Αναστασίου: «Το παιχνίδι μας από το πρώτο λεπτό»

Αναστασίου: «Το παιχνίδι μας από το πρώτο λεπτό»

Νίκος Αθανασίου
Αναστασίου: «Το παιχνίδι μας από το πρώτο λεπτό»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός θα μπει δυνατά από την σέντρα στο ματς με τη Σταντάρ για να πάρει την πρόκριση! «Έτοιμοι αν χρειαστεί μεταγραφή».

Δυνατά από το ξεκίνημα θα μπει ο Παναθηναϊκός στην ρεβάνς με την Σταντάρ Λιέγης, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την ρεβάνς με τους Βέλγους, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο νέας μεταγραφής σε περίπτωση πρόκρισης.

Αρχικά, ο τεχνικός του «τριφυλλιού», σχολίασε: «Μετά από ένα περίεργο ματς στην Λιέγη, όπου δείξαμε ότι θα μπορούσαμε την νίκη, κάτι που το πίστευα. Αύριο ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει. Δείξαμε πέρυσι εντός συνόρων τις δυνατότητες μας και θέλουμε το ίδιο και στην Ευρώπη. Είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουνε. Αν τα κάνουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα», ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν οι ερωτήσεις.

Σας τρομάζει το απρόοπτο της Σταντάρ;
Πριν το ματς ήμασταν προετοιμασμένοι στο να μην παίξει ο Εζεκιέλ. Στόχος μας να είμαστε έτοιμοι σε κάθε σενάριο. Όποιος και να παιξει ξέρουμε τι να κάνουμε. Από εμάς θα εξαρτηθεί.


Τι να περιμένουμε από την ομάδα σας αύριο;
Θα το δείτε αύριο. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας από το πρώτο λεπτό. Πάντα αυτά κάνουμε στην Λεωφόρο.

Θα είναι αποτυχία ο αποκλεισμός;
Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό. Θα σας απαντήσω αύριο μετά το παιχνίδι. Τι περιμένετε από την Σταντάρ αύριο; Αυτό θα σας το πει ο προπονητής της Σταντάρ. Σε τέτοια παιχνίδια όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν την ζημιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, είμαστε η ομάδα που δεν δέχθηκε γκολ από την Σταντάρ. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις ευκαιρίες σε γκολ για να έρθει η νίκη.

Τι περιμένετε από την Σταντάρ αύριο;
Αυτό θα σας το πει ο προπονητής της Σταντάρ. Σε τέτοια παιχνίδια όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν την ζημιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, είμαστε η ομάδα που δεν δέχθηκε γκολ από την Σταντάρ. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις ευκαιρίες σε γκολ για να έρθει η νίκη.

Είναι πρωταρχικός στόχος το μηδέν;
Σε αυτό το επίπεδο στόχος είναι να μην δεχθείς αλλά δεν σημαίνει πως θα παίξεις αμυντικά. Υπάρχει και η επιθετική άμυνα. Όταν εδώ κάνουμε το παιχνίδι μας, μπορούμε να κοιτάξουμε τον οποιοδήποτε στα μάτια.

Ο Μέντες και ο Πέτριτς πως είναι;
Ο Μέντες έκανε κανονικά και ο Πέτριτς είναι καλά. Προληπτικά έμεινε εκτός έξω. Λαμβάνοντας υπ' όψιν τον ρεαλιστικό στόχο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι το ρόστερ αυτό που πρέπει; Το σημαντικό είναι να τελειώσει το ματς αύριο. Αν τελειώσει όπως θέλουμε υπάρχουν περιθώρια. Έχουμε ένα ρόστερ 25 παικτών και σε πρώτη φάση είμαστε καλά. Όσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις, χρειάζεται και ενίσχυση. Μας ενδιαφέρει το αυριανό παιχνίδι και μετά αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, θα είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Σας ανησυχεί η εμπειρία που δεν υπάρχει αρκετή στο ρόστερ;
Δείξαμε με μεγάλους αντιπάλους πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Δεν με τρομάζει η εμπειρία ή η ωριμότητα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Η Σταντάρ έχει νέους παίκτες, οπότε είμαστε στο ίδιο επίπεδο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα