Παναθηναϊκός: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η νίκη και η πρόκριση!

Παναθηναϊκός: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η νίκη και η πρόκριση!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Παναθηναϊκός: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η νίκη και η πρόκριση!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στα ματς με την Μίντιλαντ.

Ο Παναθηναϊκός την «πάτησε» με την Σταντάρ Λιέγης και φαίνεται ότι πάει υποψιασμένος στα παιχνίδια με την Μίντιλαντ. Οι παίκτες του έπαθαν και έμαθαν, ότι καμία πρόκριση δεν έρχεται με λόγια , παρά μόνο με πράξεις. Επίσης, όλοι ξέρουν, ότι αυτά τα δύο παιχνίδια με την Μίντιλαντ είναι κυριολεκτικά όλη η χρονιά. Προκρίνεσαι συνεχίζεις στην Ευρώπη και με ηρεμία πας για να πετύχεις τους υπόλοιπους στόχους μέσα στην χρονιά.

Αποκλείεσαι; Ούτε καν θέλω να το σκέφτομαι. Το χαστούκι θα είναι τόσο μεγάλο, που δεν ξέρω αν θα είναι και διαχειρίσιμο. Δεύτερη χρονιά εκτός Ευρώπης δεν αντέχεται ούτε από πλευράς πρεστίζ, ούτε από οικονομικής πλευράς. Συνολικά θα είναι 5 εκ. ευρώ χαμένα και ο Παναθηναϊκός θα μπλέξει σε περιπέτειες.

Για αυτό και αυτά τα δύο παιχνίδια με την Μίντιλαντ είναι τόσο κρίσιμα για την υπόλοιπη χρονιά. Ο Αναστασίου έχει δει πολλά παιχνίδια της Μίντιλαντ και επιβεβαίωσε αυτό, που είχα τονίσει εδώ και ημέρες για τους Δανούς. Πιο επικίνδυνοι εκτός έδρας, παρά στην έδρα τους. Φωτιά και γρήγοροι στις αντεπιθέσεις, αλλά με πρόβλημα στην άμυνα όταν δέχεται μεγάλη πίεση και πρέσινγκ. Με σημαντική απουσία τον Μπακ, που είναι ο δεξιός ακραίος αμυντικός της και ο αρχηγός της, αλλά και με μεγάλο ύψος στην ενδεκάδα , που την κάνει πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις.

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν στην ομάδα αν δεν πάρει την πρόκριση επί της Μίντιλαντ. Και απόψε πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα με νίκη –αν είναι δυνατόν-καθαρή. Ο Καρέλης δίπλα στον Μπέργκ θα προσπαθήσει να δώσει μεγαλύτερη κίνηση στον χώρο στην επίθεση και μεγαλύτερη δύναμη. Ο Λαγός στα χαφ παίζει για να έχει περισσότερα τρεξίματα η ομάδα στο κέντρο και ο Μέντες γυρνάει στην άμυνα, διότι ο Σίλντεφελντ σήμερα θα έχει πολλή δουλειά με τον βασικό φορ Ράσμουσεν , που θέλει προσοχή.

Και ο ψηλός Μέντες θα δίνει βοήθειες και θα αναλάβει να κατεβάζει την μπάλα από την άμυνα.
Από την Μίντιλαντ υπάρχει ένα αμυντικό χαφ ο Ουζοτσούκβου, που είναι πολύ δυνατός και με καλή τεχνική, που επίσης θέλει μεγάλη προσοχή, ενώ ο πιο ποιοτικός παίκτης της εκτός από τον Ράσμουσεν είναι ο ακραίος χαφ Σίστο. Επειδή πρόκειται για ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν έχει καμία σχέση με την Σταντάρ Λιέγης, που «έσκαγε» στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μπει πολύ δυνατά , να πρεσάρει και να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τους Δανούς στην αρχή του αγώνα με την συμπαράσταση του κόσμου στην Λεωφόρο.

Να βάλει γκολ και φυσικά να μην γίνουν οι ανοησίες, που έγιναν στην αμυντική λειτουργία στο δεκάλεπτο του μπλάκ-άουτ με την Σταντάρ. Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για… μπλακ-άουτ και ελπίζω να το έχουν καταλάβει οι παίκτες. Σήμερα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η νίκη και η πρόκριση στα δύο παιχνίδια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.