Τα φαβορί μόνο στο γήπεδο και όχι στις δηλώσεις!

Τα φαβορί μόνο στο γήπεδο και όχι στις δηλώσεις!

Τα φαβορί μόνο στο γήπεδο και όχι στις δηλώσεις!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μίντιλαντ στον δρόμο προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μίντιλαντ στον δρόμο του Παναθηναϊκού, λοιπόν. Μία ομάδα, που οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να περάσουν για να συνεχίσουν στην Ευρώπη και να μην κανουν πισωγύρισμα. Για όσους πανηγυρίζουν από το μεσημέρι πρέπει να τους προσγειώσω στην πραγματικότητα και να τους θυμήσω το κάζο, που έπαθε ο Παναθηναϊκός πριν λίγα χρόνια από την Οντένσε, μία άλλη ομάδα της Δανίας.

Επίσης να τους θυμίσω ένα ακόμα κάζο από την Κοπεγχάγη στην φάση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ την περίοδο 2010-11. Ακόμα και πιο παλιά θυμάμαι στην πορεία για τα ημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ το 1996 ο Παναθηναϊκός είχε χάσει στην Δανία από την Ααλμποργκ με 2-1. Με την Κοπεγχάγη οι «πράσινοι» είχαν παίξει για τους ομίλους του Europa League πριν μερικά χρόνια σε ένα μονό παιχνίδι εκτός έδρας και είχαν νικήσει με 1-0. Γενικά, όμως, ο Παναθηναϊκός συνήθως κατεβαίνει ως φαβορί με τους Δανούς και την πατάει. Και τώρα σαν φαβορί κατεβαίνει σε αυτά τα διπλά παιχνίδια. Και εγώ συμφωνώ.

Φαβορί είναι. Με μία διαφορά. Ότι τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Ο κόσμος και κυρίως οι παίκτες του Παναθηναϊκού καλό είναι τα πανηγύρια να τα αφήσουν για το γήπεδο και να τα αποφύγουν στις δηλώσεις. Ακόμα θυμάμαι την δήλωση του Καρέλη μετά το 0-0 της Λιέγης, ότι «έχουμε περάσει στην επόμενη φάση». Ατυχη και αστοχη δήλωση, όπως αποδείχθηκε. Για την κλήρωση με την Σταντάρ είχα γράψει, ότι ήταν η πιο εύκολη από τις ομάδες, που μπορούσε να βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός , αλλά και η πιο επικίνδυνη. Και δυστυχώς δικαιώθηκα στο δεύτερο κομμάτι.

Τώρα λέω, ότι αυτή η κλήρωση είναι ύπουλη για τον Παναθηναϊκό, αν δεν προσέξει και την κάθε λετπομέρεια. Παίζει με μία ομάδα, που έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση(σε αυτό το σημείο είναι καλύτερη από την Σταντάρ), αλλά και με μία ομάδα που είναι καλύτερη εκτός παρά στην έδρα της. Και η εξήγηση είναι απλή. Η Μίντιλαντ είναι ομάδα αντεπιθέσεων, άρα τις πάνε τα εκτός έδρας παιχνίδια. Επίσης είναι μία ομάδα με πολλούς Νιγηριανούς στην ενδεκάδα, λόγω μίας συνεργασίας της με μία ομάδα της Νιγηρίας.

Αυτά δεν τα λέω , για να δικαιολογήσω ενδεχόμενο αποκλεισμό. Τα λέω για να χτυπήσω το καμπανάκι σε όσους νομίζουν ότι η ομάδα έχει προκριθεί από την κλήρωση. Από την άλλη , όμως, πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία αν πάει κάτι στραβά. Οφείλει να προκριθεί στους ομίλους και με μία πρώτη ματιά θεωρώ, ότι θα είναι πιο επικίνδυνο το ματς στην Λεωφόρο παρά στην Δανία. Εξάλλου και το κάζο με την Οντένσε στην Αθήνα είχε γίνει, όταν οι Δανοί είχαν νικήσει με 4-3 και προκρίθηκαν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.