Μανιάς, Διούδης και... ευρώ!

Μανιάς, Διούδης και... ευρώ!

Μανιάς, Διούδης και... ευρώ!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την παντελή αδυναμία του ΑΡΗ όσο οι υποσχέσεις δεν γίνονται πράξεις, αλλά και τις διαφορές στην συμπεριφορά αθλητών και μάνατζερ.

Η εβδομάδα κλείνει με μία ακόμα παταγώδης αποτυχία από την πλευρά της διοίκησης αναφορικά με τις περιπτώσεις των Μανιά-Κύργια. Το είχα σημειώσει ουκ ολίγες φορές ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ένα πράγμα και μόνο θα μπορούσε να μετρήσει. Να γίνει το ραντεβού και οι παίκτες να ξέρουν ότι στους λογαριασμούς τους έχουν μπει τα χρήματα που τους οφείλονταν. Όχι γιατί μπορεί να άλλαζαν γνώμη.

Απλά θα μπορούσε ο ΑΡΗΣ να λειτουργήσει έχοντας το πάνω χέρι στην διαπραγμάτευση. Όση καλή διάθεση και πρόθεση και αν είχε ο Στεφανίδης που τους έδινε προσωπικές του επιταγές, αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά η τεράστια αδυναμία ρευστότητας. Οι υποσχέσεις για χορηγίες και λεφτά έμειναν στα λόγια τουλάχιστον μέχρι σήμερα- γιατί ο Στεφανίδης υποστηρίζει ότι θα κάνει την ρελάνς την βδομάδα που έρχεται- και ο Άρης έγινε έρμαιο της απειλής για προσφυγή.

Έχασε άλλους δυο παίκτες και στο ρόστερ της ομάδας έχουν απομείνει 14 παίκτες συν 3 που είναι θέμα ημερών η αποδέσμευσή τους. Φυσικά η κατάσταση δεν σώζεται με τα 4-5 πιτσιρίκια που είναι να ανέβουν από την Κ20. Ο ΑΡΗΣ για να μπορεί να λέει ότι θα διεκδικήσει την άνοδο πρέπει πρώτιστα να δει να υλοποιούνται μέσα στην εβδομάδα οι υποσχέσεις περί χορηγιών. Αν βέβαια δεν υλοποιηθούν θα είναι και η τελευταία της διοίκησης Στεφανίδη. Αν υλοποιηθούν ο Καλαιτζίδης πρέπει να κάνει διάνα στις επιλογές 3 ξένων παικτών που βέβαια μπορούν να γίνουν και 5 με βάση τις τελευταίες πληροφορίες και αυτό πραγματικά θα είναι πολύ σημαντικό και να πάρει άλλους 7-8 παίκτες κάτω των 24 από το πάνω ράφι.

Γίνεται; Εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ΠΑΕ και τον ίδιο τον προπονητή κανείς άλλος δεν το πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση η εβδομάδα π0υ έρχεται θα είναι η πλέον καθοριστική και θα οδηγήσει τον ΑΡΗ στην επόμενη μέρα του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κλείνοντας θα ήθελα να καταγράψω συμπεριφορές. Αντιλαμβάνομαι 100% την πρόθεση του Κύργια να αποχωρήσει. Το ότι δεν έκανε μέχρι σήμερα προσφυγή με όσα τράβηξε πέρσι είναι προς τιμήν του και δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Αντιλαμβάνομαι 100% την διάθεση και την πρόθεση του Μανιά να αποχωρήσει αφού δεν βλέπει καμία προοπτική και έχει φιλοδοξίες. Και τα δυο παιδιά δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα και είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες.

Στην δεύτερη περίπτωση όμως τίθεται και ένα ηθικό ζήτημα. Ο Μανιάς πήρε το 90% του συμβολαίου του πέρσι μέσω τηλεοπτικών. Δεν είναι δυνατόν να πατάει στο...μπόνους συμμετοχών (30.000 μπόνους έδωσε ο Ηλιάδης!!!) και να λέει δεν γυρίζω. Και κυρίως δεν είναι δυνατόν να μην βοηθάει σε αυτή την περίπτωση ο εκπρόσωπός τους που πέρσι ο ΑΡΗΣ του έδωσε και τα οφειλόμενα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τις νόμιμες προμήθειές του.

Θα πει κάποιος εύστοχα, μπορούσαν να κάνουν προσφυγή. Σωστά έχουν υπάρξει και χειρότερα στον Άρη κατά καιρούς. Θα μπορούσε όμως να ψαχτεί απλά και μόνο για μία πρόταση έστω 100.000 για να ανταποδώσει στον Άρη όσα του προσέφερε πέρσι. Πάντως για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας η ευθύνη της απώλειας είναι 100% της ΠΑΕ και κανενός άλλου.

Υπάρχουν όμως και θετικά παραδείγματα όπως η συμπεριφορά του Διούδη. Κι αυτός είχε να λαμβάνει κάποια χρήματα και θα μπορούσε να καταθέσει προσφυγή. Δεν το έκανε όμως και ήταν ξεκάθαρος στον εκπρόσωπό του να βρει ομάδα για να πάρει χρήματα ο Άρης. Και έτσι οι κίτρινοι θα πάρουν μία τεράστια ανάσα 250.000 ευρώ μετρητών που μπορούν να γίνουν και περισσότερα με τα ποσοστά μεταπώλησης κτλ. Υπάρχει ακόμα και στο ποδόσφαιρο ήθος σε ορισμένα παιδιά, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο μάνατζέρ τους ή αυτός που τους δελεάζει με μία πρόταση στο εξωτερικό.

ΥΓ1 Είναι εκπληκτικό ορισμένοι (όχι παράγοντες) να χαρακτηρίζουν λίγα τα λεφτά που θα πάρει ο Άρης για τον Διούδη (όντως θα μπορούσε να πάρει περισσότερα αν δεν ήταν με το μαχαίρι στον λαιμό) όταν από την άλλη επιμένουν να πάει στην Γ και επομένως (και) ο Διούδης να μείνει ελεύθερος! Οι ίδιοι να ασκούν κριτική που χάθηκαν Μανιάς- Κύργιας όταν επιμένουν ότι δεν πρέπει να παίξει ο ΑΡΗΣ στην Β΄. Δεν είναι οξύμωρο;

ΥΓ2 Εκτός του Ψηφίδη, υπάρχει και μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη που έκανε κινήσεις για ΑΦΜ και μάλιστα με αμοιβή; Θα το πει ο ίδιος ή θα γίνουμε εμείς οι κακοί πάλι;

ΥΓ3 Υλοποίηση των υποσχέσεων, αλλιώς στο...καλό, αλλά στήριξη στην καψούρα μας με διαρκείας είπε ο SUPER-3 για να νιώσουν ορισμένοι που αποτρέπουν τον κόσμο από το να στηρίξει τον... ΑΡΗ

ΥΓ4 Ένα ραντεβού την Τρίτη, ένα την Τετάρτη και ένα την Πέμπτη. Χωρίς υπογραφές και λεφτά καλό θα ήταν η παραμονή να παραταθεί και ως την Παρασκευή. Την Μεγάλη...

ΥΓ5 Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος ο Δημήτρης Πρίφτης στον Αυτοκράτορα!

YΓ6 Επειδή όλοι ασχολούνται με τον ΑΡΗ, μία ερώτηση. Η Λάρισα με ποιο ΑΦΜ κάνει τις μεταγραφές; Γιατί το παλιό έχει τα χρέη, αλλά το νέο δεν υπάρχει ακόμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!