Θέαμα σε ένα ματς-γιορτή

Θέαμα σε ένα ματς-γιορτή

Δημήτρης Τομαράς
Θέαμα σε ένα ματς-γιορτή

bet365

Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν τους Boston Braves, προσφέροντας θέαμα και μοναδικές στιγμές.

Στο Star Football Club στην Βούλα διεξήχθη ένας ακόμα εξαιρετικός αγώνας από τους βετεράνους του Ολυμπιακού. Οι παίκτες που τίμησαν τα χρώματα του συλλόγου υποδέχθηκαν για τον 625ο αγώνα τους τους Boston Braves, παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου, αλλά και φιλοξενίας. Οι παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας της Βοστώνης μετέβησαν με πούλμαν που παραχώρησε η ΠΑΕ στο Καραϊσκάκη και ξεναγήθηκαν στον «ναό του ελληνικού ποδοσφαίρου που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο σε φωτογραφίες», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι, ενημερώθηκαν για την ιστορία του συλλόγου και το απόγευμα βρέθηκαν στη Βούλα για τον σπουδαίο αγώνα. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, με τις βραβεύσεις να γίνονται υπό τους ήχους του ύμνου του Ολυμπιακού. Οι Boston Braves τίμησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη με την Κατερίνα Μυλωνά να παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα. Βραβεύθηκε επίσης ο Σύνδεσμος των Βετεράνων με τα μέλη του να παίρνουν και μετάλλια, ενώ και εκείνος από την πλευρά του βράβευσε τα μέλη της αμερικανικής ομάδας, δίνοντάς τους μετάλλια και στον πρόεδρό τους, Σπύρο Τουρκάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα «άνοιξε την αγκαλιά της για τους φίλους της Βοστώνης προκειμένου να έχουν για πάντα στην καρδιά τους ένα κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη νέα σχολή της ομάδας, που θα λειτουργεί πλέον στο Star Football Club με τη σφραγίδα της διεύθυνσης της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια η Κατερίνα Μυλωνά, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο μία ποδοσφαιρική ομάδα που πρωταγωνιστεί στους αθλητικούς χώρους και παίρνει πρωταθλήματα. Ο ρόλος του Ολυμπιακού στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερος. Πρωταγωνιστεί στην κοινωνική ζωή του τόπου, είναι δίπλα στους πολίτες, στους νέους. Ο Ολυμπιακός προβάλλει την Ελλάδα διεθνώς στην Ευρώπη, στην Αμερική, σε όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή της ομάδας μας στο International Champions Cup, η εξαιρετική πορεία στους αγώνες, η επιτυχημένη εκδήλωση του Ολυμπιακού στο Νational Ηellenic Μuseum στο Σικάγο για την Unicef, οι κοινωνικές δράσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, το επιβεβαιώνουν καθημερινά. Σήμερα δεν είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν οι δύο ομάδες, καθώς οι βετεράνοι μας έχουν ταξιδέψει και αυτοί στην Αμερική για να δώσουν αντίστοιχο παιχνίδι.

Χτίζουμε μια συνεργασία ανάμεσα στις δυο ομάδες των Βετεράνων του Ολυμπιακού και των Boston Braves. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Μαρινάκης, είναι δίπλα στους Βετεράνους τιμώντας την πορεία τους και στηρίζοντας το έργο τους». Τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία και τη χαρά του για την παρουσία των Boston Braves στην Ελλάδα εξέφρασε και ο κ. Τουρκάκης.

Οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν επίσης χρόνια πολλά για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που είχε τα γενέθλιά του. Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα που πραγματοποιήθηκε από τον «θρυλικό» Ηλία Ρωσσίδη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του ιστορικού μέλους του συνδέσμου Βετεράνων και άσου της ομάδας την δεκαετία του '50, Στέλιου Συμεωνίδη, που «έφυγε» πρόσφατα από την ζωή.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, ξεκίνησε η αναμέτρηση, στην οποία, μετά τη νίκη τους με 8-3 επί των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο την Δευτέρα, οι Boston Braves ηττήθηκαν με 4-1. Χατ τρικ για τον Ολυμπιακό πέτυχε ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος, ο οποίος είχε και δοκάρι, ενώ το άλλο τέρμα το σημείωσε ο Θεόφιλος Καρασαββίδης. Δοκάρι για την ομάδα των Πειραιωτών είχε και ο Γεωργουδάκης.

Οι παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού ξεκίνησαν με τους: Κελεσίδη, Λάλα, Γ. Σιδέρη, Συρίγο, Αγγελή, Καλαμάρα, Μπονόβα, Λουτσιάνο, Σταυρόπουλο, Γεωργουδάκη και Τζιωρτζόπουλο, ενώ αγωνίστηκαν ακόμα και οι Καρασαββίδης, Καλτσάς, Ασπρογέρακας, Μπαρμπαρής, Γ. Γκαβέζος, Γλύκας, Κωττάκης, Κτενάς, Αρζινός, Πολίτης, Γαϊτανάρος και Βασιλειάδης.

Παρόντες ήταν και οι Δαρίβας, Ρωσσίδης, Πολυχρονίου, Γκαϊτατζής, Μίχος, Σ. Γκαβέζος, Κριμιτζάς, Σορώτος, Κουμαριάς και Μαντάζης. Προπονητής ήταν ο Αντώνης Τζανετουλάκος και φροντιστής ο Νίκος Τουλγέρογλου. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησε δεξίωση υπό τους ήχους της ελληνικής μουσικής και πολλές εκπλήξεις, ενώ υπογράφηκε και πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ολυμπιακού και Boston Braves.

Πλέον, οι δύο ομάδες έδωσαν… ραντεβού για του χρόνου στην Βοστώνη. Οι επόμενες αναμετρήσεις των ερυθρόλευκων βετεράνων ξεκινούν στα μέσα Σεπτεμβρίου, με πρώτους σταθμούς το Άργος, τη Ρόδο και την Πάτρα. Φυσικά έπεται και συνέχεια για τους παλιούς άσους των πρωταθλητών Ελλάδας καθώς θα υπάρχουν και άλλα ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα