Ο άνθρωπος πίσω από το deal με Μπενίτες

Ο άνθρωπος πίσω από το deal με Μπενίτες

Δημήτρης Τομαράς
Ο άνθρωπος πίσω από το deal με Μπενίτες

bet365

O Ντιέγκο Σεράτι, είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλει πολλά ο Χόρχε Μπενίτες και για την πορεία του και για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ποιο το... παρασκήνιο και τι λέει ο ίδιος.

O Σεράτι είναι ο ατζέντης του Μπενίτες και ένας από τους ιδιαίτερα γνωστούς μάνατζερ στην Παραγουάη. Στο... πελατολόγιό του έχει αρκετούς παίκτες από την Παραγουάη (εν ενεργεία διεθνείς αλλά και νεότερους σε ηλικία) καθώς και από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Παίκτες όπως οι Βιγιάλμπα, Άρτσε, Οκάμπο, Κριστάλδο και Κάσερες τον εμπιστεύονται για την καριέρα του.

Είναι επίσης ο άνθρωπος που ανέβασε για τα καλά τις μετοχές του Χόρχε Μπενίτες και βρήκε άκρες με την Ευρώπη για να έρθουν οι προσφορές από την Γερμανία, άλλες χώρες καθώς και από τον Ολυμπιακό στον οποίο τελικώς έκλεισε. Από χθες ο Ντιέγκο Σεράτι -που έχει σταθεί στο πλευρό του Μπενίτες πρώτα ως φίλος και μετά ως ατζέντης- δέχεται διαρκώς συγχαρητήρια για το deal με τον Ολυμπιακό. Τόσο από ανθρώπους του χώρου του όσο και από κάθε άλλη πλευρά.

Και η αλήθεια είναι πως ο ίδιος το... έψαξε πολύ για τον Ολυμπιακό. Μίλησε με τους Παραγουανούς Ερνάν Πέρες και Νέλσον Βαλντές που ήταν πέρυσι στην ομάδα. Ρώτησε για τις συνθήκες, το μέγεθος της ομάδας και ακόμα για το πως δουλεύει και λειτουργεί ο Μίτσελ. Αφού πείστηκε πως είναι η ιδανική επιλογή συζήτησε τον Χόρχε Μπενίτες και με την Γκουαρανί και όλοι κατέληξαν στο γεγονός πως ο πειραϊκός σύλλογος θα είναι ό,τι καλύτερο για τον παίκτη.

Ο ίδιος λίγα λεπτά μετά την μεταπήδηση του Μπενίτες στην Γκουαρανί άρχισε να δίνει παντού συνεντεύξεις στην Παραγουάη. Μίλησε για την ποιότητα του Μπενίτες και ως ποδοσφαιριστή και ως ανθρώπου, το οικογενειακό του υπόβαθρο αλλά και το πόσο χαμηλών τόνων και δουλευταράς είναι. «Εξεπλάγην από το πόσο μεγάλος, οργανωμένος και σοβαρός σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός.

Είχα πάρει τις πληροφορίες μου για τον Ολυμπιακό αλλά δεν τα περίμενα τόσο καλά τα πράγματα. Όλοι μας φέρθηκαν πολύ καλά. Εξαιρετικά», τόνισε στον σταθμό 970AM ο Σεράτι. «Έχω αποσπάσει από πολλούς τα εύσημα αλλά δεν είμαι μόνος μου. Η πιο καλή διαφήμιση και προβολή για έναν ατζέντη είναι ο παίκτης του. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές όπως ο Χόρχε γίνεται και εσύ καλύτερος», συμπλήρωσε.

Ο Σεράτι στάθηκε στην μεγάλη σημασία και αξίας μίας τέτοιας μεταγραφής όχι μόνο για την Γκουαρανί αλλά και για τον Χόρχε Μπενίτες και το ποδόσφαιρο της Παραγουάης. Επιβεβαίωσε μάλιστα πως τα είπε με τους Πέρες και Βαλντές για τον Ολυμπιακό: «Ήταν πολύ καλό για εμάς που είχαν παίξει πέρυσι στον Ολυμπιακό οι Βαλντές και Πέρες. Μας βοήθησαν πολύ και στις επαφές που κάναμε αλλά και στις πληροφορίες που θέλαμε για τον Ολυμπιακό», ανέφερε ακόμα.

Ο Μπενίτες πάντως προτού έρθει στην Ελλάδα δεν μίλησε μόνο με τους Βαλντές και Πέρες. Έκανε κουβέντα και με άλλους παίκτες ενώ το πιο βασικό είναι πως συζήτησε με τον Μίτσελ και πριν έρθει αλλά και μετά την έλευσή του στην Ελλάδα. Ως προς τα οικονομικά δεδομένα θυμίζουμε πως -όπως σας γράψαμε από χθες- ο Ολυμπιακός έδωσε πάνω από 3 εκατ. ευρώ για το 85% των δικαιωμάτων του παίκτη. Το 15% έμεινε στην Γκουαρανί συν το ποσοστό μεταπώλησης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα