Ο άνθρωπος του προέδρου και οι μεταγραφές!

Ο άνθρωπος του προέδρου και οι μεταγραφές!

Νίκος Αθανασίου
Ο άνθρωπος του προέδρου και οι μεταγραφές!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πρόσληψη Φύσσα και το πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί μεταγραφικά μετά τον αποκλεισμό από την Σταντάρ Λιέγης.

Εδώ και αρκετό καιρό στον Παναθηναϊκό είχε διαπιστωθεί ένα κενό ανάμεσα στην διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ένα κενό περισσότερο επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό, λειτουργικό. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε διαπιστώσει πως χρειάζεται έναν άνθρωπο, σε καθαρά διοικητικό πόστο, ο οποίος θα γνωρίζει το άθλημα και θα μπορεί σε καθημερινή βάση να τον ενημερώνει και να του αναλύει όσα συμβαίνουν στην ομάδα, καθώς οι καθημερινές υποχρεώσεις του Νίκου Νταμπίζα που δουλεύει... νυχθημερόν δεν επέτρεπαν μια τέτοια επαφή.

Έναν άνθρωπο που θα βοηθούσε πρωτίστως τον ίδιο να καταλάβει ακόμη καλύτερα το άθλημα, να έχει μια δεύτερη πιο τεκμηριωμένη άποψη αλλά και ένα στέλεχος «δεξί χέρι» από τον χώρο του ποδοσφαίρου που θα μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να λειτουργεί αντί του προέδρου. Όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικό να συμβουλεύεσαι, να συναναστρέφεσαι και να μιλάς για ποδόσφαιρο με ανθρώπους που το έχουν... φάει με το κουτάλι.

Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ είχε σε μεγάλη εκτίμηση τον Τάκη Φύσσα. Από το ραντεβού που είχαν κάνει οι δύο τους πέρυσι την άνοιξη για την θέση του τεχνικού διευθυντή και που δεν κατέληξε τότε σε συνεργασία , λόγω του Μουντιάλ της Βραζιλίας και των υποχρεώσεων του Φύσσα με την εθνική ομάδα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, και από την στιγμή που η ΕΠΟ άφησε ελεύθερο τον τιμ μάνατζερ της πρωταθλήτριας του 2004, η επιστροφή του «braveheart» φάνταζε ως δεδομένη παρά την... έκπληξη της χρονικής στιγμής. Ο αποκλεισμός με την Σταντάρ Λιέγης δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο και το γεγονός πως το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στους δύο άντρες έγινε την προηγούμενη Κυριακή αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε την απαραίτητη ποδοσφαιρική στελέχωση, πρόσθεσε στο... ρόστερ του ακόμη έναν ποδοσφαιράνθρωπο από το υψηλότερο επίπεδο.

Ο Φύσσας θα αναλάβει να «τρέξει» θέματα που μέχρι πρότινος ήταν στην ατζέντα του Γιάννη Αλαφούζου ενώ το μεταγραφικό κομμάτι, η διαχείριση των αποδυτηρίων και το σκάουτινγκ θα παραμείνουν στον άκρως επιτυχημένο, Νίκο Νταμπίζα που θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον παλαίμαχο άσο του «τριφυλλιού» και μαζί θα παίρνουν τις τελικές αποφάσεις, πριν το τελικό «οκ» του Αλαφούζου. Οι δύο τους έχουν εξαιρετική σχέση και η αρμονική τους συνύπαρξη θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας, ποδοσφαιρικής σκέψης και στρατηγικής για το παρόν και το μέλλον.

Το πλάνο για τις μεταγραφές

Από κει και πέρα, και όσον αφορά τις μεταγραφές, πρόθεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι να ενισχυθεί η ομάδα όπου και όπως πρέπει παρά την απώλεια των σίγουρων 5εκ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε καμία περίπτωση το «τριφύλλι» δεν πρόκειται να ξεφύγει από το ποδοσφαιρικό πλάνο που έχει χαράξει από πέρυσι το καλοκαίρι και να φέρει ότι βρει από το μεταγραφικό... πανέρι, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει πίεση μετά τον αποκλεισμό της Τρίτης.

Στο «πράσινο στρατόπεδο» περιμένουν την τελική εισήγηση του Γιάννη Αναστασίου για το που πιστεύει πως πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να γίνει οικονομική υπέρβαση αν βρεθεί περίπτωση που δεδομένα μπορεί να κάνει την διαφορά και να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Είτε αυτή αφορά συμβόλαιο ποδοσφαιριστή είτε ακόμη και χρήματα σε ομάδα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα