Ο Σβιατσένκο στο gazzetta.gr για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Ο Σβιατσένκο στο gazzetta.gr για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Ο Σβιατσένκο στο gazzetta.gr για το ματς με τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Ερικ Σβιατσένκο, ηγέτης στην άμυνα της Μίντιλαντ, σέβεται την ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού, υποκλίνεται στον Μπεργκ, αλλά τονίζει στο gazzetta.gr πως η ομάδα του είναι έτοιμη για τη ζημιά.

Ο Μπεργκ... φοβίζει τους Δανούς, αλλά η αυτοπεποίθησή τους είναι μεγάλη, τόσο που ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Μίντιλαντ, Ερικ Σβιατσένκο, ο οποίος μέσα από το gazzetta.gr τονίζει πως η ομάδα του έρχεται στην Αθήνα να κάνει τη ζημιά.

«O Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα με μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξέρω πως τα τελευταία χρόνια δεν είχαν τόσο πετυχημένη πορεία λόγω οικονομικών προβλημάτων όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για μία τέτοια ομάδα. Γνωρίζουμε όλοι καλά τους Μάρκους Μπεργκ και Πράνιτς. Είναι πολύ καλοί παίκτες και ικανοί να δημιουργήσουν κινδύνους από το πουθενά» ήταν το αρχικό σχόλιο του διεθνή αμυντικού.

Η παρουσία του Σουηδού φορ ανησυχεί περισσότερο τον Ρίντερσχολμ και πάνω του στηριχθεί το αμυντικό πλάνο της Μίντιλαντ «Παίκτες-κλειδιά για μία τέτοια ομάδα, αλλά ο Μπεργκ είναι αυτός που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Ξέρουμε καλά τι μπορεί να κάνει, έχουμε μάθει πολλά γι αυτόν και είμαστε έτοιμοι. Συνολικά ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα με δύναμη και ποιότητα στις περισσότερες γραμμές της. Αυτό που έχουμε πει εμείς είναι πως θα πρέπει να προσέξουμε πολύ στον αγώνα στην Αθήνα, δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωση μας ούτε λεπτό. Δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Είναι δύο ματς. Όχι ένα. Αυτό είναι πολύ βασικό όμως το πιο σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι να μπορέσουμε να αποδώσουμε καλά στο εκτός έδρας παιχνίδι».

Οσο για το τι μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα τέτοιο ματς, ο Σβιατσένκο υποστήριξε:«Όπως είπα και πριν δεν είναι ένα ματς. Εμείς για να χειριστούμε καλά τον αγώνα και τις συνθήκες του θα πρέπει να είμαστε δυνατοί σε άμυνα και άξονα. Απαιτείται σκληρή δουλειά και από τις δύο ομάδες σε έναν τέτοιο αγώνα. Νομίζω όμως πως στο τέλος οι ατομικές επιδόσεις και ενέργειες μπορεί να κάνουν την διαφορά. Σε αρκετές περιπτώσεις μία ενέργεια αρκεί για να κρίνει ένα παιχνίδι. Το έχουμε δει ξανά αυτό. Κάποιες προσωπικές πρωτοβουλίες μπορεί να κάνουν την διαφορά».

Η Μίντιλαντ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει το πάνω χέρι, αλλά , ο 22χρονος Δανός τονίζει πως η ομάδα του έρχεται στην Αθήνα πανέτοιμη για την υπέρβαση.

«Οι δύο ομάδες έχουν καλή άμυνα. Οπότε πιστεύω πως θα δούμε ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι. Έχει μπει σε αυτήν την διαδικασία πολλές φορές και σαφώς πιο πολλές από εμάς. Είναι έμπειρη ομάδα και έχει αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό από τα ματς με την Σταντάρ Λιέγης. Παίζουμε το πρώτο ματς στην Αθήνα. Πρέπει λοιπόν να είμαστε καλά εκτός και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι. Είναι πολύ μεγάλο ματς για εμάς. Ίσως και το παιχνίδι της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι πιο μεγάλος ο σύλλογος. Έχει πιο μεγάλο και καλό όνομα και πιο μεγάλο μπάτζετ.

Θα λειτουργήσουμε ομαδικά και σοβαρά. Αυτή είναι η πρόθεσή μας. Εάν αγωνιστούμε όπως πρέπει έχουμε πιθανότητες. Δεν είμαστε όμως το φαβορί. Το τρανσίζιον γκέιμ είναι το δυνατό μας σημείο και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Οσο για το τι πρέπει να προσέξει ο Αναστασίου και οι παίκτες του, ο Σβιατσένκο προειδοποιεί...

«Έχουμε δυνατούς και γρήγορους ακραίους. Μπορούν να χτυπήσουν οποιαδήποτε ομάδα. Έχουν και διεθνή εμπειρία. Εάν είμαστε έτοιμοι στις αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού και κρατάμε πολύ την μπάλα στα πόδια μας θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα