Κόστα Ρίκα - Ελλάδα: Ο Τοροσίδης στο gazzetta.gr

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα: Ο Τοροσίδης στο gazzetta.gr

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα: Ο Τοροσίδης στο gazzetta.gr

bet365

Ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε στον απεσταλμένο του gazzetta.gr στη Βραζιλία, Αλέξανδρο Σωτηρόπουλο για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ.

Με 70 συμμετοχές με το εθνόσημο, ο Βασίλης Τοροσίδης είναι πλέον ο τέταρτος παλαιότερος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καραγκούνη και ένας από αυτούς που την επόμενη μέρα της αποχώρησης του μεγάλου αρχηγού, θα κληθούν να σηκώσουν την εθνική ομάδα στις πλάτες τους, στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, τα προκριματικά για το Euro 2016 που αρχίζουν σε δύο μήνες από τώρα!

Ο διεθνής αμυντικός μίλησε στο gazzetta.gr λίγο μετά τη λήξη του ματς που χάθηκε στα πέναλτι, για την εθνική ομάδα, τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, αλλά και την επόμενη μέρα.

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Τελείωσε! Αποκλειστήκαμε. Κάναμε φοβερή προσπάθεια όλα τα παιδιά. Ήμασταν άτυχοι και πέσαμε και πάνω σε έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα! Χάσαμε την πρόκριση για ένα πέναλτι, αυτό τα λέει όλα».

-Βασίλη, στα πέναλτι τι σκέφτεται ένας ποδοσφαιριστής; Τι περνάει από το μυαλό του;
Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τίποτε άλλο από τη νίκη. Όλοι αυτό σκεφτόμασταν. Δεν ήρθε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, συνεχίζουμε. Με το κεφάλι ψηλά!

-Νιώθεις ότι χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, ειδικά εκεί που με παίκτη παραπάνω, έχουμε 3-4 φορές πλησιάσει το γκολ;
Αυτό που ξέρω είναι πέσαμε απέναντι σε έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε. Η ομάδα έκανε ευκαιρίες και πριν και μετά την αποβολή. Είχε η Κόστα Ρίκα όμως, έναν τερματοφύλακα, που αποδείχθηκε κλειδί για την πορεία της. Απέκρουσε το πέναλτι του Φανη, σε όλους μας μπορούσε να έχει τύχει αυτό.

-Φεύγεις από τη Βραζιλία γεμάτος ή με παράπονο;
Ήταν ένα ωραίο ταξίδι που τελείωσε, κάναμε μια μεγάλη και ιστορική πρόκριση και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Γιατί η Κόστα Ρίκα είναι κατά την άποψή μου, η χειρότερη ομάδα από τις τέσσερις που αντιμετωπίσαμε στο Μουντιάλ. Δεν έκανε κάτι στο γήπεδο που να με εντυπωσιάσει, απλά στηρίζεται στην άμυνά της και τον τερματοφύλακά της. Δεν θυμάμαι, πόσες τελικές προσπάθειες είχαμε πάλι σήμερα.

-Η ζωή δεν τελειώνει εδώ όμως.
Ναι, τον Σεπτέμβριο ξημερώνει μια άλλη διοργάνωση και σαν μεγάλη ομάδα που είμαστε, εκεί πρέπει να κοιτάξουμε. Την συνέχεια. Για μένα, αποκλειστήκαμε από θέμα τύχης. Πέσαμε μαχόμενοι. Δείξαμε την ψυχή μας.

-Αυτή η πορεία στο Μουντιάλ, βαραίνει κι άλλο τη φανέλα αυτής της ομάδας;
Η φανέλα αυτής της ομάδας είναι ήδη βαριά. Όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να παίζεις στην εθνική. Υπάρχουν πάντα απαιτήσεις. Κλείνει μια σελίδα, ανοίγει μια άλλη με νέο προπονητή. Όσοι θα έρθουν στο μέλλον, θα πρέπει να ξέρουν ότι η αυτή η ομάδα έχει απαιτήσεις και ότι χρειάζεται πρώτα ψυχή και καρδιά για να παίξεις με τη φανέλα της και μετά ταλέντο. Η εθνική είναι ομάδα. Και υπάρχουν και τριβές. Δεν γίνεται να είμαστε όλοι κολλητοί, αλλά στο γήπεδο και είμαστε και φαινόμαστε μια ομάδα.

-Καταφέρατε να βγάλετε τον κόσμο στο δρόμο σ' αυτό το Μουντιάλ. Όπως το 2004.
Ναι, τους δώσαμε χαρά. Η πλειοψηφία μας αγαπάει. Πάντα θα υπάρχουν. παρενθέσεις. Πιστεύω ότι είδαν τι προσπάθεια κάναμε. Δεν αισθάνομαι ότι δώσαμε απαντήσεις.

 

Τελευταία Νέα