Σουάρες: «Μίλησα με ειδικούς, κοιτάω μπροστά»

Σουάρες: «Μίλησα με ειδικούς, κοιτάω μπροστά»

Gazzetta team
Σουάρες: «Μίλησα με ειδικούς, κοιτάω μπροστά»

bet365

Ο Λουίς Σουάρες παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα και δήλωσε πως μίλησε με ειδικούς γιατρούς για τα δαγκώματα, αλλά πλέον κοιτάει μπροστά.

Αναλυτικά όσα είπε:


«Ονειρευόμουν πάντα να παίξω σε αυτή την ομάδα. Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά από τη στιγμή που προέκυψε αυτή της Μπαρτσελόνα όλα ήταν ξεκάθαρα. Είναι γνωστή η σχέση της συζύγου μου με τη Βαρκελώνη. Μέχρι πρότινος αυτή η προοπτική φάνταζε πολύ μακρινή και είχα αρχίσει να μην το σκέφτομαι. Όμως όλα έγιναν ξαφνικά αυτό το καλοκαίρι και τα πράγματα ήρθαν όπως ήθελα. Πραγματοποίησα ένα όνειρο που είχα από παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω την Μπαρτσελόνα, τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, αλλά και τους συμπαίκτες μου για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν.

Έχω απολογηθεί για το δάγκωμα στην πατρίδα μου κι όλο τον κόσμο. Είναι προσωπικό το θέμα, αλλά έχω μιλήσει με ειδικούς. Η τιμωρία είναι αυτή που είναι. Θα πρέπει να την αφήσω πίσω μου και να κοιτάξω μπροστά. Ξέρω πως θα πρέπει να περιμένω δύο μήνες ακόμη για να συμβεί αυτό. Θα πρέπει να προπονούμαι καλά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για να είμαι σε καλή κατάσταση μόλις λήξει η τιμωρία. Αν είμαι καλά, ποιος ξέρει, ίσως κάνω ντεμπούτο απέναντι στη Ρεάλ».

Για τη συνύπαρξή του με Μέσι και Νεϊμάρ: «Είναι απίστευτοι παίκτες και οι δύο. Πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Μπορώ να παίξω σε διαφορετικές θέσεις, στην κορυφή της επίθεσης, δεξιά ή αριστερά. Ό,τι ζητήσει η ομάδα».

Για το αν αισθάνεται σταρ: «Τα αστέρια είναι… για τον ουρανό. Σημασία έχει η ομάδα και εγώ θέλω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τίτλους».

Όπως επισήμανε ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, Άντονι Θουμπιθαρέτα, θα κλειστούν αρκετά φιλικά παιχνίδια προκειμένου ο Σουάρες να διατηρήσει σε καλά επίπεδα τη φυσική του κατάσταση, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα βοηθήσει πολύ τη Μπαρτσελόνα: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο σκόρερ. Θα μας δώσει πολλές επιλογές στην επίθεση. Ήθελε να έρθει εδώ κι αυτό ήταν σημαντικό.»

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σουάρες είναι πενταετούς διάρκειας και μέσα σε αυτό μπήκε και ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 200 εκ. ευρώ! Θα χάσει τα πρώτα 8 παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβισιόν, καθώς και τρία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να επισημανθεί ότι το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στο μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς το «clasico» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα