Τζανδάρης: «Αγαπάμε τον ΠΑΟΚ, θέλουμε το καλύτερο»

Τζανδάρης: «Αγαπάμε τον ΠΑΟΚ, θέλουμε το καλύτερο»

Gazzetta team
Τζανδάρης: «Αγαπάμε τον ΠΑΟΚ, θέλουμε το καλύτερο»

bet365

Την αγάπη του για το ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Φάνης Τζανδάρης, ο οποίος την περυσινή σεζόν δόθηκε δανεικός κι όπως υποστηρίζει ο ίδιος επέστρεψε δριμύτερος στην ομάδα που οφείλει σχεδόν τα πάντα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της nova: «Εχω κάνει δύο προετοιμασίες με τον ΠΑΟΚ και επίσης το... 'αγροτικό' μου σε δύο ομάδες (Επανωμή και Καλαμαριά). Θεωρώ τον εαυτό μου πιο... 'έτοιμο' πλέον, αλλά είναι στο χέρι του προπονητή να μ' εμπιστευτεί και να παίξω».

- Στα χαφ ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς παίκτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι νεαροί. Θεωρείς ότι είναι ανταγωνιστές σου για μια θέση στο ρόστερ της ομάδας;

«Οι συμπαίκτες μου είναι ανταγωνιστές αλλά με την καλή την έννοια. Υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός κι έτσι όλοι δουλεύουμε περισσότερο. Εγώ θα προσπαθήσω να δείξω μέσα από σκληρή δουλειά και υπομονή πως πως αξίζω μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ».

- Νιώθεις ωφελημένος από τους δανεισμούς σου;

«Εμαθα και κέρδισα πολλά στο πέρασμά μου από την Επανωμή και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πήρα πολλές εμπειρίες κι έμαθα να παλεύω. Δεν πήγα δανεικός με την υπόσχεση ότι θα παίζω σίγουρα. Κανείς δε μου είπε ότι θα είμαι βασικός σ' όλα τα παιχνίδια. Πάλεψα για να κερδίσω εμπειρίες και επέστρεψα με περισσότερες παραστάσεις».

- Δημιουργείται μια ομάδα με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχετε συνυπάρξει και στις Ακαδημίες. Ποιο κρίνεις πως είναι το κύριο χαρακτηριστικό της;

«Ολοι νοιαζόμαστε περισσότερο για τον ΠΑΟΚ, καθώς προερχόμαστε από τα 'σπλάχνα' της ομάδας. Αγαπάμε πραγματικά την ομάδα και θέλουμε το καλύτερο γι' αυτήν».

- Συμμετείχες και στην περσινή προετοιμασία, ομοιότητες; Διαφορές;

«Πέρσι στα χαρτιά το ρόστερ ήταν καλύτερο καθώς δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, τελικά δεν τα πήγαμε τόσο καλά. Τώρα με ο κ. Αναστασιάδης μας έχει όλους από πιο κοντά. Θέλει να μας . 'στρώσει'! Χτίζεται μια καινούρια ομάδα κι αυτό θέλει χρόνο. Είμαστε αρκετοί νέοι κι όλοι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

- Τί σας δίνει αισιοδοξία ότι μπορείτε να τα καταφέρετε;

«Ο προπονητής ... Μας δίνει επιπλέον κίνητρα με κάθε ομιλία του, με κάθε προπόνηση».

- Τί σας λέει ο κ. Αναστασιάδης για τον ΠΑΟΚ; Μήπως έχει μεγαλύτερο ρόλο για εσάς, λόγω του νεαρού της ηλικίας σας, από αυτόν καθ' αυτόν του προπονητή;

«Δεν μπορώ να πω ακριβώς τί μας λέει. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές έννοιες. Είναι μέσα στην καρδιά μας. Ο προπονητής είναι σαν πατέρας μας. Μας δίνει οδηγίες συνέχεια, μας καθοδηγεί για να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο και γενικά είναι πολύ καλός σ' αυτό που κάνει. Θέλει να μας βοηθήσει για να προχωρήσει σωστά το χτίσιμο της νέας ομάδας».

- Ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς αξιόλογους χαφ. Βλέπεις να υπάρχει χώρος και σένα στην ομάδα;

«Αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο. Ξέρω ότι δεν μπορώ να έχω σίγουρη θέση στην ομάδα. Αλλά δεν κάθομαι χωρίς να κάνω τίποτα. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στα χαφ, όμως παλεύω και προσπαθώ καθημερινά για να κερδίσω τη θέση μου. Μακάρι να μπορώ να τους ανταγωνιστώ και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα».

- Ο κ. Αναστασιάδης συνηθίζει να χρησιμοποιεί κάποιες ιδιαίτερες εκφράσεις στις προπονήσεις απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές. Για ποιον λόγο πιστεύεις πως το κάνει, για να σας παρακινήσει ώστε να βγάλετε ότι καλύτερο έχετε;

«Αυτό είναι θέμα προπονητή. Εγώ πιστεύω ότι το κάνει για να μας δώσει κίνητρο».

- Τί ΠΑΟΚ θα δούμε φέτος; Τι αίσθηση έχεις;

«Φέτος προσπαθούμε να παίξουμε την μπάλα κάτω. Δε θα πω μεγάλες κουβέντες αλλά προσπαθούμε να λειτουργήσουμε στ' αγωνιστικά πρότυπα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού. Θέλουμε να κάνουμε πολλές φάσεις, να βάζουμε πολλά γκολ και να βγάζουμε μεγάλη αγωνιστικότητα και μαχητικότητα παντού, με κάθε αντίπαλο».

- Είδαμε στις προπονήσεις ότι δουλεύετε πολύ ως ομάδα και στην αμυντική λειτουργία.

«Η αμυντική λειτουργία δεν είναι δουλειά μόνο της αμυντικής τετράδας. Ξεκινάει από τους επιθετικούς και φτάνει μέχρι τον τερματοφύλακα. Εμείς προσπαθούμε να γίνουμε μια 'γροθιά' και να το δείχνουμε αυτό μέσα στο γήπεδο».

- Υπάρχει έλλειψη εμπειρίας στον φετινό ΠΑΟΚ με τόσους πολλούς νεαρούς παίκτες; Σας αγχώνει;

«Μερικούς ναι μας αγχώνει κι εμένα μαζί. Ωστόσο μαθαίνουμε πολλά καθημερινά μέσα στο γήπεδο. Προσωπικά έχω πάρει και κάποιες εμπειρίες παραπάνω από τους δύο δανεισμούς μου. Εχουμε πάντως και κάποιους πιο έμπειρους να μας κατευθύνουν όπως ο Μαντούρο, αλλά κι ο Τζιόλης με τον Σαλπιγγίδη, που ακόμη δεν έχουν έρθει λόγω Εθνικής. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους παίκτες δίπλα σου που να σου μιλάνε και να σε κατευθύνουν μέσα στο γήπεδο, πέρυσι ήταν ο Λίνο, ο Λάζαρ».

-Πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο; Πως προέκυψε ο ΠΑΟΚ στη ζωή σου;

«Ξεκίνησα από τον Ιάσωνα Αυγής, μια ομάδα σ' ένα μικρό χωριό κοντά στον Σοχό. Επαιξα Α' ερασιτεχνικό και μετά στην Α1 και εκεί με είδε ο Κώστας Μαλιούφας και με πήρε στον ΠΑΟΚ. Δεν το περίμενα να φτάσω μέχρι εδώ. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι στον ΠΑΟΚ. Ηρθα στη Γ' ομάδα, μετά στη Β' κι εκεί έπαθε ένα χιαστό αλλά οι επιτελείς του ΠΑΟΚ με βοήθησαν να επανέλθω και τους ευχαριστώ θερμά γι' αυτό. Σταδιακά είδα ότι έχω δυνατότητες για να κάνω τ' όνειρό μου πραγματικότητα.

Σιγά - σιγά έκανα προπονήσεις στην πρώτη ομάδα με Μπόλονι και πείσμωσα βλέποντας ότι είμαι ένα βήμα πριν την κορυφή για να φτάσω στην πρώτη ομάδα. Ακόμη δεν έχω κάνει τίποτα. Και με Δώνη έκανα προπονήσεις στην πρώτη ομάδα και τώρα είμαι εδώ. Εύχομαι να μας φωτίσει ο Θεός να βγάλουμε στο γήπεδο τα πράγματα που μας λέει ο προπονητής και να καταφέρουμε ότι δεν κάναμε μέχρι τώρα».

- Τί είναι για σένα το ποδόσφαιρο; Επάγγελμα, πάθος, τρόπος ζωής;

«Τα πάντα. Δεν είναι απλά ένα επάγγελμα. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ολα όσα είπες μαζί κι ακόμη περισσότερα».

- Τί είναι αυτό που μάθατε καλύτερα βγαίνοντας από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ;

«Να έχουμε μεγάλη αγωνιστικότητα. Να μπαίνουμε στο γήπεδο και να 'ματώνουμε' για τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

- Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες απαιτήσεις. Υπάρχει και μεγάλη πίεση η οποία κάποιες φορές φέρνει αποδοκιμασίες, αντιδράσεις. Νιώθετε έτοιμοι και σ' αυτό το κομμάτι;

«Για να παίξεις στον ΠΑΟΚ πρέπει να έχεις κουράγιο και καρδιά. Χωρίς αυτά δεν παίζεις. Πάντα παίζουμε για τη νίκη, αλλά θα έρθουν και κάποιες ήττες. Αυτές πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με σωστό τρόπο. Χρειάζεται πάντως υπομονή και επιμονή γιατί είμαστε μία νέα ομάδα», ολοκλήρωσε ο νεαρός μέσος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα