Κλωναρίδης: «Την ψυχή μας στη Λιέγη...»

Κλωναρίδης: «Την ψυχή μας στη Λιέγη...»

Κλωναρίδης: «Την ψυχή μας στη Λιέγη...»

bet365

Ο Κλωναρίδης για όλους και όλα! Η αλλαγή εικόνας με Αναστασίου, το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ και η μεγάλη μάχη της Λιέγης. Ο φορ του Παναθηναϊκού εξομολογείται...

Κλωναρίδης για όλους και όλα σε μια μεγάλη συνέντευξη! Ο νεαρός φορ του Παναθηναϊκού μίλησε στον συνεργάτη του gazzetta.gr, Φιλίπ Γκερντέ για Αναστασίου, Τσάμπιονς Λιγκ, Σταντάρ και... όνειρα!

Από την εποχή που ήσουν στην ΑΕΚ, γνωρίζαμε ότι γεννήθηκες στο Σεράινγκ. Πως είναι να γυρίζεις για πρώτη φορά «σπίτι» σου; Κατά το παρελθόν έχεις έρθει ποτέ για τουρισμό;
Όταν μεγάλωνα, κατά την διάρκεια των διακοπών από το σχολείο πάντα ερχόμαστα στο Βέλγιο με τους γονείς μου για περίπου ένα μήνα. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και θα δω την Λιέγη ξανά, καθώς μεγάλωσα πολύ κοντά της.

Πως σε φωνάζουν; Στο site του Παναθηναϊκού σε γράφει Βίκτορ, στην Λιλ και στην Μουσκρόν σε είχαν ως Ντόριαν. Βίκτορ ή Ντόριαν;
Στην Ελλάδα με φωνάζουν Βίκτορ, στην Γαλλία και στο Βέλγιο με λένε Ντόριαν. Είμαι συνηθισμένος και στα δύο ονόματα. Το πρώτο μου όνομα όμως είναι το Ντόριαν.

Μπορείς να μας πεις γιατί έφυγες από το Βέλγιο σε ηλικία 5 ετών;
Μπορεί να γεννήθηκα, αλλά ποτέ δεν έζησα στο Βέλγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, με εξαίρεση τις διακοπές. Οι γονείς μου ζούσαν στην Ουγκάντα εκείνη την περίοδο και βασικά εκεί μεγάλωσα. Από εκεί έφυγα για την Ελλάδα και ενσωματώθηκα στην ΑΕΚ σε ηλικία 16 ετών.

Πως νιώθεις, Έλληνας ή Βέλγος; Ή μήπως και τα δύο; Έχεις παίξει στις μικρές Εθνικές ομάδες του Βελγίου. Έχεις ακόμη την φιλοδοξία να παίξεις για τους «κόκκινους διάβολους» ή είσαι «ανοιχτός» στην Ελλάδα;
Νιώθω το ίδιο Έλληνας και Βέλγος, από τη στιγμή που γεννήθηκα στο Βέλγιο και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Έχω παίξει μία φορά για την Κ-20 του Βελγίου σε ένα φιλικό και έχω βελγικό διαβατήριο. Είμαι όμως στην διαδικασία να βγάλω ελληνικό διαβατήριο. Κάτι που σημαίνει οτι είμαι ανοιχτός στην Εθνική Ελλάδας. Με τον καιρό θα δούμε τί θα γίνει.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο υποστήριζες και τις δύο ομάδες;
Ναι, στο Μουντιάλ υποστήριζα και τους δύο. Έπρεπε να κρατήσω και τους δύο γονείς μου χαρούμενους. Ήμουν πολύ χαρούμενος με τον Ντίβογκ Οριγκί που ανέβηκε στην Εθνική ομάδα του Βελγίου και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Προσεύχομαι στον Θεό να συνεχίσει να τον ευλογεί.

Μετά την ΑΕΚ, σε αγόρασε η Λιλ που σε έδωσε δανεικό στην Μουσκρόν που θα παίξει στην 1η κατηγορία του Βελγίου εφέτος. Γιατί δεν ήταν επιτυχημένο το πέρασμά σου από εκεί. Πες μας για την εμπειρία σου...
Δεν δούλεψα όπως θα ήθελα. Κάτι που συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να μένεις δυνατός, να προχωράς και να μαθαίνεις από αυτές τις εμπειρίες. Εγώ έμαθα πολλά.

Από τη στιγμή που έπαιξες στην ΑΕΚ, ήταν εύκολη απόφαση να παίξεις στον Παναθηναϊκό; Ποιος ήρθε σε επαφή μαζί σου για να γυρίσεις στην Αθήνα.
Το να παίξω για τον Παναθηναϊκό ήταν μία μεγάλη απόλαυση για εμένα και το ευχαριστήθηκα αρκετά. Οι φίλαθλοι είναι καταπληκτικοί και είμαστε σαν οικογένεια. Φυσικά το γεγονός οτι ξεκίνησα την καριέρα μου στην ΑΕΚ, έκανε την απόφασή μου λίγο δύσκολη, αλλά στο τέλος, ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να πάρω, γιατί αυτό χρειαζόμουν για την καριέρα μου.

Πες μας για την περσινή σεζόν και το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Γιάννης Αναστασίου...
Η περσινή σεζόν ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς ως ομάδα. Το ξεκίνημα δεν ήταν τόσο καλό, αλλά όσο η χρονιά προχωρούσε τα πράγματα γίνονταν όλο και καλύτερα. Κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια που χρειαζόταν, κερδίσαμε το Κύπελλο και εξασφαλίσαμε επίσης την συμμετοχή μας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιάννης Αναστασίου είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, που πιστεύει στους παίκτες του και τους δίνει την ευκαιρία την κατάλληλη στιγμή. Πιστεύει στους νεαρούς παίκτες, τους πιέζει και παίρνει το καλύτερο από αυτούς. Έφερε ένα διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, το οποίο όλοι ευχαριστιούνται να βλέπουν. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να δουλεύεις με όλο το τεχνικό τιμ.

Πως βλέπεις το παιχνίδι με την Σταντάρ στην Λιέγη; Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την σεζόν και η Σταντάρ δεν είναι σε φουλ φόρμα. Είσαι αισιόδοξος για τις πιθανότητες πρόκρισης;
Το παιχνίδι στην Λιέγη θα είναι σκληρό. Στο επίπεδο που είμαστε τώρα, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Η Σταντάρ Λιέγης είναι μία πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα, με καλούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ματς αυτό και να δώσουμε την ψυχή μας. Ξέρουμε την σημασία του αγώνα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους φιλάθλους μας.

Ποιος είναι ο ρόλος σου στον αγωνιστικό χώρο;
Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Η τακτική αλλάζει, άρα ο προπονητής αποφασίζει.

Για τη Σταντάρ Λιέγης ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο Μπεργκ. Ποιος άλλος «πράσινος» πιστεύεις πως μπορεί να κάνει τη ζημιά;
Ο Μπεργκ είναι φανταστικός παίκτης με μεγάλες πιθανότητες στο σκοράρει, αλλά πιστέψτε με όλος ο Παναθηναϊκός είναι επικινδυνος...

Η φετινή ομάδα είναι μείγμα ξένων παικτών και νεαρών Ελλήνων από την Ακαδημία σας
Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς νέους παίκτες, αλλά υπάρχει και ο σωστός αριθμός έμπειρων ξένων ποδοσφαιριστών που μπορεί να μας καθοδηγήσει.

Ξέρεις παίκτες από τη Σταντάρ Λιέγης;
Οχι, δεν ξέρω κανέναν παίκτη

Ποιες είναι οι φετινές του φιλοδοξίες με τον Παναθηναϊκό; Ανήκεις ακόμα στη Λιλ;
Θέλω να συνεχίσω να βοηθάω τον Παναθηναϊκό με κάθε δυνατό τρόπο. Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και όχι της Λιλ

Πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;
Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και τους οπαδούς μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και αξίζει να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέτριτς έχει καλές αναμνήσεις από το τελευταίο ματς του κόντρα στη Σταντάρ. Σου έχει μιλήσει;
Ναι, μας είπε για την καυτή ατμόσφαιρα του γηπέδου. Ο κόσμος βοηθά τη Σταντάρ!

Στη Σταντάρ λένε πως δεν είναι έτοιμοι να σας ανταγωνιστούν. Είναι αλήθεια;
Εμείς ξέρουμε πως είναι μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο!

Εχεις συγγενείς στο Βέλγιο;
Εχω ακόμα πολλά μέλη της οικογένειας στο Βέλγιο και μάλιστα ζουν κοντά στη Λιέγη...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα