«Δεν φτάνει μόνο να πάρεις μεταγραφή στην ΑΕΚ»

Gazzetta team
«Δεν φτάνει μόνο να πάρεις μεταγραφή στην ΑΕΚ»

bet365

Ο Μάρκος Ντούνης τόνισε πως δεν φτάνει μόνο να πάρεις μεταγραφή στην ΑΕΚ, αλλά πρέπει να καταφέρεις και να καθιερωθείς.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μάρκος Ντούνης στη SportDay:
Πώς ενημερώθηκες για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και ποια η πρώτη σου αντίδραση;
«Στην αρχή ήταν πολύ τιμητικό για μένα που ενδιαφερόταν μία τόσο μεγάλη ομάδα όσο η ΑΕΚ. Ομως εγώ έπρεπε να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον Πανιώνιο, όσο καλύτερα γίνεται. Επειτα ξανάρθε η δεύτερη κρούση από την πλευρά της ΑΕΚ».

Πόσο δύσκολο ήταν να αγωνίζεσαι για τον Πανιώνιο, ενώ είχες συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Και με δεδομένο ότι η σωτηρία δεν είχε εξασφαλιστεί, ενώ υπήρχαν και άλλοι συμπαίκτες σου που είχαν συμφωνήσει επίσης με την ΑΕΚ;
«Τα παιδιά που είχαμε υπογράψει παίζαμε πλέον πιο ελεύθερα. Μας έβγαιναν περισσότερα πράγματα στο γήπεδο, παίζαμε χωρίς άγχος, πιστεύαμε ότι δεν θα είχαμε πρόβλημα και στο τέλος τα καταφέραμε».

Οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ΑΕΚ, όπως την… έζησες μέσα από τις λίγες προπονήσεις που έκανες.
«Είναι λογικό τα πράγματα να είναι εντελώς διαφορετικά σε κάθε επίπεδο. Από τη διοίκηση μέχρι την οργάνωση. Δεν ήταν εύκολο, όμως με βοήθησε που βρήκα και άλλα παιδιά που ήξερα εκεί και με έκανε να προσαρμοστώ πιο γρήγορα. Είναι σαν να βρίσκομαι στο ίδιο κλίμα με πριν».

Πιο παλιά είχες πει πως στόχος σου είναι να φύγεις κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Η ΑΕΚ είναι για σένα το πρώτο βήμα;
«Δεν φτάνει μόνο να πάρεις μεταγραφή στην ΑΕΚ. Πρέπει να καταφέρεις και να καθιερωθείς. Να τη βοηθήσεις ουσιαστικά. Πρώτος στόχος για μένα είναι αυτός, γιατί η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος».

Πόσο σε επηρεάζει που η ΑΕΚ συνεχίζει να ψάχνει για παίκτη στα άκρα της επίθεσης, σε μία θέση που αγωνίζεσαι και εσύ;
«Ο καθένας οφείλει να κοιτάει τη δουλειά του. Μακάρι να έρχονται καλοί παίκτες για να ανεβαίνει ο ανταγωνισμός και να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος. Αμα αξίζεις θα παίξεις, αν δεν αξίζεις, τότε δεν θα παίξεις».

Πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις την απόφαση να παίξεις στη Football League, ενώ είχες προτάσεις και από ομάδες της Super League;
«Είναι κάτι διαφορετικό για μένα, αλλά νομίζω θα τα καταφέρω. Δεν ήταν καθόλου δύσκολη η απόφαση να πάω στην ΑΕΚ. Είχα προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά διάλεξα την ΑΕΚ γιατί ήταν η καλύτερη επιλογή και πίστεψα πολύ στη μεγάλη επιστροφή της».

Οι μέχρι τώρα μεταγραφές δείχνουν πως η ΑΕΚ… επανέρχεται σε ένα μοντέλο που θα έχει βάση τους Ελληνες παίκτες. Σας βοηθάει ψυχολογικά πως δεν έχετε να ανταγωνιστείτε ξένους παίκτες; Σας απελευθερώνει;
«Σίγουρα βοηθάει ψυχολογικά, γιατί υπάρχει η επικοινωνία μεταξύ των Ελλήνων. Μπορούν να μιλήσουν ακόμα και με κινήσεις. Επίσης βοηθάει που και ο προπονητής είναι Ελληνας και θα μας περάσει γρήγορα τη φιλοσοφία που θέλει για να κερδίσουμε γρήγορα την άνοδο».

Πολλοί παίκτες έχουν πει πως όνειρό τους είναι να παίξουν στην «Αγια-Σοφιά». Είναι ένα από τα δικά σου;
«Το όνειρο όλων των παικτών που είμαστε στην ΑΕΚ, είναι αυτό. Και με αυτή την προοπτική μας έκανε την πρόταση ο κ. Μελισσανίδης και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε να το κάνουμε πραγματικότητα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα