Αναστασίου: «Αντίδραση μεγάλης ομάδας»

Αναστασίου: «Αντίδραση μεγάλης ομάδας»

Νίκος Αθανασίου
Αναστασίου: «Αντίδραση μεγάλης ομάδας»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στον τρόπο που ο Παναθηναϊκός έφερε... τούμπα το παιχνίδι ενώ μίλησε για την μεταγραφική ενίσχυση και την πρόταση από την Γκενκ.

Ο Μπεργκ έδωσε... σόου και ο Αναστασίου τόνισε μετά το ματς στην κάμερα του OTE Sports για το 4-1 επί της Μίντιλαντ, που βάζει τον Παναθηναϊκός σε ξεκάθαρη τροχιά πρόκρισης: «Η ομάδα ήταν πολύ καλή, νομίζω θα μπορούσαμε να σημειώσουμε περισσότερα γκολ. Το σημαντικό είναι ότι πετύχαμε ένα πολύ καλό σκορ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και νομίζω ήμασταν δίκαιοι νικητές και όπως είπα μπορούσαμε κι άλλα γκολ»

Στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι πολύ σημαντικό για την πορεί μας στην Ευρώπη. Μετά από τον αποκλεισμό θα είχαμε μια ευκαιρία και ξέραμε πως παίζαμε με επικίνδυνη ομάδα στην κόντρα. Στο πρώτο δεκάλεπτο αντί να βάλουμε γκολ, δεχθήκαμε. Δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή. Ήταν αντίδραση μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα. ΕΙδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό σκορ μας δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε για το πρωτάθλημα και θέλουμε να κάνουμε καλή αρχή. Πέρυσι πετάξαμε βαθμούς. Να ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι και όλη μας η προσοχή να στραφεί στο παιχνίδι της Κυριακής»

Θα προτιμούσατε να κάνατε αλλαγές με την Σταντάρ αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω;

«Είχα πει ότι δεν θα έκανα καμία αλλαγή. Είναι τελείως διαφορετικά τα ματς. Ήταν άσχημο ότι χάθηκε ο Λαγός και εκεί άλλαξε τον σχεδιασμό. Δεν θα άλλαζα κάτι, όπως και να έχει»

Ήταν υπερβολικά όσα βλέπαμε από την Μίντιλαντ ή ο Παναθηναϊκός την έκανε να φαίνεται μικρή ομάδα;

«Τους είχαμε δει στο βίντεο και από κοντά. Δεν είναι εύκολη ομάδα. Ήταν σημαντική η συγκέντρωση που είχαμε. Αυτό έκανε την διαφορά. Σήμερα παρά το χαζό γκολ που δεχθήκαμε, αυτό μας αφύπνισε. Πιστεύω ήταν καθαρά θέμα δικό μας. Είπα πως είμαστε καλύτεροι και αυτό το δείξαμε στο γήπεδο».

Σας ανησυχεί κάτι ενόψει της ρεβάνς;

«Να τελειώσει καλά η Κυριακή και βλεπουμε. Είναι άλλο ματς. Έχουμε ένα καλό σκορ αλλά πρέπει να παίξουμε σοβαρά και να πάμε για την νίκη. Είναι σημαντικό για το κλαμπ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Είστε ευχαριστημένος από το αποψινό παιχνίδι ή θεωρείτε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

«Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είχαμε νέους παίκτες στην ενδεκάδα. Για αρκετούς είναι νέες εμπειρίες. Σαν ομάδα έχουμε περιθώρια. Δουλεύουμε και όλα τα παιδιά έχουν αντιληφθεί την σημασία να δουλεύουν. Θέλουμε να βςλτιωθούμε στις λεπτομέρειες. Εκει υστερούμε αλλά είναι θέμα χρόνο να είμαστε εκεί στο επίπεδο που θέλουμε»-

Ο Παναθηναϊκός θα έχει έξι παιχνίδια έξτρα. Θα χρειαστεί να διευρυνθεί το ρόστερ;

«Έχουμε 22 παίκτες και 3 πορτιέρο. Είναι αρκετά ικανοποιητικός αριθμός. Ο Πέτριτς είναι φιτ, ο Μπαϊράμι μετά την διακοπή θα είναι 100%. Το ρόστερ μας είναι καλό. Το σημαντικό είναι πως έχουμε ένα πλάνο. Να δίνουμε χώρο και χρόνο στα παιδιά που έρχονται από πίσω. Δεν είμαι υπέρ του να φορτώσουμε το ρόστερ. Θα προτιμούσα να γίνει μια κίνηση. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Μπερίσα, αν έκλεισε. Έχουμε δέκα μέρες και πολλά μπορούν να γίνουν μέχρι τότε».

Μπεργκ ή επιθετικός πλουραρισμός;

«Θα προτιμούσα επιθετικό πλουραρισμό. Είμαστε ομάδα και θέλουμε όλους τους παίκτες. Ο Μπεργκ είναι σημαντικός αλλά δεν πρέπει να τα περιμένουνμε όλα από αυτόν. Με το παιχνίδι που παίζουμε δίνετε η δυνατότητα σε αρκετούς να σκοράρουν. Όταν δουλευεις πετυχαίνεις τον στόχο σου».

Τι έγινε με την Γκενκ;

«Νομίζω ότι όταν γίνεται μια πρόταση, πάντα είναι σημαντικό στον άνθρωπο να ξέρει τι θέλει. Δεν το σκέφτηκα καν. Ήθελα να μείνω, δεν μπήκα σε άλλη σκέψη. Είπα αυτά που είχα να πω, τα είπα στο κλαμπ και για εμένα τελείωσε. Δεν αξίζει να το συζητήσουμε».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα