Μέσι ο... χορηγός του ισπανικού κράτους!

Μέσι ο... χορηγός του ισπανικού κράτους!

Μέσι ο... χορηγός του ισπανικού κράτους!

bet365

Σε βασικό «αιμοδότη» της ισπανικής οικονομίας έχει εξελιχθεί ο Λιονέλ Μέσι που πλήρωσε σε έναν χρόνο 53 εκατ. ευρώ για φόρους, ενώ την τελευταία επταετία έχει καταβάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για τον -κατά πολλούς- κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται και για τον πιο καλοπληρωμένο, μετά το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Μπαρτσελόνα (σχεδόν 18 εκατ. τον χρόνο). Την ίδια στιγμή ωστόσο τα έσοδα του Αργεντινού σταρ πολλαπλασιάζονται μέσω των διαφημίσεων και της εκμετάλλευσης της δημόσιας εικόνας του, με τον τραπεζικό του λογαριασμό να φτάνει στο... κόκκινο.

Παράλληλα όμως ο 27χρονος άσος έχει γίνει κι ένας από τους... χρυσούς χορηγούς του ισπανικού κράτους, έχοντας καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «La Vanguardia» ο Λίο κατέβαλε μόνο σε έναν χρόνο περί τα 53 εκατ. ευρώ σε φόρους, ενώ μέσα σε αυτά ίσως προστεθεί κι επιπλέον πρόστιμο για τη μη δήλωση εσόδων ύψους 3 εκατ. ευρώ από την εκμετάλλευση της εικόνας του για τρία χρόνια!

Το παραπάνω ποσό αφορά στη φορολογία για το συμβόλαιό και τα δικαιώματα της εικόνας του Μέσι το 2013, μαζί με τα πρόστιμα που προστέθηκαν από τις χρονιές 2010, 2011 και 2012, ενώ όπως αναφέρεται έχει δώσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ την τελευταία επταετία στο ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα