιαν. Στα αξιοσημείωτα του ματς, το ντεμπούτο του Ντρογκμπά που μπήκε στο ματς και γνώρισε την αποθέωση από οπαδούς και... Αμπράμοβιτς.

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Σίρλε (Ραμίρεζ 63'), Όσκαρ (Γουίλιαν 69'), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (Ντρογκμπά 80')
Λέστερ: Σμάιχελ, Ντε Λαέ, Μόργκαν, Μουρ, Κοντσέσκι, Μαρέζ (Ολμπράιτον 67'), Κινγκ, Χάμοντ (Φλέτσερ 72'), Σλουπ, Ουλόα, Νούτζεντ

Πρώτη νίκη για Γουέστ Χαμ!

Πρώτη νίκη στη σεζόν για τη Γουέστ Χαμ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού στο λονδρέζικο ντέρμπι επιβλήθηκε πολύ εύκολα 3-1 της Κρίσταλ Πάλας. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν το σφυροκόπημα μετά το 20' είχαν στο 23' ευκαιρία με τον Κρέσγουελ, αλλά ο Ντιλέινι έσωσε την ομάδα του. Ωστόσο, το γκολ ήρθε στο 34', ο Ζάρατε με υπέροχη ενέργεια και ιδανικό τελείωμα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα «σφυριά». Η Γουέστ Χαμ είχε τον απόλυτο έλεγχο, συνέχισε την πίεση και στο 37' ήρθε το δεύτερο τέρμα, με ωραίο σουτ του Ντάουνινγκ.

Η Κρίσταλ Πάλας στην πρώτη καλή της φάση πέτυχε και γκολ, αφού στο 48' ο Μαρουάν Σαμάκ πέτυχε το 2-1. Βέβαια, θα μπορούσε να γίνει πριν το 0-3, αλλά η προσπάθεια του Τόμκινς βρήκε το δοκάρι των γηπεδούχων. Η Κρίσταλ Πάλας πίεσε για την ισοφάριση, αλλά το λάθος του Ντιλέινι έδωσε την ευκαιρία στον Κόουλ να πετύχει το τρίτο γκολ και να διαμορφώσει το 3-1 για τη Γουέστ Χαμ. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά σε 44 εκτός έδρας ματς στην Πρέμιερ Λιγκ που τα «Σφυριά» πετυχαίνουν τρία γκολ.

Κορυφή για Σουόνσι!
Δυο στα δυο η Σουόνσι και στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, έστω και αν δυσκολεύθηκε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Μπέρνλι. Βέβαια, οι «κύκνοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή φάση, αλλά στο 4'την κεφαλιά του Μπονί έδιωξε στη γραμμή ο Σέικελ. Η Μπέρνλι είχε τη δική της ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά ο Γιούτκεβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση και στο 10' ο Αρφιλντ έχασε νέα ευκαιρία να σκοράρει. Στο 17' ο Σίγκουρντσον βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, κάτι όμως που έκανε στο 23' ο Ντάιερ. Ο πρώην παίκτης της Τότεναμ μοίρασε και ο 26χρονος δεν αστόχησε.

Στο β' μέρος, η Μπέρνλι ήταν αυτή που πίεσε και έχασε τις καλές ευκαιρίες. Στο 50' ο Γιούτκεβιτς άργησε αρκετά να πλασάρει από εξαιρετική θέση, ενώ στο 53' ο Αρφιλντ νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι. Η Σουόνσι είχε παθητικό ρόλο και στο 63' γλίτωσε την ισοφάριση, αφού η εξαιρετική κεφαλιά του Γιούτκεβιτς δεν βρήκε στόχο. οι «Κύκνοι» ανέβασαν ρυθμό μετά το 75' και στο 81' Γκομίς και Κι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε μεγάλη διπλή ευκαιρία.

Μηδέν σε όλα...
Πολύ κακό ματς στο Σεντ Μέρις, η Σαουθάμπτον είχε καθολική υπεροχή, αλλά η Γουέστ Μπρομ κράτησε πολύ εύκολα το μηδέν στην εστία της (0-0). Τι και αν οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας που άγγιζε το 65%, εντούτοις στο α' μέρος δημιούργησαν μόλις μια φάση με ένα σουτ του Πελέ. Οι φιλοξενούμενοι δεν... καιγόντουσαν να ρισκάρουν, είχαν κλείσει όλους τους χώρους για την εστία του Φόστερ και η Σαουθάμπτον αδυνατούσε να απειλήσει.

Στο β' μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά και στο 47' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, με το σουτ του Ιντέγε να καταλήγει μόλις άουτ. Ο ρυθμός ήταν καλύτερος μετά το 60', οι γηπεδούχοι έγιναν πιο ουσιαστικοί, αλλά στην τελική προσπάθεια είχαν πρόβλημα. Η καλύτερή του φάση προήλθε από ένα στημένη φάση, αλλά το φάουλ του Πράουζ έδιωξε εντυπωσιακά ο Φόστερ.

Αποτελέσματα

Τσέλσι - Λέστερ 2-0
Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ 1-3
Σαουθάμπτον - Γουέστ Μπρομ 0-0
Σουόνσι - Μπέρνλι 1-0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα