O Mανωλάς και οι... Manolas!

O Mανωλάς και οι... Manolas!

O Mανωλάς και οι... Manolas!

bet365

H Βασιλική Παπαντωνοπούλου γράφει για το πως ο Κώστας Μανωλάς έγινε διάσημος Ισπανός και για τον τρόπο που ο ίδιος με την απόδοσή του τους έκοψε κάθε διάθεση για αστειάκια!

Στην ισπανική εφημερίδα Marca γράφει ο Νάτσο Παλένθια, που επίσης έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο. Αυτός έχει εφεύρει εδώ και μερικά χρόνια έναν νέο όρο στην αθλητική δημοσιογραφία, το pollino. Κυριολεκτικά είναι το μικρό μουλάρι, μεταφορικά το «ψάρι», δηλαδή ο νέος και άπειρος. Στην αθλητική αργκό λοιπόν του Παλένθια είναι ο νεαρός άγνωστος ποδοσφαιριστής, το πουλέν, που όμως τυγχαίνει να έχει και περίεργο όνομα.

Εκατσε λοιπόν η κέντα και ο Παλένθια έμαθε για τον Κώστα Μανωλά όταν αυτός αγωνιζόταν ακόμα στην ΑΕΚ. Το όνομά του και μόνο τού κέντρισε την περιέργεια. Παρακολούθησε βίντεο με αγώνες του και εντυπωσιάστηκε, οπότε τον παρουσίασε στους αναγνώστες και ακροατές του ως το next best thing. Ξέροντας βέβαια κατά βάθος ότι το επώνυμο του νεαρού Ελληνα στόπερ θα προκαλούσε θυμηδία στο ισπανικό κοινό: manolas (με τον τόνο στο «ο») είναι οι κλασικές Σπανιόλες του 19ου – 20ού αιώνα, με τις μαντήλες και τις εντυπωσιακές φορεσιές με τα βολάν, γυναίκες μέσων ή χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων που απεικόνισε κυρίως ο Φρανθίσκο Γκόγια στους πίνακές του. Οπως ήταν φυσικό, το κοινό «τσίμπησε» και ο Μανωλάς έγινε ένα από τα πιο pollinos με το μεγαλύτερο trend στους Ισπανούς ποδοσφαιρόφιλους.

Η κατάσταση όμως πήρε διαφορετική τροπή, όταν ο Μίτσελ ανέλαβε τον Ολυμπιακό και οι Ιβηρες άρχισαν να παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στους «ερυθρόλευκους». Ειδικά την τελευταία σεζόν είδαν τον Κωστάκη να σκοράρει κατά της Μπενφίκα και της Παρί Σεν-Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα αστειάκια σταμάτησαν και η οπτική γωνία άλλαξε. Πόσο μάλλον τώρα, που ο Μανωλάς προέρχεται από εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ και έχει συμπεριληφθεί στο Τοπ-10 των νεαρώ ν παικτών της διοργάνωσης...

Ο Παλένθια, λοιπόν, που νιώθει ότι αυτός ανακάλυψε τον Ελληνα στόπερ και τον παρουσίασε στο ισπανικό κοινό προτού τον γνωρίσει ο υπόλοιπος κόσμος, πανηγυρίζει! Ο τίτλος στο σημερινό του blog στη Marca είναι ενδεικτικός: «Λατρεύουμε τον ηγέτη Κώστα Μανωλά!»

Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Δεν μπορείς να λέγεσαι Μανωλάς και να παίζεις στην Ισπανία. Ετσι μου απαντούσαν πριν από δύο χρόνια όταν πρωτοανέφερα ότι υπάρχει αυτός ο ταλαντούχος παίκτης στην Ελλάδα! Ο pollino μου όμως έχει εξελιχθεί σε πρίγκιπα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και μολονότι η φημολογία δεν είναι ακριβής επιστήμη, εγώ ξέρω από ποδόσφαιρο και εδώ μια διετία είχα καταλάβει ότι αυτός o pollino θα απασχολήσει τους καλύτερους συλλόγους του κόσμου. Κυρίες και κύριοι, δικαιώθηκα! Και από αυτή την άκρη που μου παραχωρεί η εφημερίδα θα τον παρακολουθώ πλέον σε κάθε του βήμα!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα