Φυτανίδης: Να μπούμε στους ομίλους!

Φυτανίδης: Να μπούμε στους ομίλους!

Φυτανίδης: Να μπούμε στους ομίλους!

bet365

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Ατρόμητου στη Βοσνία, Σωκράτης Φυτανίδης, αναλύει στο gazzetta.gr τους στόχους της ομάδας του Περιστερίου για τη νέα σεζόν και χαρακτηρίζει ιδανικό το αποτέλεσμα του Σαράγεβο.

Διανύει την 4η χρονιά του στο Περιστέρι και και σ' όλο αυτό το διάστημα, έχει ζήσει δύο προκρίσεις σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, και τρεις πολύ αξιόλογες σεζόν στηνSuperleague, με ισάριθμες συμμετοχές στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος. Μεγάλος του καημός, όπως και των συμπαικτών του, άλλωστε, η διάκριση στο Europa League,καθώς, ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια, ο Ατρόμητος αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες από Νιούκαστλ και Άλκμααρ αντίστοιχα.

Ο λόγος για τον Σωκράτη Φυτανίδη, ο οποίος με το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης στο Σαράγεβο, “άνοιξε” για τους Περιστεριώτες τον δρόμο της πρόκρισης στα πλέϊ-οφ του Europa League. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη- “μισή πρόκριση” (2-1) του Ατρόμητου στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, οριοθέτησε τους στόχους της νέας σεζόν και μίλησε για το μεγάλο αγωνιστικό πλεονέκτημα της ομάδας του.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι!»

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα για τον αντίπαλό μας και είχαμε λίγες μέρες στην διάθεσή μας, για να αφομοιώσουμε τις πληροφορίες που μας μετέφεραν οι προπονητές μας και να δουλέψουμε πάνω στην τακτική του αγώνα, οπότε η προετοιμασία μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, διαπιστώσαμε ότι η Σαράγεβο είναι μία ομάδα που διαθέτει παίκτες με καλή τεχνική και ταχύτητα και η οποία προσπαθεί να παίξει οργανωμένο ποδόσφαιρο, βάζοντας την μπάλα κάτω. Παρ' ότι οι καιρικές συνθήκες και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν μας βοήθησαν και παρά το γεγονός ότι για μας ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και σοβαρότητα και κατόρθωσε να κερδίσει, παίρνοντας ένα ιδανικό αποτέλεσμα για διπλούς αγώνες. Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε προς το τέλος της προετοιμασίας, οπότε τα πόδια όλων των ποδοσφαιριστών είναι βαριά και είναι λογικό να μην έχουμε βρει τον απαιτούμενο ρυθμό και να μπορούμε να βγάλουμε ακόμη, όλα τα στοιχεία εκείνα που θέλουμε μέσα στο γήπεδο!», μας είπε αρχικά ο Μακεδόνας ποδοσφαιριστής που άρχισε την καριέρα του στον ΠΑΟ Κουφαλίων και φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς (2002-2007) και του Αστέρα Τρίπολης (2007-2011).

«Με σοβαρότητα στη ρεβάνς, περνάμε!»

«Με νίκη με δύο γκολ εκτός έδρας και με τη ρεβάνς στην έδρα μας, νομίζω ότι επιστρέψαμε από τη Βοσνία με ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στα πλέϊ-οφ της διοργάνωσης. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον επαναληπτικό αγώνα χωρίς την δέουσα σοβαρότητα και συγκέντρωση, από το 1ο έως το 90ο λεπτό. Πέρυσι και πρόπερσι, χάσαμε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League κυριολεκτικά στο παρά πέντε, τόσο με την Άλκμααρ, όσο και με τη Νιούκαστλ, οπότε φέτος θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να περάσουμε το εμπόδιο της Σαράγεβο και να έχουμε μία ευνοϊκή κλήρωση στα πλέϊ-οφ.», σχολίασε ο υψηλόσωμος αμυντικός που εκτιμά ότι η διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ατρόμητου για τη νέα χρονιά.

«Σημαντικό πλεονέκτημα η ομοιογένεια!»

«Είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα, αλλά το θετικό είναι ότι το 90% των παικτών της ομάδας, ο βασικός κορμός δηλαδή, αγωνίζονται μαζί τα 2-3 τελευταία χρόνια, οπότε ο βαθμός της ομοιογένειας που έχει ο Ατρόμητος, είναι αρκετά υψηλός. Θεωρώ δεδομένο ότι στη διάρκεια της σεζόν, από παιχνίδι σε παιχνίδι, θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί, όπως τα προηγούμενα χρόνια! Στόχος μας είναι η καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη και το βήμα παραπάνω, γιατί έχουμε αποδείξει ότι ως σύλλογος σιγά-σιγά “μεγαλώνουμε” και αυτό φαίνεται από την σταθερά ανοδική πορεία μας τα τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.», κατέληξε οΣωκράτης Φυτανίδης.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα