Θα την... τελειώσει στην Αθήνα!

Θα την... τελειώσει στην Αθήνα!

Νίκος Αθανασίου
Θα την... τελειώσει στην Αθήνα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει από την Λιέγη για την χαμένη ευκαιρία του πολύ ανώτερου Παναθηναϊκού, τα... πους-απς στο Κορωπί και το μεγάλο δώρο από το Κατάρ ενόψει Λεωφόρου!

Την πάτησε κάτω, την έσκασε στο τρέξιμο στο δεύτερο ημίχρονο, τις έκανε πέντε-έξι πολύ μεγάλες ευκαιρίες μέσα στο «σπίτι» της, ένα οριζόντιο δοκάρι αλλά δεν την... τελείωσε. Ο Παναθηναϊκός φόρεσε το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι απόψε στην Λιέγη, ήταν ανώτερος από την Σταντάρ, ωστόσο, η έλλειψη σωστών εκτελέσεων του στέρησε την δυνατότητα να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης στην Λεωφόρο. Σε αυτό το επίπεδο, όταν «φτιάχνεις» τόσες καθαρές ευκαιρίες και δεν τις στέλνεις πλεκτό, τότε πρέπει να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος που δεν την... πατάς, όπως θα μπορούσε να την πατήσει το «τριφύλλι» αν ο Κουτρουμπής δεν προλάβαινε με τάκλιν κλάσης τον Εζεκιέλ στο φινάλε.

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Νιγηριανού επιθετικού με την φανέλα της Σταντάρ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Γκάι Λουζόν, η αναμέτρηση με το «τριφύλλι» ήταν η τελευταία του νεαρού... δαίμονα με την φανέλα του συλλόγου. Δώρο από τα λίγα στον Γιάννη Αναστασίου ενόψει Λεωφόρου και μάλιστα... made in Qatar, μιας και ο 20χρονος φορ προτίμησε τα πετροδόλαρα από την μεταγραφή που θα τον έκανε γνωστό σε όλη την Ευρώπη.

Το «τριφύλλι» είχε δύο πρόσωπα. Ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και στην κυκλοφορία της μπάλας, με «πουλήματα» της κατοχής ψηλά που δεν κόστισαν στην κόντρα επίθεση αλλά και ένα δεύτερο απόλυτης κυριαρχίας, εξαιρετικού passing game και δημιουργίας φάσεων. Ο Παναθηναϊκός είναι τουλάχιστον μια σκάλα πάνω στα τρεξίματα και αυτό φάνηκε όταν κυνηγούσε να τελειώσει την πρόκριση μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Μέσα στο «Σλεσίν». Το ζητούμενο ήταν το γκολ. Δεν ήρθε και όπως έλεγε χαριτολογώντας ο Αναστασίου μετά το παιχνίδι, «πάμε για πολλά πους-απς στο Κορωπί», ενθυμούμενος την άσκηση στην Πολωνία, όπου οι επιθετικοί έπεφταν και έπαιρναν αν δεν σκόραραν το μίνιμουν των γκολ που έπρεπε.

Ο Παναθηναϊκός έχει την μπάλα, πλέον, στο δικό του γήπεδο. Έχασε την πρώτη ευκαιρία να σκεφτεί από τώρα τον επόμενο αντίπαλο στον δρόμο για τους ομίλους αλλά αν παρουσιαστεί όπως στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, η Σταντάρ δεν γλιτώνει στην Λεωφόρο. Σε μία Λεωφόρο όπου θα... μιλήσει ο κόσμος και ο αγωνιστικός χώρος! Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στο Βέλγιο. Τραγικός ο αγωνιστικός χώρος. Χωράφι βαρύ που έκανε δύσκολη την ζωή των ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά σε ατομικό επίπεδο, τεράστιο παιχνίδι από τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Αν έβαζε και το δοκάρι, θα μιλούσαμε για μυθική εμφάνιση. Αλάνθαστος ο Κροάτης στόπερ, με καθοριστικές επεμβάσεις στην άμυνα. Εξαιρετικός Ζέκα στο δεύτερο μέρος, ανέβασε και την υπόλοιπη ομάδα, πολύ καλός και ο Κοτσόλης.

Τα υπόλοιπα το βράδυ της Τρίτης...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα