Η πρόκριση φέρνει... ρευστό στον Παναθηναϊκό

Η πρόκριση φέρνει... ρευστό στον Παναθηναϊκό

Gazzetta team
Η πρόκριση φέρνει... ρευστό στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Δανία για να... τσεκάρει το εισιτήριό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με την πρόκριση να φέρνει στα ταμεία του από 2,3 ως 6 εκατ. ευρώ.

Το «πακέτο» από το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να χάθηκε, ακόμα και στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση ωστόσο οι «πράσινοι» μπορούν να έχουν πολύ σημαντικά έσοδα, τα οποία θα δώσουν πολύ μεγάλη ανάσα στον σύλλογο. Με το 4-1 της Λεωφόρου κόντρα στη Μίντιλαντ, ο επαναληπτικός απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και με τη δεδομένη παρουσία του Τριφυλλιού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχει εξασφαλισμένα περί τα 2,3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η πρόκριση στους «64» φέρνει ως μπόνους συμμετοχής 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ για τα έξι παιχνίδια του ομίλου, η νίκη δίνει 200 χιλ. ευρώ και η ισοπαλία 100 χιλ. ευρώ. Σε ενδεχόμενο νέας πρόκρισης, στους «32» της διοργάνωσης, προβλέπεται πριμ 400 χιλ. ευρώ αν περάσει ως 1ος και 200 χιλ. ευρώ για τη 2η θέση.

Από εκεί κι έπειτα αν καταφέρουν να βρεθούν και στους «16», τότε θα εισπράξουν ακόμα 350 χιλ. ευρώ, ενώ τα έσοδά τους θα αυξηθούν περισσότερο στο ενδεχόμενο αποκλεισμού ενός εκ των ΠΑΟΚ ή Αστέρα (πολύ δύσκολο), λόγω του market pool. Το συνολικό ποσό φτάνει τα 2,4 εκατ. ευρώ και με δύο ομάδες στους ομίλους, ο Παναθηναϊκός ως Κυπελλούχος παίρνει το 60%, αλλά αν βρεθούν και οι τρεις, το 40%, τη στιγμή που σε όλα αυτά τα έσοδα, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα εισιτήρια που θα «κοπούν» στους αγώνες, με τη Λεωφόρο να αναμένεται κατάμεστη.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα