Ο Νικοπολίδης μιλάει στο Gazzetta για το έπος του 2004! (vids)

Ο Νικοπολίδης μιλάει στο Gazzetta για το έπος του 2004! (vids)

Ο Νικοπολίδης μιλάει στο Gazzetta για το έπος του 2004! (vids)

bet365

Ήταν ο φύλακας-άγγελος στο έπος της Πορτογαλίας. Έζησε βήμα-βήμα τον μύθο! Ο Αντώνης Νικοπολίδης 10 χρόνια μετά το Euro 2004 κάνει το flash back του στο Gazzetta και θυμάται την τεράστια επιτυχία.

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια η Ελλάδα νικούσε την Πορτογαλία στον τελικό του Euro, κατακτούσε το τρόπαιο και πετύχαινε την πιο μεγάλη επιτυχία της. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν εκεί και βίωσε έναν εκπληκτικό, έναν... μαγικό μήνα όπως σημειώνει ο ίδιος στο Gazzetta.gr. Ο παλαίμαχος πορτιέρο μας μιλάει για τα συναισθήματά του, το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας και την Ελλάδα του σήμερα πως με την σωστή... συνταγή μπορεί να επαναλάβει ένα ανάλογο επίτευγμα!

- Αντώνη σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια η Ελλάδα κατακτούσε το Euro και εσύ ήσουν εκεί. Πως ένιωσες γι' αυτήν την επιτυχία; Πως την βιώσατε;

Ήταν ένας εκπληκτικός μήνας. Δεν ήταν μόνο ο τελικός και τα φοβερά συναισθήματα που μας προσέφερε. Την μεγάλη χαρά. Ήταν όλος ο μήνας. Από τον Ιούνιο έως και τον τελικό με την Πορτογαλία. Ήταν μία τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα.

- Ποιό ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας; Τι σας οδήγησε σε αυτό το τρόπαιο;

Ήμασταν μία οικογένεια. Το βασικό στοιχείο ήταν όλο αυτό το δέσιμο που είχαμε και η ενέργεια που είχαμε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή η Εθνική είχε αποφασιστικότητα, μεγάλη διάθεση και όσο ερχόταν τα θετικά αποτελέσματα, το ένα πίσω από το άλλο, τόσο περισσότερο βελτιωνόμασταν.

- Τι σημαίνει για σένα και για όλα τα παιδιά που ήσασταν τότε αυτή η επιτυχία;

Εκτός από μία πολύ μεγάλη επιτυχία συνιστά μία τεράστια δικαίωση. Δικαίωση όχι μόνο για μένα αλλά και για όλα τα παιδιά. Δικαίωση του Έλληνα παίκτη πως με το ταλέντο του, τις δυνατότητές του και την σωστή καθοδήγηση μπορεί να πετύχει να πάντα. Οι Έλληνες με την ποιότητα και την δύναμή τους έδειξαν πως είναι ικανοί να πετύχουν το οτιδήποτε. Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να συνεχίσει και η σημερινή Εθνική.

- Πως κρίνεις την σημερινή Εθνική;

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εθνικής για την επιτυχία τους στο Μουντιάλ. Πέρασαν την φάση των ομίλων του Μουντιάλ και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Έκαναν κάτι πολύ σπουδαίο με την πορεία τους. Το μέλλον τους ανήκει και ο στόχος είναι να παρουσιάζονται καλύτεροι κάθε φορά. Σε κάθε διοργάνωση.

- Θεωρείς πως στο μέλλον μπορούμε να δούμε μία ανάλογη διάκριση της Εθνικής;

Κανείς δεν μπορεί να πει το τι συμβεί στο μέλλον. Νομίζω όμως ότι κάτω από τις σωστές προϋποθέσεις μέσα στα επόμενα χρόνια μπορούμε.

- Ποιές είναι για σένα οι προϋποθέσεις αυτές;

Η συνταγή παραμένει η ίδια για την Εθνική και αυτό δεν αλλάζει. Πιστεύω πως εάν παραμείνουμε για αρκετά χρόνια σε αυτό το επίπεδο μπορούμε να καταφέρουμε κάτι ανάλογο στο μέλλον. Μέσα από την σταθερότητα και την επόμενη γενιά είμαστε σε θέση να πετύχουμε. Η σταθερότητα για μένα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα