Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την υποχρέωση του Παναθηναϊκού που έγινε... πάρτι απέναντι στη Μίντιλαντ και τη σωστή διαχείριση που έκαναν στο παιχνίδι οι «πράσινοι».

Η υποχρέωση έγινε πάρτι πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Είχα αναφέρει πριν το παιχνίδι , ότι κόντρα στην Μίντιλαντ όλοι στον Παναθηναϊκό είχαν την υποχρέωση να κερδίσουν και να προκριθούν. Το πρώτο το έκαναν με εμφατικό τρόπο και με το άνετο 4-1, που θα μπορούσε να είναι και 7-1, η πρόκριση θα έρθει σε μία εβδομάδα, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, που είδαμε στην Λεωφόρο.

Πρωταγωνιστής; Ποιος άλλος; Ο ένας και μοναδικός. Ο Μάρκους Μπέργκ. Ο κορυφαίος –μακράν του δεύτερου- φορ, που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως έχω αναφέρει από πέρυσι και συνέχεια ο Μάρκους επιβεβαιώνει τον τίτλο του κορυφαίου. Μαζί με τον Καρέλη διέλυσαν την άμυνα της Μίντιλαντ, που δεν μπορούσε να τους σταματήσει με τίποτα.

Το λάθος του Κοτσόλη και το φθηνό γκολ, που δέχθηκε η ομάδα , ξύπνησε... μνήμες Σταντάρ, όπως και το γεγονός, ότι στο πρώτο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» είχαν χάσει δύο ευκαιρίες. Μετά το 0-1 , όμως η ομάδα του Αναστασίου έβαλε την μπάλα κάτω και με σκόρερ και των τεσσάρων γκολ τον Μπέργκ έκανε την ανατροπή.

Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε με ιδανικό τρόπο το ματς. Μετά το 3-1 δεν πήρε ρίσκα, ακόμα και όταν ο αντίπαλος έμεινε με 10. Γύρισε με υπομονή την μπάλα απέναντι στην Μίντιλαντ, που μετά τα τρία γκολ έπαιξε κλειστά στην άμυνα , για να μην γράψει εξι και επτά το κοντέρ, αλλά τελικά το τέταρτο γκολ ήρθε στην εκπνοή του αγώνα και ήταν το κερασάκι στην τούρτα και για τον κόσμο της ομάδας, που το χάρηκε και στο τέλος αποθέωσε παίκτες και προπονητή.

Θα πει κανείς, έλα μωρέ ποια Μίντιλαντ; Και εμένα δεν μου φάνηκε τίποτα ιδιαίτερο. Μου φάνηκε, ότι είναι πολύ κάτω από αυτό που περιμέναμε τουλάχιστον στην επίθεση. Διότι για την άμυνα είχα αναφέρει και πριν το ματς ότι είναι το αδύνατό της σημείο και δεν αντέχει στην πίεση και όντως δεν άντεξε. Αλλά λέω εγώ, μήπως για να φανεί τόσο κακή η Μίντιλαντ ευθύνεται και ο Παναθηναϊκός που έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και έπαιξε για το αποτέλεσμα στο δεύτερο; Διότι αυτή η ομάδα, που έφαγε τέσσερα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα Δανίας
και κέρδισε πριν λίγες ημέρες την Κοπεγχάγη.

Τέλος πάντων όπως θέλει κανείς το βλέπει. Εγώ βλέπω ότι η ομάδα έκανε το καθήκον της και επιστρέφει στην Ευρώπη, εκεί που είναι μακράν της δεύτερης η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα σε διακρίσεις( ένας τελικός, δύο ημιτελικοί, προκρίσεις σε προημιτελικά).

Οσο για τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ Μπέργκ σιγοτραγουδάω. Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

ΥΓ: Δεν πρέπει να υπερτιμηθεί η νίκη. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που υποχρεούτο και πρέπει με χαμηλά το κεφάλι να συνεχίσει.

ΥΓ2: Παρά το 4-1 είδα αδυναμίες. Ο Πράνιτς ήταν εκτός αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε μία ανόητη κίτρινη κάρτα και τελικά αποβλήθηκε με μία δεύτερη κίτρινη, αυστηρή. Για άλλο ένα παιχνίδι η ομάδα δέχθηκε ένα φθηνό γκολ…

ΥΓ3: Ο Καρέλης κάνει πολύ δουλειά και βοηθάει και τον Μπέργκ να ξεμαρκαριστεί και να σκοράρει. Ο Αναστασίου αυτό το δίδυμο πρέπει να το καθιερώσει από εδώ και πέρα και ας έχει αλλαγή τον Πέτριτς, που δεν έχει τα τρεξίματα του Καρέλη και την κίνηση στον χώρο. Πέρα από το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα που κέρδισε ο νεαρός επιθετικός, έχει δημιουργήσει με υπέροχο τρόπο το δεύτερο γκολ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.