Το προφίλ της Μάιντζ

Gazzetta team
Το προφίλ της Μάιντζ

bet365

Την Μάιντζ θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης σε περίπτωση ποιυ αποκλείσει τη Ροβανιέμι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Διαβάστε το προφίλ της γερμανικής ομάδας στο gazzetta.gr!

Η Μάιντζ τερμάτισε στην 7η θέση της Bundesliga και πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο κάνοντας μια καλή χρονιά. Από την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ έχουν αποχωρήσει μόνο ο τερματοφύλακας Ντάριο Κρέσιτς (Λεβερκούζεν) και ο Ερικ Τσούπο Μότινγκ (Σάλκε), ενώ απέκτησε τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού, Στέφανο Καπίνο αλλά και τους Ντάνιελ Μπροσίνσκι (Γκρόιτερ Φιρτ), Γκονσάλο Χάρα (Νότιγχαμ Φόρεστ), ενώ επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους οι Νικίτα Ρουκάβιτσα και Σινεντού Εντέ!

Η Μάιντζ ιδρύθηκε στις 16 Μαρτίου 1905 και κατάφερε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Μπουντεσλίγκα τη σεζόν 2003-04 έχοντας τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της. Γερμανός ήταν ποδοσφαιριστής της Μάιντζ σε όλη του την καριέρα.

Η Μάιντζ πειτα από τρία χρόνια υποβιβάστηκε και ο Γερμανός προπονητής αποτέλεσε παρελθόν., όμως, τη σεζόν 2008-09 προβιβάστηκε ξανά και από τότε παραμένει στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας.

Η ΕΔΡΑ

Η Μάιντζ έχει ως έδρα την Κόφας Αρένα που εγκαινιάστηκε το 2011. Η χωρητικότητα του γηπέδου αγγίζει τις 34.034 θέσεις σε αγώνες πρωταθλήματος και τις 26.600 σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Το μεγάλο αστέρι της Μάιντς είναι ο Ιάπωνας Σίνζι Οκαζάκι, ο οποίος πέρυσι σημείωσε 15 γκολ και αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στην γραμμή κρούσης, ενώ ο δεύτερος περσινός σκόρερ της ομάδας Τσούπο Μότινγκ αποτελεί παρελθόν.

ΗΡΘΑΝ
Νικίτα Ρουκάβιτσα (Φρανκφούρτη Τέλος δαν.), Σινεντού Εντέ (Καϊζερσλάουτερν Τέλος δαν.), Ντάνιελ Μπροσίνσκι (Γκρόιτερ Φιρτ), Γκονσάλο Χάρα (Νότιγχαμ Φόρεστ), Καπίνο (Παναθηναϊκός)

ΕΦΥΓΑΝ
Ντάριο Κρέσιτς (Λεβερκούζεν), Ερικ Τσούπο Μότινγκ (Σάλκε)

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Λόρις Κάριους
Στέφανος Καπίνο

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Νικόλτσε Νοβέσκι
Στεφάν Μπελ
Ζούνιορ Ντίαζ
Ζουλιάν Κοχ
Τομπίας Σιλκ
Γου Χο Παρκ
Νίκο Μπούνγκερτ

ΜΕΣΟΙ
Γιουνούς Μαλι
Σεόλ Κου
Ζουλιάν Μπαουμγκάρτλινγκερ
Ελκιν Σοτο
Νικολάι Μίλερ
Τόντορ Νεντέλεφ
Μπένεντικτ Σάλερ
Γιοχάνες Γκέις
Νίκι Ζίμλινγκ
Κριστόφ Μόριτζ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Ντάνι Σαχίν
Σίνζι Οκαζάκι
Πέταρ Σλίσκοβιτς
Σεμπαστιάν Πόλτερ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα