Αναστασίου: «Είμαστε καλύτεροι, αλλά να το δείξουμε στο γήπεδο»

Αναστασίου: «Είμαστε καλύτεροι, αλλά να το δείξουμε στο γήπεδο»

Νίκος Αθανασίου
Αναστασίου: «Είμαστε καλύτεροι, αλλά να το δείξουμε στο γήπεδο»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στο πόσο σημαντικές είναι οι λεπτομέρειες ενόψει Μίντιλαντ, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θα είναι πανέτοιμος για την πρόκριση!

Έτοιμος για την πρόκριση είναι ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μίντιλαντ, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για την ποιότητα της Μίντιλαντ, τον κλειδί του παιχνιδιού, τόνισε πως δεν πιστεύει πως η πρόκριση θα κριθεί στο πρώτο ματς, ενώ για το γεγονός πως έχει πέντε επίσημα παιχνίδια υποστήριξε πως και το «τριφύλλι» θα είναι σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός πως έχει μόλις δύο επίσημα ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού»:

«Δεν ξέρω ποια είναι η αίσθηση για την Μίντιλαντ προς τα έξω. Είναι μια ομάδα αρκετά σοβαρή και συγκροτημένη. Όχι τρομερή ποιότητα ατομικά αλλά είναι ομάδα. Ξέρουν πως να πετύχουν τον στόχο τους. Απαιτεί μεγάλη προσοχή. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος αλλά αυτό δεν φτάνει στα λόγια. Να το δείξουμε στην πράξη. Έχοντας το μάθημα με την Σταντάρ, όπου ήμασταν καλύτεροι, δεν κάναμε τις φάσεις γκολ. Τα λάθη κοστίζουν σε αυτό το επίπεδο. Δουλέψαμε πολύ και στην τακτική και στον τρόπο που θα παίξουμε. Η ομάδα μας θα είναι έτοιμη αύριο να κάνει ότι πρέπει».

Ποιο είναι το κλειδί για το παιχνίδι;
«Στους παίκτες μου είπα πως είναι επικίνδυνη ομάδα γιατί παίζει πολύ καλά την κόντρα. Για να αποφύγουμε σε πρώτη φάση να δεχθούμε γκολ. Εμάς είναι σημαντικό να κάνουμε στην επίθεση ότι ξέρουμε. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βάλουν γκολ. Θα κάνουμε ευκαιρίες και πρέπει να τις τελειώσουμε».

Με τι σκορ θα ήσασταν ευχαριστημένος;

«Η Μίντιλαντ είναι πιο επικίνδυνη εκτός παρά εντός έδρας, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή στην έδρα μας. Δεν πιστεύω πως η πρόκριση θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι».

Πόσο διαφορετικό κάνει το έργο σας, το γεγονός πως η Μίντιλαντ έχει πολλά περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της;

«Έχει πέντε επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και αυτή την περίοδο είναι δύσκολο για κάθε ελληνική ομάδα να είναι έτοιμη. Είμαστε ακόμη σε περίοδο καλοκαιριού, είναι άλλες συνθήκες. Ο στόχος μας είναι η ομάδα να είναι έτοιμη. Θεωρώ πως με την Σταντάρ αλλά και αύριο θα είμαστε αυτοί που πρέπει από αγωνιστικότητα, τρεξίματα. Από κει και πέρα, είναι θέμα το πότε θες τους παίκτες φορμαρισμένους. Έχουμε κάποιους παίκτες σε εξαιρετική φυσική κατάσταση αλλά δεν είναι όπως πρέπει. Είναι αυτό που λέμε αργούν να πάρουν μπροστά και θέλουν έξτρα ώθηση. Παρόλα αυτά θα είμαστε αύριο αυτοί που πρέπει».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να περάσετε στους παίκτες να δουν αυτά τα παιχνίδια με άλλο τρόπο σε σχέση με τα ματς κόντρα στην Σταντάρ; Και στα δύο θέλαμε την νίκη.

«Για αυτό θα παίξουμε. Όταν παίζουμε στην Λεωφόρο, επειδή υπάρχει η αίσθηση της φούλ επίθεσης, είναι κάτι που δουλεύουμε για το χειραγωγήσουμε. Να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην πίεση της Λεωφόρου, πως πρέπει να παίξουμε επίθεση από το πρώτο λεπτό. Έχει περάσει υποσυνείδητα στο μυαλό των παικτών και των φιλάθλων. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά και θα κάνουν αυτά που πρέπει. Σαν ομάδα και ατομική. Έχει σημασία η λεπτομέρεια και εκεί πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Δουλέψαμε, δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε. Δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη».

Τριανταφυλλόπουλος: «Απαραίτητη η πρόκριση»

Από την πλευρά του ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει όλες τις μονομαχίες και να δώσει τον ρυθμό του στο παιχνίδι και να είναι σοβαρός ώστε να πάρει την πρόκριση...

Αναλυτικά:

«Σίγουρα νιώθουμε πιο άνετοι με τον καιρό. Έχουμε και την εμπειρία με την Σταντάρ. Θα κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί, να πάρουμε όλες τις μονομαχίες, να δώσουμε τον ρυθμό μας και έτσι να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το πόσο δύσκολο είναι με την πίεση που θα υπάρχει, είπε: «Είχαμε μια καλή ευκαιρία να πάμε παρακάτω. Δεν τα καταφέραμε και είναι απαραίτητο πλέον να προκριθούμε. Θέλουμε πολύ να συμμετάσχουμε στο Europa League. Η πίεση είναι νορμάλ. Μια πίεση κανονική για να πετύχουμε τον στόχο μας και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη».

*Να τονίσουμε πως πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου έγινε ξεκάθαρο πως οι ερωτήσεις θα αφορούν μόνο την αναμέτρηση με την Μίντιλαντ. Ούτε Γκενκ, ούτε Αλφάρο, ούτε... μεταγραφές.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα