Το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ

Το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Ο προπονητής με τις περισσότερες συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος στο ματς με την Ζίμπρου θα επεκτείνει το ρεκόρ του.

Είκοσι αγώνες με τον ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης συμπληρώνει ο Αγγελος Αναστασιάδης στην αναμέτρηση με την Ζίμπρου για τα Play Offs του Europa League. Ο 61χρονος τεχνικός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας από τις 24 Σεπτεμβρίου 2003, όταν στο 13ο του αγώνα, του ΠΑΟΚ με την Λιν στην Τούμπα, ξεπέρασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που είχε σταματήσει στα 12 ματς.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης συνέχισε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2004 στον πάγκο του ΠΑΟΚ και η αναμέτρηση με την Αλκμάαρ ήταν το 19ο του παιχνίδι ως προπονητής του Δικεφάλου στην Ευρώπη. Αυτό το ρεκόρ μοιάζει απλησίαστο για τους προπονητές που ακολούθησαν, αφού αρκετοί της λίστας σταμάτησαν στο ματς αριθμός 12 και δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο τρίτος που έφτασε τα 12 ματς ήταν ο Λαντισλάβ Μπόλονι και μάλιστα σε μια σεζόν με τον ΠΑΟΚ, αφού την σεζόν 2011-12 έδωσε 12 αναμετρήσεις για το Europa League μαζί με τα προκριματικά της διοργάνωσης. Μια σεζόν μετά, το 2012-13 το ίδιο συνέβη και τον Χουμπς Στέφενς που μέτρησε 12 αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα και μπήκε στην ισοβαθμία της δεύτερης θέσης.

Πλέον στην 5η θέση και με 10 αγώνες που ήταν σε χρονιές με σαφώς λιγότερα ματς στο καλεντάρι των ευρωπαϊκών κυπέλλων βρίσκεται ο Λες Σάνον και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άλλος προπονητής που να έχει διψήφιο αριθμό αγώνων με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η λίστα με τους πέντε πρώτους σε ευρωπαϊκούς αγώνες προπονητές του ΠΑΟΚ:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 19 (7-5-7)

ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ 12 (5-3-4)

ΛΑΝΤΙΣΛΑΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ 12 (6-5-1)

ΧΟΥΜΠΣ ΣΤΕΦΕΝΣ 12 (3-5-4)

ΛΕΣ ΣΑΝΟΝ 10 (3-5-2)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα