Γιακουμής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αδικηθώ»

Γιακουμής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αδικηθώ»

Gazzetta team
Γιακουμής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αδικηθώ»

bet365

Ο Αστέριος Γιακουμής τόνισε πως δεν έχει πάρει ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ από δική του ευθύνη και από τον Άγγελο Αναστασιάδη δεν πρόκειται να αδικηθεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ στους εκπροσώπους του Τύπου:

Πως αισθάνεσαι που είσαι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ;
"Μέχρι σήμερα ναι είμαι. Αύριο ίσως έρθουν περισσότεροι έμπειροι και ίσως αλλάξει αυτό. Αλλά ναι νιώθω ότι είμαι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες. Στην θέση που παίζω πάντα πρέπει να έχεις την ευθύνη να κατευθύνεις τους συμπαίκτες του. Σαφώς και πρέπει να κατευθύνω τους νέους παίκτες όπως κάνω και με τους μεγάλους σε ηλικία".

Η αποχώρηση έμπειρων ποδοσφαιριστών αγχώνει τους νεαρούς;
"Νομίζω ότι επειδή ακριβώς παίζουμε όλοι στον ΠΑΟΚ πρέπει να δώσουμε την ψυχή μας για την ομάδα. Αυτό το κάνεις είτε έχοντας ως συμπαίκτες νέους είτε έμπειρους παίκτες".

Φέτος οι τερματοφύλακες κάνετε προπόνηση ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα.
"Πράγματι αυτό συμβαίνει και έχει εξήγηση. Παίζουμε με τους άλλους παίκτες γιατί πρέπει να μάθουμε και με την μπάλα στα πόδια, να λειτουργούμε ως λίμπερο να είμαστε γρήγοροι. Για αυτό και έχουμε ρίξει το βάρος στην φυσική κατάσταση".

Γιατί δεν έχεις πάρει ευκαιρίες, αφού βρίσκεσαι πολλά χρόνια στην ομάδα;
"Το ότι δεν έχω πάρει ευκαιρίες η ευθύνη δική μου και δεν κατηγορώ κανέναν προπονητή. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ νόμιζα ότι ήμουν έτοιμος να παίξω αλλά έκανα λάθος. Εγώ πρέπει να βλέπω την κάθε προπόνηση ως επίσημο αγώνα για να μην μείνω πίσω. Τώρα νιώθω πιο ώριμος από πέρσι και είναι δεδομένο ότι όσο περνά η ηλικία ενός τερματοφύλακα γίνεται πιο ώριμος".

Σε αγχώνει το γεγονός ότι στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν πολλοί τερματοφύλακες;
"Δεν με αγχώνει αυτό. Από κανέναν δεν εξαρτάται αν θα παίξω παρά μόνο από μένα. Αν είμαι εγώ καλός θα παίξω. Εγώ θα πρέπει να κερδίσω την θέση του βασικού μέσα από τη δουλειά μου. Εγώ οφείλω και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να λειτουργώ έτσι και εκτός προπονήσεων γι' αυτό και δουλεύω και εκτός προπονήσεων. Εγώ νιώθω πιο ώριμος και καλύτερος όσο περνά ο καιρός".

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Άγγελο Αναστασιάδη;
"Δεν υπάρχει περίπτωση να αδικηθώ. Ο προπονητής είναι δεδομένο πως δε θα βάλει να παίξει ποτέ ο χειρότερος αφενός διότι θέλει να ωφελήσει την ομάδα και αφετέρου και την δική του εικόνα. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να αδικηθεί κανείς μας".

Πως σχολιάζεις την αποχώρηση πολλών παικτών από το ρόστερ της ομάδας κάθε καλοκαίρι;
"Δε θα το κρίνω εγώ αυτό. Αλλά το ότι φεύγουν και έρχονται κάθε χρόνο νέοι παίκτες είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Επειδή δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου σε μια σεζόν κάνεις αλλαγές πολλές σα να ήταν όλοι οι παίκτες αποτυχημένοι. Δεν μπορείς να ζητάς υπομονή και από την άλλη κάθε χρόνιο να χτίζεις μια νέα ομάδα".

Διαχειρίζεσαι πιο εύκολα την αποτυχία ή την επιτυχία;
"Οι οπαδοί έχουν αρκετές και διαφορετικές απόψεις. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό κυρίως για τους νεαρούς παίκτες να διαχειρίζονται μια επιτυχία. Στην αποτυχία υπάρχουν πολλοί που μπορεί να σε στηρίξουν. Αλλά στην επιτυχία αν "ψηλώσεις" δε θα έχεις γυρισμό. Το σίγουρο είναι πως στον ΠΑΟΚ έχουμε παραδείγματα ποδοσφαιριστών που κέρδισαν με υπομονή και δουλειά και ένα τέτοιο είναι ο Γλύκος που έπαιξε και στο Μουντιάλ".

Γλύκος και Ιτάνζ ήταν στο Μουντιάλ. Πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις θέση βασικού έχοντας να αντιμετωπίσεις αυτούς τους δύο;
"Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον ΠΑΟΚ, υπήρχαν καλοί τερματοφύλακες. Η θέση του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ είναι η πιο δύσκολη γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα. Ο τερματοφύλακας στον ΠΑΟΚ επειδή στα περισσότερα ματς δε δέχεται πίεση, θα κριθεί από τη μια ή τις δυο φάσεις που θα χρειαστεί να επέμβει. Εκεί πρέπει να είσαι έτοιμος. Το ότι έχουμε καλούς τερματοφύλακες μόνο θετικά το βλέπω. Αν δεν έχεις ανταγωνισμό δεν προοδεύεις".

Φέτος η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ ήταν κλειστή.
"Συμφωνώ με αυτή την απόφαση γιατί δεν εξυπηρετούσε το πανηγύρι αυτό. Ναι, συμφωνώ πως υπάρχει πάντα η χαρά του κόσμου να δει την ομάδα, αλλά δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε στην αρχή μιας χρονιάς. Στόχος είναι να πανηγυρίζουμε στο τέλος. Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει ο προπονητής μας".

Οι πιο νέοι από εσένα παίκτες είπαν πως η ομάδα έτσι όπως είναι τώρα δεν μπορεί να πάει χειρότερα από πέρσι.
"Για να το είπαν το εννοούν αλλά το θέμα είναι το τι θα γίνει στο γήπεδο. Εκεί κρινόμαστε όλοι...".

Ποιοι τερματοφύλακες σου άρεσαν στο Μουντιάλ;
"Ο Νάβας και ο Νόιερ είναι οι καλύτεροι τερματοφύλακες και έχουν διαφορετικά ο καθένας τους καλά στοιχεία. Ειδικά ο Γερμανός έχει πολύ καλά στοιχεία και ο τρόπος παιχνιδιού είναι καλός και κάτω αλλά και μακριά από την εστία".

Λένε ότι είσαι ο πιο γυμνασμένος παίκτης της ομάδας.
"Το κορμί είναι αυτό που μας δίνει χρήματα και ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οφείλουμε να το διατηρούμε καλό. Εγώ όταν έφυγα από το χωριό μου για να παίξω σε επαγγελματική ομάδα ήμουν σε τραγική κατάσταση. Πιστεύω ότι είμαι σε καλό επίπεδο αλλά ποτέ δεν πρέπει να σταματήσεις. Πρέπει να να είσαι σε τοπ κατάσταση".

Έχει διαφορές αυτή η προετοιμασία με τις προηγούμενες;
"Ο προπονητής μας λέει συνεχώς πως πρέπει να γίνουμε ομάδα. Όχι ότι δεν ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά ο Αναστασιάδης μας λέει ότι πρέπει να γίνουμε όλοι φίλοι έτσι ώστε σε μια δύσκολη στιγμή να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Από εκεί και πέρα ο κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία. Ο Αναστασιάδης μέχρι τώρα ρίχνει πολύ βάρος στην φυσική κατάσταση".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα