Φυτανίδης: «Να μπούμε στους ομίλους»

Φυτανίδης: «Να μπούμε στους ομίλους»

Gazzetta team
Φυτανίδης: «Να μπούμε στους ομίλους»

bet365

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε για το ματς με την Σεράγεβο, τονίζοντας πως ο Ατρόμητος πλέον κοιτά το βήμα παραπάνω που είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά όσα είπε στον Sentra FM:

Για τη Σαράγεβο και τι γνωρίζουν γι' αυτή: «Βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Παίξαμε φιλικά, η ομάδα δείχνει ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, προσπαθεί για το καλύτερο. Είναι σημαντικό το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και γιατί όχι να μπούμε και στους ομίλους. Ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα για τη Σαράγεβο, όσα έχουμε δει στα δύο παιχνίδια που έχει παίξει. Είναι ομάδα που χρειάζεται προσοχή, είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας όπως είπα, άρα τα πόδια είναι βαριά, η ομάδα προσπαθεί να προετοιμαστεί για όλη τη σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο πιο συγκεντρωμένα γίνεται, ιδιαίτερα στο πρώτο παιχνίδι, καθώς είναι διπλοί οι αγώνες. Άρα είναι σημαντικό να μη δεχθούμε γκολ και να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε στο πρώτο παιχνίδι».

Για την ανάγκη θετικού αποτελέσματος στη Βοσνία: «Το θετικό για μας είναι ότι η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι. Όλα τα παιδιά προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται γι' αυτά τα πρώτα παιχνίδια. Ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τη νίκη από το πρώτο κιόλας παιχνίδι».

Για το ότι υπάρχουν φέτος ταλαντούχα παιδιά στον Ατρόμητο: «Πλέον αυτός είναι μονόδρομος για τις ελληνικές ομάδες. Πρέπει να στηριχθούν στα δικά τους ταλέντα, σε παιδιά από τις ακαδημίες. Βάσει σωστού πλάνου να μπουν σιγά-σιγά να παίξουν και να αναδειχθούν από τη σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουν».

Για το αν οι Κιβρακίδης, Λημνιός και Παπασπύρος μπορεί να έχουν βλέψεις για την 11άδα: «Είναι νέα παιδιά, έχουν ταλέντο και πολύ χρόνο μπροστά τους για να δουλέψουν και να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι σταθεροποιείται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και στη συνείδηση όλων σαν μια από τις μεγάλες ομάδες. Μια ομάδα που σου δίνει τα πάντα καθημερινά. Άρα δουλεύουν σε ένα κλαμπ που μπορεί να τους ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αξία τους».

Για το τι παραπάνω μπορεί να πετύχει φέτος ο Ατρόμητος: «Η ομάδα μπορεί να πετύχει ό,τι και πέρυσι στο πρωτάθλημα. Θέλουμε το επόμενο βήμα στην Ευρώπη. Στόχος να μπούμε στους ομίλους. Η αρχή είναι με δύο δύσκολα παιχνίδια και μετά θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για να παίξουμε στα πλέι οφ. Είναι σημαντικός στόχος για να μπορούμε να μπούμε στους ομίλους».

Για την αλλαγή του συστήματος με 3 κεντρικούς αμυντικούς: «Είναι κάτι νέο, το βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις. Στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, δούλεψε πολύ καλά. Όμως θέλει περισσότερη δουλειά για να συνηθίσει η ομάδα να παίζει και με αυτό τον τρόπο. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στο ρόστερ, σχεδόν δύο ισάξιοι παίκτες σε κάθε θέση, άρα μπορεί ο κόουτς να δοκιμάζει συστήματα και παίκτες σε διάφορες θέσεις».

Για το αν η περιπέτεια του Γιώργου Σπανού έχει περάσει πλήρως: «Όλο αυτό το διάστημα ο Ατρόμητος έδειξε ότι είναι σοβαρή και σταθερή ομάδα, χτισμένη σε σωστές βάσεις. Αν δούμε την πορεία μετά την περιπέτεια που είχε ο πρόεδρος, θα δούμε ότι η ομάδα συνέχισε την ανοδική της πορεία όπως είχε προγραμματίσει να γίνει από την αρχή. Σίγουρα ήταν πλήγμα για όλους, κυρίως ήταν κάτι άσχημο που πέρασε ο ιδιοκτήτης της ομάδας και όχι τόσο το αγωνιστικό κομμάτι. Προσπαθήσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι όσο μπορούσαμε, τα πράγματα την ομάδα κύλησαν ομαλά και σωστά και αυτό δείχνει ότι όλοι όσοι δουλεύουν στην ομάδα, το πλάνο αυτό είναι σε σωστές βάσεις».

Για το τι ελλείψεις υπάρχουν στο ρόστερ και αν, για παράδειγμα, το κενό του Παπαδόπουλου έχει καλυφθεί: «Νομίζω ότι υπεύθυνοι γι' αυτά τα κομμάτια είναι άλλοι. Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. Όσοι κάνουν το σχεδιασμό ξέρουν και έχουν δείξει τόσα χρόνια ότι κάνουν σωστές κινήσεις για να κάνει ο Ατρόμητος βήματα μπροστά. Εμείς οι παίκτες είμαστε σε κλαμπ που τα έχουμε όλα. Μοναδικός στόχος και σκοπός πρέπει να είναι η σκληρή δουλειά για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι για τα παιχνίδια».

Για τον ίδιο και την ιστορία με τον ΑΠΟΕΛ και αν τελικά θα μείνει στον Ατρόμητο: «Δε θέλω να μιλάω γι αυτά. Εγώ προσπαθώ να είμαι έτοιμος κάθε φορά που με θέλει η ομάδα και έχω συμβόλαιο με μια ομάδα που μου παρέχει τα πάντα. Και εγώ προσπαθώ να ανταποδίδω στο 100% όσα μου παρέχει ο σύλλογός μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα