Με το δεξί ο Μακ, ανταγωνιστικοί οι μικροί

Με το δεξί ο Μακ, ανταγωνιστικοί οι μικροί

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Με το δεξί ο Μακ, ανταγωνιστικοί οι μικροί

bet365

O Σταύρος Κόλκας γράφει από την Ολλανδία για το ντεμπούτο του Μακ, αλλά και γενικότερα τις εντυπώσεις του από το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Βάαλβαϊκ!

Το αποτέλεσμα στα φιλικά δεν έχει σημασία λένε όλοι αλλά αν σήμερα δεν κερδίζαμε την Βάαλβάικ το κοντέρ θα έγραψε τρεις ήττες και μία ισοπαλία ή τέσσερις ήττες.

Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πολλά από αυτά που έχουν προπονητές και παίκτες στο μυαλό τους, την επιβάρυνση που μπορεί να έχει μία ιδιόμορφη προετοιμασία διαφορετική από τις προηγούμενες όσον αφορά κυρίως στον χρόνο. Ο κόσμος θέλει να βλέπει νίκες παντού ή έστω κάποιες για να δικαιολογήσει μία αισιοδοξία για το μέλλον.

Για αυτόν τον λόγο η νίκη έστω και απέναντι στη πιο αδύναμη ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα ήταν σημαντική. Θα μπορούσε το σκορ να είναι ευρύ, όμως όταν την ομάδα σου την αποτελούν κυρίως πιτσιρικάδες που μάχονται για μία θέση στο ρόστερ, μάλλον είναι σίγουρο πως στη τελική προσπάθεια δεν θα είναι τόσο καλοί.

Πάντα είναι σημαντικό να σκοράρει ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα στο ντεμπούτο του. Ο Μακ, αφού πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο οικογενειακό διπλό που έγινε σε ολόκληρο το γήπεδο, πέτυχε και ένα στο σημερινό φιλικό. Σε επίπεδο ψυχολογίας αυτό είναι πάντα καλό γιατί ο παίκτης αισθάνεται σημαντικός για την ομάδα με το καλημέρα. Και όσο πιο σημαντικός αισθάνεται ένας παίκτης, τόσο πιο συγκεντρωμένος και σοβαρός δείχνει στη συνέχεια.

Τα στοιχεία του Μακ τα είδαμε από την πρώτη προπόνηση, τα είδαμε και στο φιλικό. Γρήγορος, σοβαρός και γνώστης των βασικών. Αυτά πολλές φορές αρκούνε στην Ελλάδα για να κάνεις μία καλή καριέρα. Και το παιδί αυτό έχει αγωνιστική δυναμική, ίσως να τη δείξει στον ΠΑΟΚ. Μακάρι να την δείξει στον ΠΑΟΚ για την ακρίβεια.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον για εμένα που παρακολουθώ την προετοιμασία έχει η αντίδραση των μικρών τώρα στα τελευταία, τώρα που κρίνεται η παρουσία τους στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Μάλιστα, στο άκουσμα της συνεργασίας με τον Αιγινιακό, όσοι δεν τα καταφέρουν να πείσουν τον Αναστασιάδη θα γνωρίζουν και που θα κατευθυνθούν.

Η αλήθεια είναι πως από τους μικρούς δεν είδα και πολλούς να υστερούν σήμερα. Ο Πολύζος πχ που δεν μου είχε δείξει πολλά μέχρι σήμερα και αυτό είναι λογικό γιατί είναι ο μικρότερος όλων, έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Ο Πόζογλου που το ταλέντο το έχει αλλά πολλές φορές χάνεται ,ήταν μέσα στις φάσεις, ο Σαββίδης που κούραζε τη μπάλα έγινε απλός, ο Κωνσταντινίδης που έχει στα στοιχεία μεγάλου μπακ, τα έδειξε στο πολύ χαλαρό. Ο Κιόσε, που βαράει και συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού για να πάρει τη μπάλα, έδειξε πως έχει και την τεχνική. Είναι οι τελευταίες ευκαιρίες να δείξουν και αυτό δείχνει θράσος και καλή νοοτροπία, χωρίς να ξεφεύγει από αυτή κανένα παιδί. Και οι Ποζατζίδης, Παπαδόπουλος, ο Μελίσσας, ο Τζανδάρης, είναι παιδιά που δίνουν αξιοπρεπέστατα τη μάχη τους.

Και από αυτό το βασικό στάδιο, νομίζω πως το σημαντικότερο κέρδος που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ είναι η προσπάθεια παιδιών να αναδειχτούν και η ανταπόκρισή τους σε αυτόν τον ανταγωνισμό. Γιατί μέχρι πρότινος, στους αγώνες των ακαδημιών, αρκούσε μόνο το ταλέντο τους. Αυτό όμως ποτέ δεν αρκεί από μόνο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00