Αργεντινή - Ελβετία 0-0 (1-0 παράταση - vids)

Αργεντινή - Ελβετία 0-0 (1-0 παράταση - vids)

bet365

Η Αργεντινή προβλημάτισε σε τεράστιο βαθμό κόντρα στην Ελβετία και χρειάστηκε το 118' στην παράταση για να προκριθεί στους «8» χάρη σε γκολ του Ντι Μαρία (1-0). Επόμενος αντίπαλος Βέλγιο ή ΗΠΑ.

Την ομάδα που είχε πολλά προβλήματα κόντρα σε οργανωμένες άμυνες θύμισε η Αργεντινή, η οποία συνάντησε πολλά προβλήματα από την Ελβετία και βρέθηκε μερικά δευτερόλεπτα από το να παίξει την πρόκριση στους «8» στην ρώσικη ρουλέτα. Το σύνολο του Αλεχάντρο Σαμπέγια ήταν κατώτερο των περιστάσεων, γλίτωσε τα χειρότερα σε δύο καθαρές φάσεις στο πρώτο μέρος και προκρίθηκε πριν έρθει η ψυχοφθόρος διαδικασία από λάθος των αντιπάλων και καλό συνδυασμό των Μέσι-Ντι Μαρία. Η Αλμπισελέστε περιμένει στα προημιτελικά μία εκ των Βελγίου ή ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα πρέπει να θεωρεί τίποτα δεδομένο για τη συνέχεια.

Από το πρώτο κομμάτι του αγώνα φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα για τους Αργεντινούς. Οι Ελβετοί με καλή οργάνωση και σταθερότητα στα αμυντικά καθήκοντα άντεχαν την όποια πίεση και αν ήταν λίγο τυχεροί ή... σοβαροί στα τελειώματα θα μπορούσαν να έχουν βάλει πολύ πιο δύσκολα στους διάσημους αντιπάλους τους. Στο ο Σάκα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ρομέρο έδιωξε πολύ δύσκολα με τα πόδια σε μία εκπληκτική φάση για την ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ, ο οποίος λίγες ώρες πριν τη σέντρα έμαθε ο ότι αδερφός του έφυγε από τη ζωή.

Στο επόμενο λεπτό η Αργεντινή απάντησε με φάση, όμως το σουτ του λαβέτσι μπλόκαρε ο σωστά τοποθετημένος, Μπενάλιο. Στο 39' οι Ευρωπαίοι έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο γκολ, αφού ο Ντρμιτς βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ρομέρο, ο οποίος παρότι δεν βγήκε κατάφερε να μπλοκάρει αφού είχε να αντιμετωπίσει μία τραγική λόμπα. Το πρώτο μέρος βγήκε με 0-0 και αν μία ομάδα άξιζε να σκοράρει ήταν η Ελβετία.

Στο δεύτερο μέρος η Αργεντινή είχε σταθερά την κατοχή και η αντιπαλός της ήταν ένα κλικ πιο αμυντική σε σχέση με το πρώτο. Στο 59' ο Ρόχο έκανε το σουτ από αριστερά και ο Μπενάλιο απέκρουσε δύσκολα και στο 62' ο -πολύ κακός- Ιγουαΐν έκανε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ρόχο αλλά ο Μπενάλιο πέταξε τη μπάλα κόρνερ με το ένα χέρι. Η Ελβετία δεν μπόρεσε να βγάλει κόντρες, μπάλα ήταν συνεχώς γύρω γύρω από την περιοχή της και στο 67' το καλό σουτ-μπανάνα του Μέσι πέρασε μόλις άουτ.

Η κατοχή έφτασε στο 62%-38% στα μέσα της επανάληψης όμως οι φάσεις ήταν λίγες για την ομάδα του Σαμπέγια. Τελευταία για τα 90' ήρθε στο 78' όταν ο Μπενάλιο έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μέσι και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Και στην παράταση η εικόνα παρέμεινε ίδια. Η Αργεντινή είχε την κατοχή, όμως περίμενε από ατομικές ενέργειες και εμπνεύσεις να κάνει κάτι της προκοπής. Η όποια ποιότητα της Αλμπισελέστε είχε δώσει τη θέση της στις σέντρες που είχαν ξεπεράσεις τις 40 και στο 109' ο Ντι Μαρία έστειλε φωτοβολίδα στο παραθυράκι και ο Μπενάλιο «πέταξε» και έβγαλε σε κόρνερ πολύ εντυπωσιακά. Ο Χίτσφελντ στα τελευταία λεπτά «έσφιξε» κι άλλο την ομάδα του με την είσοδο του Τζεμαϊλί, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει το... μοιραίο. Μετά από λάθος στο κέντρο ο Μέσι πήρε τη μπάλα, πέρασε μέσα από δύο, έστρωσε στον Ντι Μαρία και εκείνος με πλασέ με τη μία εξιλεώθηκε για αμέτρητα λάθη στο ματς γράφοντας το τελικό 1-0 στο 118.

MVP: Σε ένα τέτοιο ματς, με τέτοια εξέλιξη, δεν γίνεται να είναι άλλος από τον Ανχελ Ντι Μαρία. Ο φύλακας άγγελος της Αργεντινής πέτυχε λίγο πριν το τέλος της παράτασης ένα γκολ που γλίτωσε πολλούς από εμφράγματα και έδωσε οξυγόνο στον Σαμπέγια και τους οπαδούς. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε πολύ όρεξη στο ματς, πήρε προσπάθειες, όμως αφού δεν ήταν καλός εξιλεώθηκε με το Χρυσό γκολ στο 118'.

POINT: Το λάθος του Στέφαν Λιχτστάινερ μερικά δευτερόλευτα πριν τα πέναλτι. Ο άσος της Γιουβέντους έχασε τη μπάλα σε πολύ... άσχημο σημείο και για κακή του τύχη ο Παλάσιο την έδωσε στον Μέσι, που έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε τιμωρώντας ουσιαστικά ένα από τα πολύ λίγα λάθη των Ελβετών που έπαιξαν σχεδόν σε όλο το ματς με ακρίβεια.

STAT ATTACK: Το γκολ του Ντι Μαρία ήταν το πιο... καθυστερημένο για την Αργεντινή στην ιστορία των Mundial αφού ήρθε τρία λεπτά αργότερα από αυτό του Μπερτόνι στον τελικό του 1978. Η ασίστ του Μέσι είναι η πιο... καθυστερημένη ασίστ που έχει καταγραφεί στα βιβλία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Αργεντινή παραμένει μέσα στα δυνατά ονόματα της διοργάνωσης κυρίως λόγω των σταρ που διαθέτει και σε καμία περίπτωση για τη μπάλα που παίζει ή τη σταθερότητα που δείχνει στην άμυνα. Η Σελέστε έστω με αυτόν τον τρόπο έκανε τη δουλειά και παρέμεινε στο τουρνουά, όμως απέχει πάρα πολύ από το να είναι πειστική. Βέλγιο ή ΗΠΑ θα είναι ο επόμενος αντίπαλος και ειδικά αν είναι οι Κόκκινοι Διάβολοι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα κόντρα σε παίκτες-φωτιά επιθετικά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Φερνάντες, Ζαμπαλέτα, Ρόχο (106' Μπασάντα), Γκάγο (106' Μπίλια), Μασεράνο, Ντι Μαρία, Λαβέτσι (74' Παλάσιο), Μέσι, Ιγουαΐν.

Ελβετία (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Τζουρού, Σαρ, Ροδρίγες, Μπεχράμι, Ινλέρ, Σάκα (66' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (113' Τζεμαϊλί), Σακίρι, Ντρμιτς (82' Σεφέροβιτς).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Argentina για... crying

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: «Ευχαριστώ Λιχτστάινερ...»

 

Τελευταία Νέα