Όλα αλλάζουν, στην ΑΕΚ μοιάζουν!

Όλα αλλάζουν, στην ΑΕΚ μοιάζουν!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Όλα αλλάζουν, στην ΑΕΚ μοιάζουν!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη νέα ΑΕΚ από τα Χάνια που βρίσκεται και την παρακολουθεί καθημερινά.

Αυτή η δεύτερη χρονιά στο Πήλιο και τα Χάνια (που επιμένω να χαρακτηρίζω εξαιρετικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές) έχει πολλά να μας δώσει και αναφέρομαι σε όσους βρισκόμαστε εδώ δίπλα στην ομάδα, όπως το κάναμε και πέρυσι. Αυτές είναι οι πιο ιδιαίτερες χρονιές για την ΑΕΚ λόγω κατηγορίας που αγωνίζεται γι’ αυτό και δεν καταγράφω όσα βασικά στάδια προετοιμασίας της Ένωσης έχουμε παρακολουθήσει.

Διαφορές; Επί της ουσίας και χωρίς ίχνος υπερβολής πρόκειται για τη νύχτα με τη μέρα… Το επίπεδο και η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται είναι το ίδιο σούπερ με το περασμένο καλοκαίρι. Όμως (ευτυχώς) το ρόστερ δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που δουλευόταν πριν από ένα χρόνο.

Στοιχείο το οποίο αναμφισβήτητα έχει βοηθήσει (και θα βοηθάει όλη τη σεζόν) και τον Τραϊανό Δέλλα. Οι ποδοσφαιριστές που έχει πλέον στο ρόστερ του αντιλαμβάνονται πιο εύκολα και άμεσα όσα τους ζητάει και εκείνα που θέλει να δει να γίνονται στον αγωνιστικό χώρο!

Θαρρώ πως είναι γελοίο να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ανάλυση του πρώτου φιλικού τεστ με αντίπαλο την ομάδα του Διμηνιού. Δεν χωράει ανάλυση ένα τέτοιο ματς που έγινε με μοναδικό σκοπό το ξεμούδιασμα των Κιτρινόμαυρων από τις έντονες προπονήσεις αυτών των ημερών που βρίσκονται εδώ στα Χάνια.

Κάποια συμπεράσματα (όχι ασφαλή) επιγραμματικά θα τα καταγράψουμε αλλά εκτιμώ πως είναι πολύ νωρίς για τέτοια και ειδικά από τη στιγμή που την Κυριακή που μας έρχεται ακολουθεί ένα δυνατό φιλικό με τη Νίκη Βόλου και στις 23 Αυγούστου ένα τεστ κριτήριο για πολλά και εννοώ φυσικά το ματς με την Ρόμα!

Συμπέρασμα 1: Θετικό και αρνητικό. Είναι σίγουρα σούπερ να βγάζουν οι ποδοσφαιριστές στο χορτάρι μεγάλο μέρος από τον τρόπο ανάπτυξης που δουλεύουν όλο αυτό το διάστημα (διότι η προετοιμασία δεν ξεκίνησε στο Πήλιο, για να μην ξεχνιόμαστε ενώ έχουν προηγηθεί και δυο φιλικά προ αυτού με το Διμήνι), όμως είναι κακό μαντάτο να χάνονται τόσα πολλά γκολ, πρόβλημα στο εύκολο γκολ.

Συμπέρασμα 2 : Δεν πρέπει να βιάζονται (ακόμη να το μάθουμε όμως) να αποθεώνουμε παίκτες με ένα, δυο ματς. Όπως με την ίδια λογική ούτε να τους απαξιώνουμε. Για παράδειγμα μετά τα παιχνίδια με Ξάνθη και Ηλυσιακό ο Φαγέ ήταν ο νέος Τουρέ και δεν ξέρω ποιος ο Ζόριτς. Ε, με τα ίδια μυαλά στο ματς με το (ερασιτεχνικό) Διμήνι οι δυο τους έδειξαν πως δεν έχουν κανένα μέλλον στην ΑΕΚ! Επαναλαμβάνω, λοιπόν, δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες. Οι δυο που ανέφερα είναι το παράδειγμα, διότι γενικά η ομάδα του Β΄ 45λεπτου στο τελευταίο φιλικό ήταν πολύ μέτρια.

Συμπέρασμα 3: Από στόπερ πάμε πολύ καλά, αλλά πρέπει κάποιος από αυτούς να μάθει να βγάζει την μπάλα από την άμυνα με μεγαλύτερη άνεση, να μάθουν να συμμετέχουν στο δημιουργικό παιχνίδι της ΑΕΚ διότι όλοι τους έπαιζαν σε ομάδες που όφειλαν να αμύνονται αποκλειστικά… Σ’ αυτό το κομμάτι ποντάρω στον Δέλλα όπως είναι εύλογο…

Δεν θα μπω στη διαδικασία να γράψω άλλο συμπέρασμα, ούτε να εστιάσω στον Μπαρμπόσα (που ήταν μια χαρά και έπαιξε πολύ σωστά και τακτικά), ή στο δίδυμο Κορδέρο – Ανάκογλου που ήταν πολύ καλό (ο τελευταίος δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο έως τώρα στην προετοιμασία εδώ στα Χάνια), διότι δεν πρέπει ακόμη. Σημειώνω αυτά γιατί θα μου πείτε και γι’ άλλους που πήγαν χάλια, ή σούπερ. Δεν χρειάζεται ακόμη, την Κυριακή υπάρχει ένα καλό τεστ με την Νίκη Βόλου και εκεί θα δούμε και θα καταγράψουμε πολλά, πάρα πολλά.

Να σημειώσω μόνο πως η έμπνευση με τη χρησιμοποίηση του Γροντή στο αριστερό άκρο της άμυνας της Ένωσης μοιάζει απόλυτα άστοχη όπως έχει αποδειχτεί έως τώρα σε προπονήσεις και σε αυτό το τελευταίο φιλικό. Δεν ξέρω αν θα επιμείνουν στο τεχνικό τιμ, αλλά προσωπικά εκτιμώ παντελώς λανθασμένη (ακόμη και) σαν σκέψη αυτήν την επιλογή που βγάζει χαμένη την ΑΕΚ και τον ποδοσφαιριστή…

Ειλικρινά πρέπει να υπογραμμίσω το γεγονός ότι φέτος είναι τουλάχιστον όμορφο να παρακολουθείς προπονήσεις της Ένωσης. Ο ανταγωνισμός – συναγωνισμός για μία θέση στην ομάδα είναι στο κόκκινο, η εικόνα της προσπάθειας των παικτών από μόνη της είναι αρκετή για να σου φτιάξει τη διάθεση.

Θα με ρωτήσει κανείς δηλαδή αυτή η ΑΕΚ είναι έτοιμη; Δεν έχει ανάγκες στο ρόστερ της; Και θα απαντήσω σαφέστατα έχει ανάγκες. Πρώτη και πιο σημαντική του επιθετικού. Διότι ο Κορδέρο μια χαρά μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του καθαρού 6αριου… Προτεραιότητα για μένα θα πρέπει να είναι το φορ και μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν έχω ακόμη σιγουρευτεί για τον άσσο, θέση πολύ σημαντική… Ανάγκη αποτελεί και να μάθουν τα στόπερ να συμμετέχουν στο δημιουργικό παιχνίδι της ΑΕΚ άμεσα (όπως γράφω νωρίτερα).

Υγ: Όλα είναι καλύτερα λοιπόν από πέρυσι. Δυστυχώς η ΑΕΚ δεν είναι στην κατηγορία που προστάζει η ιστορία της, οι επιτυχίες της και ειδικά ο κόσμος της. Όμως πλέον όλα αλλάζουν και για μας που την παρακολουθούμε καθημερινά μας φέρνει ξανά μνήμες κανονικής ΑΕΚ, όλο και περισσότερο μοιάζει σ’ αυτό που ξέραμε. Το «ερχόμαστε» αποδεικνύεται παντοιοτρόπως, από τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου, από το αγωνιστικό και την εικόνα της ομάδας, από το ρόστερ και την ποιότητά του (αναλογικά με την κατηγορία στην οποία μετέχει η Ένωση) αλλά και από το φιλικό που προγραμματίστηκε και θα γίνει στις 23/08 στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Ρόμα. Όλα αλλάζουν, στην ΑΕΚ μοιάζουν κοινώς…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...