Η δυσκολία του… απλού

Η δυσκολία του… απλού

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Η δυσκολία του… απλού

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τις μεταγραφές που χρειάζεται άμεσα ο ΠΑΟΚ και το... πρόβλημα με τους μικρούς παίκτες του Δικεφάλου.

Άλλη μία φιλική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και παρότι το στάδιο είναι πρώιμο, η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα στοιχείο. Τον ενθουσιασμό των μικρών του. Ο ενθουσιασμός είναι ικανός να σε βοηθήσει να αμυνθείς, να βγάλεις αλληλοκαλύψεις. Το κάνει αυτό ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να επιτεθεί με τον ενθουσιασμό του και αυτό γιατί του λείπουν οι ταχυδύναμοι παίκτες και οι ποιοτικοί. Και κάπου εδώ θα πρέπει να τελειώσει το παραμύθι των ακαδημιών και να αποκτηθούν τέσσερις καλοί ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν το όποιο πλάνο επιλέξει στο τέλος ο προπονητής.

Ακόμη και τώρα που μιλάμε, του Μολό δεν είναι σίγουρο γιατί κλοτσάει ο παίκτης. Όταν οι ομάδες βέβαια πιέζουν έναν παίκτη, στο τέλος λυγίζει. Μπορεί να συμφωνήσει αργά το βράδυ, μπορεί αύριο, μπορεί ποτέ.

Ένας Λατινοαμερικάνος που συμφωνήσαμε και δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του ακόμη, θα πρέπει και αυτός άμεσα να ενταχθεί στην ομάδα. Ένας στόπερ που να ξέρει μπάλα και ένα καλό 8άρι.
Γρήγορα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση και παρότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα τους λόγους της καθυστέρησης αρχίζω να εκνευρίζομαι και εγώ.

Φαντάζομαι ήδη τον εαυτό μου κάπου στις 18 Αυγούστου, κανά τριήμερο δηλαδή πριν το πρώτο επίσημο, να με έχει φάει το άγχος και να σκέφτομαι αν είναι έτοιμοι όλοι, αν μπορούν να βγάλουν 90λεπτό, αν μπορεί η ομάδα να κάνει τα αυτονόητα.

Και στο φινάλε, για να δώσεις παραστάσεις στους μικρούς, πρέπει να παίζεις Ευρώπη. Εκεί μπορούν να κατανοήσουν τι εστί ποδόσφαιρο και πως πρέπει να λειτουργήσουν για να γίνουν κανονικοί ποδοσφαιριστές.

Το βασικό πρόβλημα που έχουν αυτά τα παιδιά και τα παρατηρούσα και στις προπονήσεις αλλά και στο χθεσινό φιλικό, είναι η έλλειψη γρήγορης σκέψης. Κλασικό κουσούρι Έλληνα παίκτη που έχει μάθει να παίζει λάθος ποδόσφαιρο. Η μπάλα δεν είναι για χόρταση, την παίρνεις αφού έχεις αποφασίσει τι να την κάνεις και κάνεις το απλό. Το να την κρατήσεις σε τόσο μικρούς χώρους ή θα την πουλήσεις ή θα φας κλωτσιά. Άλλη κατάληξη δεν μπορεί να υπάρχει εκτός κι αν είσαι ο Μέσι πριν τις ρουκέτες.

Αυτό το κουσούρι το έχουν πολλά παιδιά μας και αν δεν το βελτιώσουν αυτό, δεν είναι σίγουρα για να παίζουν άμεσα στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως ουδέποτε θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Την ατομική ενέργεια θα την ψάξεις μόνο όταν δεν έχει άλλη επιλογή. Και αυτό είναι απαραίτητο. Όμως τα πάντα θέλουν μέτρο και σε ένα ομαδικό παιχνίδι σε πρώτη φάση πρέπει να γίνεται το απλό. Αυτό που δεν κρεμάει τους υπόλοιπους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00