Ολυμπιακός και Unicef μαζί στο Σικάγο (vid)

Ολυμπιακός και Unicef μαζί στο Σικάγο (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός και Unicef μαζί στο Σικάγο (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας την προβολή της συνεργασίας του με την Unicef διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σικάγο.

Το Nationan Hellenic Museum του Σικάγο φιλοξένησε μία εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι -πιστοί στην βοήθεια που παρέχουν με κάθε τρόπο στην Unicef- έκαναν ένα πολύ καλό event για να συγκεντρωθούν και άλλα χρήματα στην​ προσπάθεια του παγκόσμιου οργανισμού για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το παρών έδωσε σύσσωμη η ομάδα του Ολυμπιακού.

Όλοι οι π​αίκτες, ο Μίτσελ, ​όλο το​ προπονητικό και ιατρικό επιτελείο, ο αθλητικός διευθυντής, Πιέρ Ισά, ο σύμβουλος στρατηγικής, Κριστιάν Καρεμπέ, ο Κυριάκος Δουρέκας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της ομάδας ήταν στην εκδήλωση. Ο Νίκος Λαριγάκης, πρόεδρος του ελληνοαμερικάνικου ινστιτούτου προλόγισε τη σπουδαία εκδήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων την προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην συνεργασία με την Unicef και το έργο που παράγει ο Ολυμπιακός για τον σπουδαίο οργανισμό.

Στην αίθουσα του ​National Hellenic Museum του Σικάγο έδωσαν το παρών πολλοί ομογενείς​, κάθε ηλικίας, οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθεια του Ολυμπιακού να μαζέψει περισσότερους πόρους για τη Unicef. Επίσης θέλησαν να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Εκεί ήταν και εκπρόσωποι της Λίβερπουλ καθώς και της αμερικανικής επιτροπής της Unicef οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που ήρθε απο πολλές πόλεις της Αμερικής στο Σικάγο τόσο για το event όσο και για τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Soldier Field.

Στην διάρκεια του event διενεργήθηκε σιωπηρή δημοπρασία (silent auction) με πολλά ερυθρόλευκα αντικείμενα να διατίθενται προς αγορά, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον ιερό σκοπό της Unicef. Φανέλες με υπογραφές των παικτών, μπάλες, γάντια τερματοφυλάκων, ακόμη και παπούτσια, όλα συλλεκτικά και με ιδιαίτερη αξία.

Η «μάχη» στα... πονταρίσματα για τα αντικείμενα αυτά ήταν σκληρή και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις συμμετείχαν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστική ήταν η «κόντρα» τ​ου​ Αμπιντάλ με τον Ντομίνγκεζ για μία φανέλα του Γκιγκς από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύλλογος ο οποίος επίσης στηρίζει την προσπάθεια της Unicef με την τιμή να ανεβαίνει αισθητά.

Για την εκδήλωση μίλησαν, αρχικά, ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Πρώτος ο Ντελβίν Ντινγκά, ο οποίος σημείωσε: «Εμείς, που έχουμε την δυνατότητα, πρέπει να προσφέρουμε στα παιδιά και την παραμικρή πιθανότητα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι πάντα σημαντικό να δίνουμε τη βοήθειά μας, ειδικά στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο Ολυμπιακός και η Unicef είναι μαζί»!

Με την σειρά του ο Ανδρέας Σάμαρης τόνισε πως «όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τον Ολυμπιακό, αλλά και όχι μόνο, μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και να συνδράμουν βοηθώντας τον οργανισμό. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει τον τελευταίο χρόνο, με τη συνεργασία του με τη UNICEF ότι στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Έχει δώσει αρκετά και έχει ακόμη πολλά περισσότερα να δώσει στο μέλλον. Είναι κάτι το οποίο αξίζει όλοι να στηρίξουμε, είναι κοινωνικό έργο».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έστειλε το δικό του μήνυμα: «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με την Unicef. Φυσικά κάνουμε ότι μπορούμε για να βρίσκουμε έξτρα πόρους για τον ιερό σκοπό που υπηρετεί ο οργανισμός: τον εμβολιασμό των παιδιών. Είμαστε χαρούμενοι για την συνεργασία αυτή, ήταν και μία επιτυχημένη χρονιά για τον Ολυμπιακό.

Προχωρήσαμε στο Champions League και το όνομα μας, άρα και η συνεργασία μας με την Unicef ακούστηκαν ακόμη περισσότερο. Σήμερα είναι ακόμη μία ευκαιρία να διαδώσουμε το μήνυμα. Ο Ολυμπιακός και η Unicef είναι μαζί». Εκ μέρους των υπηρεσιών media του Ολυμπιακού η Βερούσκα Γεωργαντή είπε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλον αυτόν τον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται απόψε κοντά μας.

Όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια που κάνουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της συνεργασίας μας με την Unicef για τον εμβολιασμό των παιδιών που έχουν ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε στην Αμερική και τον Καναδά και να μην αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνει το ​International Champions Cup​, να φέρουμε ​τον ​κόσμο κοντά μας και να βοηθήσουμε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Σας ευχαριστούμε​ όλους​ από τα βάθη της καρδιάς μας».

Μία ​ξεχωριστή ​τοποθέτηση έκανε και η Νέλι Ίνγκραχαμ, development officer της Unicef, η οποία εξήγησε τη χαρά και την περηφάνια της για να συνεχίσει λέγοντας: «Δεν θα μπορούσαμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη προς τον Ολυμπιακό, ο οποίος συμπεριέλαβε τη Unicef και αυτό το event στην επίσκεψή του στο Σικάγο. Έχουμε μία υπέροχη συνεργασία εδώ και καιρό τώρα και ο Ολυμπιακός είναι ηγέτης στο να δηλώνει ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει για το καλό των παιδιών. Για να προστατεύονται τα παιδιά και τα δικαιώματά τους.

Πολλές χιλιάδες παιδιά χάνοντας καθημερινά, εξαιτίας πραγμάτων τα οποία γνωρίζουμε και προσπαθούμε να εξαλείψουμε. Με συνεργασίες όπως εκείνη που έχουμε με τον Ολυμπιακό μπορούμε να συγκεντρώνουμε όχι μόνο τα μέσα που χρειαζόμαστε, αλλά και να διαδίδουμε το μήνυμα της προσφοράς και της βοήθειας προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Unicef βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνεχίζει το έργο της και είναι σημαντικό να έχουμε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, σεβαστή για αυτό που κάνει, στο πλευρό μας. Κερδισμένα είναι τα παιδιά». Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πολλά χαμόγελα και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα, περνώντας παράλληλα το μήνυμα ότι είναι πάντα​ εκεί​ και ​στηρίζουν ​έμπρακτα ​την προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός για να στέκεται στο πλευρό της Unicef.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα