H πιο μεγάλη ώρα του Panathinaikos!

H πιο μεγάλη ώρα του Panathinaikos!

Νίκος Αθανασίου
H πιο μεγάλη ώρα του Panathinaikos!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει από την Λιέγη για την τεράστια πρόκληση του Παναθηναϊκού, το «κλειδί» της αποψινής αναμέτρησης και το dejavu του Μλάντεν Πέτριτς.

Καλημέρα σας από την ηλιόλουστη Λιέγη. Αφού ο καιρός βαρέθηκε να βρέχει καθόλη την διάρκεια της Τρίτης και... ανάγκασε τον παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ να «στείλει» τον Παναθηναϊκό στο βοηθητικό για προπόνηση(σε κακή κατάσταση το ''Σκλεσίν''), ο ήλιος έγινε ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε μία εκ φύσεως μουντή και ψιλοκαταθλιπτική πόλη. Μια πόλη που το κέντρο της θυμίζει αρκετά εκείνο της Αθήνας, κυρίως όσον αφορά την ανθρωπογεωγραφία της και τις γενικότερες παθογένειες που μπορείς να συναντήσεις στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια. Ειδικά την νύχτα.

Σε αυτή την πόλη, λοιπόν, το «τριφύλλι» καλείται να... ανθίσει απόψε και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Να συνεχίσει στις επιτυχίες που σταμάτησε πέρυσι επί ελληνικού εδάφους, να δώσει το κάτι παραπάνω και μετά από καιρό να προσθέσει μία ακόμη πρόκριση στην τεράστια και μοναδική ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου. Στο καθαρά ποδοσφαιρικό σκηνικό, προσθέστε και το πόσο σημαντικά θα είναι τα 5 και... βάλε εκατομμύρια από τους «σίγουρους» ομίλους του Europa League και θα καταλάβετε το πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι αναμετρήσεις με τους Βέλγους.

Φυσικά όλα θα κριθούν στην ρεβάνς της Λεωφόρου(ευνοική η κλήρωση, μεγάλη υπόθεση το... δεύτερο ημίχρονο του ζευγαριού να διεξαχθεί στο καμίνι), ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αν μπορείς να... καθαρίσεις, γιατί να μην το κάνεις;

Όλο αυτό το διάστημα οι Βέλγοι έβγαζαν προς τα έξω μια... ηττοπάθεια, έναν συμβιβασμό πως εύκολα ή δύσκολα θα μείνουν εκτός από τον Παναθηναϊκό. Διαμόρφωσαν μια ατμόσφαιρα που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Ούτε τόσο κακή ομάδα είναι, ούτε πιστεύουν πως θα μείνουν εκτός από το «τριφύλλι». Απλά μετέφεραν όλη την πίεση του φαβορί στην Αθήνα, σε έναν Παναθηναϊκό που δεν την πάτησε στο ψυχολογικό και γνωρίζει πολύ καλά τι και πως πρέπει να το κάνει.

Η ομάδα του Γκάι Λουζόν, όπως θα έχετε διαβάσει στα αναλυτικότατα ρεπορτάζ του Πολύδωρου Παπαδόπουλου από το Βέλγιο, διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα από τον άξονα και μπροστά(Ντε Καμάργκο, Μ' Μπια, Εζεκιέλ, Καρσελά) αλλά μεγάλα προβλήματα στην αμυντική της συμπεριφορά. Εκεί, ίσως, είναι το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό απόψε στο «Σκλεσίν». Δηλαδή στο να δημιουργήσει τις απαραίτητες καταστάσεις μέσα από γρήγορη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση, να βρει... μπόσικους τους Βέλγους και να κάνει την ζημιά.

Όπως την έκανε ο Μλάντεν Πέτριτς με την φανέλα του Αμβούργου πριν από τέσσερα χρόνια. Ακόμη και τώρα τον φέρνουν στο μυαλό τους με... τρόμο εδώ στην Λιέγη, καθώς ο Κροάτης στράικερ τους είχε «ξεράνει» με δύο απίστευτες γκολάρες. Ρωτούσαν συνεχώς αν θα είναι σε κατάσταση να ξεκινήσει και μόλις τον αντίκρισαν να προπονείται κανονικά, πέρασαν από το μυαλό τους εικόνες που θέλουν να ξεχάσουν. Η παρουσία του Πέτριτς και η συνεργασία με τον Μπεργκ, απόψε, θα είναι «βαρόμετρο» για τον Παναθηναϊκό.

Αμυντικά, μεγάλη προσοχή στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Το «Σκλεσίν» δεν θα γεμίσει αλλά αποτελεί για κάθε αντίπαλο της Σταντάρ Λιέγης, μεγάλη... παγίδα και αν μπει με αφέλεια στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός θα το πληρώσει.

Τα ξαναλέμε γύρω στις 6.30, δυόμισι ώρες πριν ακουστεί το μεγαλύτερο μουσικό hit στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ύμνος της ανατριχίλας, ο ύμνος που όλα αυτά τα χρόνια έχει συνδεθεί με το «τριφύλλι»...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα