Η αλήθεια για την κατάσταση του παικταρά

Η αλήθεια για την κατάσταση του παικταρά

Η αλήθεια για την κατάσταση του παικταρά

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα για την κατάσταση του Αφελάϊ, ενός παίκτη όντως πολύ υψηλής κλάσης.

Γενικά εγώ με τις μεταγραφές ούτε ενθουσιάζομαι, ούτε απογοητεύομαι. Πολύ απλά γιατί μόνο μέσα στο γήπεδο θα δεις τι θα σου δώσει ένας ποδοσφαιριστής, όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι, όσο κι άγνωστος παίκτης κι αν είναι.

Όμως, σίγουρα ο Αφελάϊ είναι ένας επιθετικογενής υψηλής κλάσης. Σίγουρα είναι κι ένα θέμα οι τραυματισμοί του (παλιότερα χιαστοί, πιο πρόσφατα οι μυϊκοί). Κι εξίσου σίγουρα, αν δεν προέρχονταν από τέτοια ταλαιπωρία, πάρα πολύ δύσκολα θα έρχονταν στην Ελλάδα στα 28 χρόνια του ένας παίκτης από την Μπαρτσελόνα, 44 φορές διεθνής με την εθνική Ολλανδίας…

Αλλά ας σταθούμε λίγο στο θέμα των τραυματισμών, εκεί όπου επικεντρώνονται όσοι θέλουν να μειώσουν άλλη μία μεγάλη μεταγραφή που μπορεί να κάνει στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, περί της αξίας του δεν γεννάται λόγος. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι ο Αφελάϊ δεν έρχεται τραυματίας στον Ολυμπιακό. Έρχεται ως ένας παίκτης που εδώ και οκτώ μήνες δεν έχει βγάλει τραυματισμό. Μπορεί πράγματι να έχει να παίξει από τον περασμένο Γενάρη, όταν είχε μπει αλλαγή (για λίγα λεπτά) σε δύο ματς της Μπάρτσα για πρωτάθλημα και κύπελλο (με Μάλαγα και Λεβάντε), ωστόσο δεν σημαίνει ότι έκτοτε δεν ξανάπαιξε λόγω τραυματισμών.

Μία ματιά στις βάσεις δεδομένων στο Ίντερνετ, μας λέει ότι από το Γενάρη κι ως το τέλος της σεζόν ήταν στον πάγκο της ομάδας της Βαρκελώνης σε εφτά παιχνίδια. Και δη σε διαφορετικά χρονικά σημεία. Πρώτα με Ράγιο και Σεβίλλη (Φλεβάρη), μετά με τη Βαγιαδολίδ (Μάρτη) και τέλος σε τέσσερα κολλητά παιχνίδια με Αθλέτικ, Βιγιαρεάλ, Χετάφε, Έλτσε (Απρίλη και Μάη)-και μιλάμε για τον πάγκο μίας Μπαρτσελόνα, όχι ξέρω γω της Αλμερία. Στα υπόλοιπα ματς ήταν εκτός 18άδας, αλλά για λόγους τακτικής κι όχι από τραυματισμό. Σε μία ομάδα που στην επίθεση είχε Μέσι, Ναϊμάρ, Αλέξις Σάντσεζ, Πέδρο, Φάμπρεγκας και Τέγιο…

Καθόλου χρόνος δεν χρειάζεσαι και για να βρεις από το Ίντερνετ την παρουσία του στην προετοιμασία της Μπάρτσα.

Στις 19 Ιουλίου βρίσκεις την κριτική ισπανικού σάϊτ για το φιλικό της Μπάρτσα με την Ρεκρεατίβο Χουέλβα (http://www.aporelmundial.com/cronica-recreativo-0-1-barcelona-video-del-gol-de-joan-roman/10086/). Με το σχόλιο ότι ο Αφελάϊ «που δίνει μάχη να πείσει τον προπονητή του…δείχνει να βρίσκεται σε άριστο σημείο φυσικής κατάστασης…και συνδυάστηκε έξοχα στην επίθεση με τον Ντελοφέου…».

Και την ημέρα του φιλικού της Μπάρτσα με τη Νις, αρχές Αυγούστου, μπορείς να διαβάσεις σε μία ακόμη πιο γνωστή ισπανική ιστοσελίδα (http://endirecto.mundodeportivo.com/20140802/fc-barcelona/barca-niza-pretemporada_54412703642.html) ότι ο Αφελάϊ «έχει κάνει φοβερή δουλειά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας».

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει ο Ολλανδός άσος στον Ολυμπιακό. Πολύ απλά γιατί ουδείς γνωρίζει πως θα βγει μία μεταγραφή. Ωστόσο, η αλήθεια είναι μία: Από την επέμβασή του πριν ακριβώς ένα χρόνο τέτοια εποχή (20 Αυγούστου, για χρόνιο πρόβλημα μυϊκών ενοχλήσεων) και την πεντάμηνη αποχή του από τα γήπεδα, δεν έχει τραυματισμό. Και έχει ήδη κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία με ένα κλαμπ επιπέδου Μπάρτσα.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο από ένα τόσο καλό παίκτη, για τον οποίο αν όλα πάνε καλά, θα τον «τριγυρίζουν» το άλλο καλοκαίρι πάλι σημαντικοί σύλλογοι από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.