Με στόχο την διεκδίκηση της κορυφής!

Με στόχο την διεκδίκηση της κορυφής!

Νίκος Αθανασίου
Με στόχο την διεκδίκηση της κορυφής!

bet365

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε πέρυσι τον πήχη των απαιτήσεων και φέτος θέλει το... κάτι παραπάνω στην Σούπερ Λίγκα!

Σε μία χρονιά που ξεκίνησε από την προετοιμασία που έμοιαζε με... πενταήμερη στην Ολλανδία, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα με παρόν και μέλλον! Η κατάκτηση του Κυπέλλου, το 3-0 επί του Ολυμπιακού και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αποτέλεσαν αποδείξεις για την εξαιρετική δουλειά των Αναστασίου και Νταμπίζα, με το «τριφύλλι» να ανεβάζει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων ενόψει της αγωνιστικής περιόδου που ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο.

Το ζητούμενο για τον Αναστασίου ήταν να διατηρηθεί ο περυσινός κορμός. Έτσι κι έγινε. Με εξαίρεση την πώληση του Στέφανου Καπίνου στην Μάιντζ έναντι 2.3 εκατομμυρίων ευρώ και την επιστροφή του Μεχντί Αμπέντ στην Νιούκαστλ(ακόμη και τώρα παραμένει ανοιχτή η επιστροφή του), τα βασικά συστατικά παράμειναν τα ίδια.

Νέα πρόσωπα και μεταγραφές; Ο Χρήστος Μπούρμπος που ήρθε να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας, ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της περυσινής σεζόν. Ο Γκόρντον Σίλντνενφελντ που έστω και την... δωδεκάτη ώρα κατάφερε να επιστρέψει στο «τριφύλλι» για να γίνει και φέτος ο ηγέτης της άμυνας. Ο νεαρός Ουασίμ Μπούι από την Γιουβέντους για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Άγγλος πορτιέρο Λουκ Στιλ ως «αντί-Καπίνο» και ο 18χρονος Μπερίσα ως δανεικός από την Ρόμα, έχοντας στο βιογραφικό του το «χρυσό παπούτσι» από το Παγκόσμιο U-17 του 2013.

Ζητούμενο, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό είναι να δείξει την ίδια σταθεροτητα με το περυσινό δεύτερο μισό. Να αποφύγει τις απώλειες στην αρχή του πρωταθλήματος, ώστε να καταφέρει να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή και να κάνει... ταμείο στο τέλος.

ΗΡΘΑΝ: Μπούρμπος(ΟΦΗ), Σίλντενφελντ(Ντιναμό Μόσχας), Μπούι(Γιουβέντους), Στιλ(Μπάρνσλει), Μπερίσα(Ρόμα)

ΕΦΥΓΑΝ: Καπίνος(Μάιντζ), Αμπέντ(Νιούκαστλ)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Το μεγάλο... κανόνι της περυσινής σεζόν, ο άνθρωπος που έκανε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να μην νοσταλγεί πια τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός έκανε εκρηκτικό restart στην καριέρα του και είναι ο άνθρωπος που στα δύσκολα, θα πάρει το «τριφύλλι» στις πλάτες του.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Γιάννης Αναστασίου στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, κατάφερε να δημιουργήσει από το... μηδέν μία ομάδα που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, βελτίωση τα έμψυχα υλικά της και κατάφερε να δώσει ένα τρόπαιο στον σύλλογο μετά το 2010 Ο Έλληνας τεχνικός που πρόσφατα απέρριψε δελεαστική πρόταση από την Γκενκ, θέλει να δει το πρότζεκτ του ένα βήμα παρακάτω. Να αγωνίζεται στους ομίλους του Europa League και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝ: Κατακτήσει το πρωτάθλημα. Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε που παρά τα προβλήματα, ανέβασε με την περυσινή χρονιά, από μόνος του τον πήχη των απαιτήσεων.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Δεν καταφέρει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και αν δεν μπορέσει να έχει την σταθερότητα που του έλειψε πέρυσι στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να μείνει από νωρίς μακριά από την κορυφή.

ΓΗΠΕΔΟ: «Απόστολος Νικολαϊδης) (16.003 θέσεις)

WEB::www.pao.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα