Καπίνο: «Τους έλεγα ότι θα παίξουμε με Αστέρα»

Gazzetta team
Καπίνο: «Τους έλεγα ότι θα παίξουμε με Αστέρα»

bet365

Πρόβλεψη πριν την κλήρωση είχε κάνει ο Στέφανος Καπίνο, που έλεγε στους συμπαίκτες του ότι η Μάιντς θα παίξει με τον Αστέρα.

Για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, που έφερε στον τρίτο προκριματικό γύρο το ζευγάρι της Μάιντς, μίλησε ο Στέφανος Καπίνο στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αρκαδία 93.8». Ο διεθνής γκολκίπερ πήρε πρόσφατα μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στη γερμανική ομάδα και αναφέρθηκε στις προσεχείς αναμετρήσεις με τους Αρκάδες και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι είχε προβλέψει αυτό το ζευγάρι, έχρισε την ομάδα του φαβορί και μίλησε για το υπέροχο ταξίδι με την Εθνική στη Βραζιλία.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την Μάιντς: «Είναι ένας σύλλογος βελτιωμένος. Λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα, όπως όλες οι ομάδες. Καταλαβαίνεις πόσο επαγγελματικά είναι τα πράγματα. Και ο Αστέρας πιστεύω, είναι ένας επαγγελματικός σύλλογος, υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά στο μέλλον ελπίζω να διαφοροποιηθούν.

Είναι ένα σύνολο καλών παικτών. Έχει καλή ομοιογένεια και έχει αρκετά καλές μονάδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε ένα ματς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει για να έχει καλή παρουσία η ομάδα στο πρωτάθλημα».

Για το γήπεδο: «Στη Γερμανία είναι αρχή για όλες τις ομάδες να έχουν γήπεδο. Η Μάιντς έχει ένα "στολίδι" γήπεδο. Δεν είναι μεγάλο, είναι μικρό αλλά πολύ γεμάτο όποτε παίζει η ομάδα. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ όμορφες, ο αγωνιστικός χώρος, οι σουίτες, όλα».

Για το τι σκέφτηκε μετά την κλήρωση: «Εγώ το είχα πει στους συμπαίκτες μου από πριν. Τους έλεγα θα παίξουμε με τον Αστέρα και τελικά έγινε. Από εκεί και πέρα τους, είπα ότι είναι η πιο δύσκολη ομάδα που θα μπορούσε να μας τύχει. Το σύνολο είναι αρκετά χρόνια μαζί. Άμα δεν προσέξεις θα την πατήσεις. Τους είπα ότι πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ».

Για τον Ντε Μπλάσις: «Τον ξέρω πολύ καλά. Εδώ δεν ξέρω αν τον ξέρουν, αλλά ελπίζω να μην μας κάνει κακό στην ομάδα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Το φαβορί είναι η Μάιντς. Ποδόσφαιρο είναι, έχουμε δει πολλά πράγματα, η Κόστα Ρίκα έφτασε στους "8" του Μουντιάλ. Η διαφορά ποιότητας υπάρχει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Το κακό για τον Αστέρα είναι ότι είναι μια γερμανική ομάδα. Είναι πολύ συγκεντρωμένη. Η ψυχολογία και η νοοτροπία δεν είναι υπέρ του Αστέρα».

Για το κλίμα μετά την αλλαγή προπονητή: «Όταν έρχεται καινούργιος προπονητής, όλοι οι παίκτες ξεκινούν από την αρχή. Το αξιοσημείωτο σε αυτή την ομάδα είναι ότι εγκλιματίζεσαι γρήγογρα. Δεν νιώθω ότι είναι νέος προπονητής. Τους έχει κερδίσει όλους σε μεγάλο βαθμό».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Αστέρας: «Η αλήθεια είναι πως κατάσκοπος της ομάδας δεν θα γίνω. Είναι μια καλή ομάδα η Μάιντς. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Τι να πω, πώς θα παίξουμε; (γέλια)».

Για το αν θα παίξει: «Δεν μπορείς να ζητήσεις να είσαι βασικός. Πρέπει να δείξεις για να παίξεις. Κοιτάς πού θα έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστείς. Γι' αυτό χάλασε και η μεταγραφή μου στην Σπόρτινγκ. Δεν μπορούσα να πάω σε μια ομάδα που έχει τερματοφύλακα της Εθνικής, είναι αρχηγός στην ομάδα και να απαιτήσω να παίξω. Δεν γίνεται αυτό!

Πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις. Εγώ είμαι λίγες μέρες στην ομάδα, έχω εγκλιματιστεί. Είμαι σε στάδιο προσαρμογής και δεν νομίζω να είμαι στα βασικά πλάνα για να παίξω κόντρα στον Αστέρα. Εγώ κοιτάζω λίγο πιο μπροστά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο».

Για την Εθνική ομάδα: «Θες δεν θες είναι μια τεράστια ανάμνηση η Βραζιλία, αλλά πρέπει να προχωρήσεις. Από εκεί και πέρα, άνοιξε μια καινούργια σελίδα για την Εθνική. Δεν ξέρω τον προπονητή, όμως είναι ένα τεράστιο όνομα. Ελπίζω να είμαι στις επιλογές του προπονητή και να μπορέσω να τον γνωρίσω και να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα