Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 0-0 (vid)

Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 0-0 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 0-0 (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχασε... χρυσές ευκαιρίες να πάρει την νίκη στην Λιέγη, αλλά και με το 0-0 κόντρα στην Σταντάρ, έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στην Λεωφόρο την Τρίτη! ΛΙΕΓΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Νίκος Αθανασίου.

Με... συνταγή Σαρλερουά

Ο Γκάι Λουζόν είδε την ομάδα του να... φιλοδωρεί με τρία γκολ την Σαρλερουά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και φρόντισε να διατηρήσει κατά τα 10/11 την ίδια βασική σύνθεση. Μοναδική αλλαγή ο Σίμαν αντί του Λουμανζα στην μεσαία γραμμή.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καβασίμα, αριστερό μπακ ο Βαν Νταμ, δεξί ο Σταμ και στο κέντρο της άμυνας ο Αρσλάματζιτς με τον Τεισέιρα. Σίμαν και Μαρκέ οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Μ' Μπιά, δεξιά ο Καρσελά και στην κορυφή του 4-4-2 ο Ντε Καμάργκο με τον Εζεκιέλ.

«Ρόμβος» με Πέτριτς

Ο Γιάννης Αναστασίου, από την πλευρά του, δεν κρατούσε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής και παρέταξε την αναμενόμενη και καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Εξάλλου τα απαραίτητα έγγραφα για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ έφτασαν την... δωδεκάτη ώρα ενώ και ο Μλάντεν Πέτριτς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση.

Ο Κοτσόλης υπερασπίστηκε την «πράσινη» εστία, έχοντας αριστερά στην άμυνα τον Νάνο, δεξιά τον Τριανταφυλλόπουλο και τους Κουτρουπή και Σίλντενφελντ ως δίδυμο στα στόπερ. Ο Μέντες σε ρόλο «κόφτη», με εσωτερικούς μέσους Λαγό και Ζέκα. Ατζαγκούν σε ρόλο επιτελικού πίσω από το... φονικό δίδυμο των Μπέργκ και Πέτριτς στο γνωστό και επιτυχημένο 4-4-2 με ρόμβο.

«Καθάριζε» ο Σίλντεφελντ, έλειψε η ηρεμία!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο πρώτο πεντάλεπτο και μπήκε δυνατά στο «Σεσλίν». Άμεσα οι Βέλγοι ισορρόπησαν και μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν γρήγορος αλλά καμία σπουδαία φάση μπροστά στα δύο καρέ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, με τον Σιμάν να κυριαρχεί στον άξονα και το «τριφύλλι» να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να κυκλοφορήσει, λόγω της αρνητικής παρουσίας δημιουργικά του Ζέκα και του Λαγού.

Παρόλα αυτά απειλήθηκε μόνο όταν το... θέλησε ο ίδιος! Τι εννοούμε; Μα, φυσικά, τα πολλά λάθη που έκαναν αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του Αναστασίου στο κέντρο, δίνοντας την ευκαιρία στους ταχύτατους γηπεδούχους να βγαίνουν στην κόντρα και να πλησιάζουν με αξιώσεις προς το γκολ, έχοντας ως κύριο εκφραστή τον... δαίμονα Εζέκιελ. Ευτυχώς για τους «πρασίνους» ο Γκόρντον Σίλντεφελντ έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος με κρισιμότατες παρεμβάσεις ενώ και ο Κοτσόλης στο 38' έκανε σωστά την δουλειά στο σουτ του Ντε Καμάργκο.

Επιθετικά αν και είχε χώρους ο Παναθηναϊκός να χτυπήσει στην κόντρα, του έλειψε η σωστή ανάπτυξη. Ο Ατζαγκούν δεν κατάφερε να «φτιάξει» καταστάσεις, ο Πέτριτς ήταν φανερά εκτός παιχνιδιού ενώ ο Μπεργκ είχε πάντα «καρφωμένο» πάνω του αντίπαλο. Λίγο πιο προσεκτικοί να ήταν οι παίκτες του Αναστασίου θα είχαν πιο «καθαρές» φάσεις για γκολ, πέρα από ένα σουτ του Μπεγκ στο 21' και μια προσπάθεια του Νάνο δέκα λεπτά αργότερα, με τον Καβασίμα να αποκρούει.

Την... πάτησε, δεν την κέρδισε!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν... Παναθηναϊκός! Η μεταμόρφωση του Ζέκα προς το καλύτερο, η ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και η υπεροπλία στην φυσική κατάσταση έκαναν το «τριφύλλι» να μοιάζει και να είναι μια ταχύτητα παραπάνω από τους Βέλγους. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε την μεσαία γραμμή, με τον Έλληνα τεχνικό να αλλάζει το σύστημα σε 4-4-1-1 με την είσοδο στο 65' του Πράνιτς αντί του Πέτριτς.

Στην συνέχεια έκανε ακόμη πιο γρήγορη την ομάδα του με Καρέλη και Κλωναρίδη, με τον τελευταίο να κάνει άνω-κάτω στο τελευταίο δεκάλεπτο την άμυνα της Σταντάρ αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο με τους Βέλγους να απειλούν μια φορά με τον Ντε Καμάργκο και άλλη μία στο φινάλε, όταν και ο Κουτρομπής... σώνει πριν πλασάρει ο Εζεκιέλ απέναντι στον Κοτσόλη.

Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να... τελειώσει απόψε την πρόκριση αλλά έχασε μεγάλες ευκαιρίες- με κορυφαία το οριζόντιο του Σίλντενφελντ- που σε αυτό το επίπεδο πρέπει να γίνονται γκολ. Πλέον, όλα θα κριθούν στο «καμίνι« της Λεωφόρου, όπου ναι μεν είναι το φαβορί αλλά θέλει μεγάλη προσοχή...

MAN OF ΤHE MATCH: Δικαίωσε την... κάψα του Γιάννη Αναστασίου να τον κρατήσει στο ρόστερ, παρά την καθυστέρηση της μεταγραφής από την Ντιναμό Μόσχας. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ έκανε τεράστιο παιχνίδι απόψε στο «Σλεσίν» κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης. Δεν έχασε ούτε μισή φάση στον αέρα, αναχαίτισε πολλές από τις επικίνδυνες στιγμές στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ήταν εξαιρετικός. Αλάνθαστος. Θα μπορούσε να σκοράρει αλλά στο 62' το σουτ του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τις φορές που χρειάστηκε φώναξε «παρών» και κράτησε ανέπαφη την εστία του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Στέφανο Κοτσόλη που είχε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Ντε Καμάργκο ενώ αρκετές φορές έδιωξε σέντρες με τις εξόδους του. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Κάρλος Ζέκα, ο οποίος ανέβηκε στην επανάληψη και μαζί του ανέβηκε και όλος ο Παναθηναϊκός.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους καλό ματς από τον Σιμάν για όσο αγωνίστηκε ενώ και ο Εζεκιέλ ταλαιπώρησε τους παίκτες του Παναθηναϊκός, χωρίς, να είναι ουσιαστικός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πα ναθηναϊκός είχε στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο την ευκαιρία να επιστρέψει στην Αθήνα με το «διπλό» αλλά και να... καθαρίσει την πρόκριση. Παρόλα αυτά δεν έκανε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε και αδίκησε τον εαυτό του. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο δοκάρι του Σίλντενφελντ ενώ Μπεργκ, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν και Πέτριτς δεν τελείωσαν σωστά τις φάσεις που είχαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα μπορούσε από την θέση που βρέθηκε και με την μπάλα στρωμένη στο αριστερό, να... εκτελέσει τον Καβασίμα και να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Ο Μλάντεν Πέτριτς, ωστόσο, ήταν περισσότερο ομαδικός από ότι θα έπρεπε στην φάση του 56' και αντί να τελειώση την ευκαιρία, προσπάθησε να σπάσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να χαθεί μια πολύ καλή κατάσταση

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκόμες που δεν άφησε περιθώρια και ήταν αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο. Παρά την πίεση της έδρας σφύριξε 50-50.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν πριν το παιχνίδι έδινες στον Παναθηναϊκό το 0-0 θα το έπαιρνε και θα ήταν ευχαριστημένος. Η εικόνα του, όμως, απόψε στην Λιέγη και ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν για να κερδίζει. Οι «πράσινοι» πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων πολλές ευκαιρίες και δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό. Φυσικά όλα παραμένουν στα πόδια του. Είναι το φαβορί και στην Λεωφόρο αν παρουσιαστεί όπως απόψε στην επανάληψη, δεν γλιτώνουν οι Βέλγοι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα