Ο ανεπιθύμητος στην Βραζιλία Φρεντ!

Ο ανεπιθύμητος στην Βραζιλία Φρεντ!

Gazzetta team
Ο ανεπιθύμητος στην Βραζιλία Φρεντ!

bet365

Ο στράικερ της σελεσάο Φρεντερίκο Σάβες Γκέντες, κατά κόσμον Φρεντ ήταν αυτός που συγκέντρωσε τις περισσότερες αποδοκιμασίες στον αγώνα – διασυρμό της εθνικής Βραζιλίας από την Γερμανία με 7-1.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός κάθε φορά που γινόταν αποδέκτης της μπάλας ή κάθε φορά που το πρόσωπο του εμφανιζόταν στις οθόνες του γηπέδου, οι οπαδοί τον αποδοκίμαζαν. Ο «εφιάλτης» που έζησε ο Φρεντ δεν έχει προηγούμενο. Από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φρεντ αποδοκιμαζόταν σε κάθε επαφή με την μπάλα και ο Σκολάρι αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει προκειμένου να τον προστατεύσει.

Ωστόσο όταν ο Φρεντ πήγε στον πάγκο οι οπαδοί συνέχισαν να τον αποδοκιμάζουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό ένας οπαδός του επιτέθηκε, αλλά τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον απομακρύνουν. Στη συνέχεια όταν η τηλεοπτική κάμερα που είναι συνδεδεμένη με τα μάτριξ του γηπέδου, θέλησε να καταγράψει την απογοήτευσή του ο κόσμος ξεσηκώθηκε πάλι, άρχισε πάλι τις αποδοκιμασίες.

Η απογοήτευση των οπαδών για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν ξεκίνησε χθες, αλλά από την αρχή της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς οι επιδόσεις του ήταν κάτω του μετρίου. Μάλιστα οι οπαδοί θεωρούσαν πως ο Φρεντ ήταν ο χειρότερος φορ που είχε ποτέ η εθνική τους ομάδα στο Μουντιάλ.

Οι «χαμηλές πτήσεις» του Φρεντ στο Μουντιάλ

Έπειτα από πέντε συμμετοχές στο φετινό Μουντιάλ, όλες ως βασικός, ο Φρεντ έχει να επιδείξει ένα γκολ όλο κι όλο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη απογοήτευση για την ομάδα του Σκολάρι. Ενδεικτικό είναι πως οι επιδόσεις του 31χρονου επιθετικού ξεπερνούν κάθε αρνητική επίδοση στα χρονικά της Βραζιλίας σε Μουντιάλ, αφού ποτέ κανείς δεν έφτασε να έχει μόλις ένα τέρματα έπειτα τους πέντε πρώτους αγώνες της.

Η καριέρα του Φρεντ

Ο Φρέντ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2003 στην στην Αμέρικα όπου σε 57 εμφανίσεις βρήκε δίχτυα 37 φορές και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Κρουζέιρο, με την οποία πέτυχε 56 γκολ. Το 2005 μεταγράφηκε στη γαλλική Λυών για €15 εκατομμύρια. Γρήγορα καθιερώθηκε στην αρχική ενδεκάδα, εκτοπίζοντας τον μέχρι τότε βασικό φορ Τζον Κάριου στον πάγκο.

Ύστερα από ένα πολύ καλό ξεκίνημα τη δεύτερη σεζόν του, 2006-2007, με 5 γκολ σε 9 αγώνες, ο Φρεντ τραυματίστηκε στον αγώνα ενάντια στη Μαρσέιγ και έμεινε εκτός γηπέδων για δύο μήνες. Παρόλα αυτά με 11 γκολ τελείωσε τη σεζόν ως ο πρώτος σκόρερ της Λυών και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Τον Οκτώβριο του 2007 ο Φρεντ τραυματίστηκε ξανά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Βραζιλίας για το Κόπα Αμέρικα. Επιστρέφοντας βρήκε τις ευκαιρίες του περιορισμένες, λόγω της ανάδειξης του Καρίμ Μπενζεμά από τις ακαδημίες της Λυών. Στη μεταγραφική περίοδο του 2008 παρέμεινε στη Λυών παρά το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων το οποίο όμως δεν μετουσιώθηκε σε πρόταση. Τον Φεβρουάριο του 2009 έλυσε το συμβόλαιο του με το γαλλικό σύλλογο και επέστρεψε στη Βραζιλία και στη Φλουμινένσε.

Ύστερα από μια πολύ καλή πρώτη χρονιά με τον σύλλογο του Ρίο ντε Τζανέιρο με 41 γκολ σε 54 αγώνες τράβηξε και πάλι το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων όμως προτίμησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Φλουμινένσε μέχρι το 2015. Βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία και να φθάσει τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. Την επόμενη χρονιά η Φλουμινένσε κατέκτησε το πρωτάθλημα Μπραζιλέιρο αλλά η συνεισφορά του Φρεντ ήταν περιορισμένη λόγω τραυματισμών. Επέστρεψε δριμύτερος την επόμενη σεζόν με 22 γκολ σε 25 αγώνες στο πρωτάθλημα. Η καλή του φόρμα όμως δεν συνοδεύτηκε με κάποιο τίτλο για την ομάδα του.

Ο Φρεντ στην Εθνική Βραζιλίας

Ο Φρέντ πρωτοεμφανίστικε με την εθνική του ομάδα σε ένα φιλικό με τη Γουατεμάλα τον Απρίλιο του 2005. Τα πρώτα του γκόλ τα πέτυχε σε φιλική νίκη ενάντια στα Εθνική Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ποδόσφαιρο ανδρών) στις 12 Νοεμβρίου του 2005. Συμμετείχε στην αποστολή της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 αλλά δεν αγωνίστηκε μιας και οι Ρονάλντο, Αντριάνο και Ρομπίνιο ήταν μπροστά του σε σειρά προτεραιότητας.

Ύστερα από την αποτυχία της Βραζιλίας ο νέος προπονητής της του έδωσε αρκετές ευκαιρίες για να καθιερωθεί. Συμμετείχε και στο Κόπα Αμέρικα του 2007 αλλά τραυματίστηκε στους πρώτους αγώνες. Αυτή ήταν και η τελευταία του συμμετοχή μέχρι την επάνοδο του τον Ιούνιο του 2011 σε ένα φιλικό παιχνίδι ενάντια στην Ολλανδία. Συμμετείχε ως αναπληρωματικός στο Κόπα Αμέρικα του 2011, από το οποίο η Βραζιλία αποκλείστηκε γρήγορα. Το προφίλ του με την εθνική του ομάδα ανέβηκε όμως ύστερα από τις πολύ καλές του εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του 2013 και τα 2 γκολ που πέτυχε στον τελικό ενάντια στην Ισπανία, συμβάλλοντας καθοριστικά στη νίκη με 3-0 που έδωσε τον τίτλο στη Βραζιλία. Ο Φελίπε Σκολάρι όχι μόνο τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αλλά του έδωσε και τη φανέλα βασικού σε όλα τα παιχνίδια της σελεσάο, ωστόσο ο Φρεντ απογοήτευσε.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Τελευταία Νέα