Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1 (Μουντιάλ 2014)

Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1 (Μουντιάλ 2014)

bet365

Ο διαιτητής χάρισε κόκκινη κάρτα στον Σουάρες για το... νέο δάγκωμα και η Ουρουγουάη είναι στους «16» με το 1-0 επί της Ιταλίας, που έπαιζε με 10 από το 59' με την αποβολή του Μαρκίζιο.

Ηταν το ματς που αναμενόταν περισσότερο από όλα όσα έχουν γίνει ως τώρα στο Μουντιάλ. Ιταλία εναντίον Ουρουγουάης σε αγώνα νοκ-άουτ, γιατί αυτό ήταν ουσιαστικά, σήμαινε ότι θα βλέπαμε έναν αγώνα με πολλή τακτική και δύναμη. Εναν αγώνα στον οποίο θα έπεφταν κορμιά για την πρόκριση. Αυτοί που τα κατάφεραν, τελικά, ήταν οι Ουρουγουανοί και πάνε στους «16» με το 0-1 αλλά λογικά το παγκόσμιο κύπελλο τελείωσε εδώ για τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος δάγκωσε ξανά -τον Κιελίνι αυτή τη φορά- δείχνοντας ότι μάλλον δεν νιώθει άνετα ανάμεσα σε ανθρώπους. Το γεγονός ότι ο Μεξικανός διαιτητής δεν έβγαλε την κόκκινη, έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του στο να επικρατήσουν στη συνέχεια οι Νοτιοαμερικάνοι και να πάρουν την πρόκριση, με την Ιταλία να χαιρετάει από νωρίς...

Στα αγωνιστικά, αν και ήταν η Ουρουγουάη αυτή που ήθελε μόνο νίκη, δεν ήταν και αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Ιταλοί είχαν την μπάλα από νωρίς και με το κέντρο τους να λειτουργεί πολύ καλύτερα από αυτό της Ουρουγουάης διατηρούσαν εύκολα τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες έκανε εύκολα το λάθος και ήταν φανερό ότι περίμενε να βρει κάποια αντεπίθεση για να απειλήσει με τον Σουάρες αλλά ούτε αυτό ήταν εύκολο. Με τον Βεράτι να έχει 100% στις πάσες στο πρώτο 45λεπτο (31/31) η Σκουάντρα Ατζούρα κυκλοφορούσε την μπάλα όπως θα ήθελε ο Τσέζαρε Πραντέλι αλλά ως εκεί. Σοβαρή επιθετική φάση από τους Ατζούρι δεν έγινε καθώς οι Μπαλοτέλι και Ιμόμπιλε δεν μπορούσαν να βρεθούν.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πραντέλι έβγαλε τον Μπαλοτέλι που είχε κίτρινη και έβαλε τον Παρόλο, μετατρέποντας το σύστημα σε 3-5-1-1. Με τον Ιμόμπιλε, όμως, να μην μπορεί ούτε να κρατήσει μπάλα αλλά ούτε και να μπει έστω στο ματς, αφού ήταν συνεχώς οφσάιντ, η Ουρουγουάη κατάλαβε ότι δεν υπάρχει βασικά κίνδυνος. Αυτό έδωσε μέτρα στους παίκτες του Ταμπάρες που βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να πιέσουν στο κέντρο ώστε να χαλάσουν την κυκλοφορία μπάλας της Ιταλίας.

Το έργο τους έγινε πιο εύκολο στο 59', όταν ο Μεξικανός διαιτητής έβγαλε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μαρκίζιο, με τους Ατζούρι να μένουν με 10. Οι Ουρουγουανοί απέκτησαν από το πουθενά ενθουσιασμό και επιχείρησαν να το εκμεταλλευτούν άμεσα, με τον Σουάρες να βγαίνει τετ α τετ στο 66' αλλά ο Μπουφόν έκανε φανταστική επέμβαση και κράτησε το 0-0.΄Ο Πραντέλι κατάλαβε ότι ο Ιμόμπιλε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και έβαλε τον Κασάνο για να κρατάει λίγο την μπάλα, για να χάσει στο 75' και τον Βεράτι με τραυματισμό, βάζοντας στη θέση του τον Τιάγκο Μότα.

Λίγα λεπτά μετά, κρίθηκε το ματς. Στο 79' ο Σουάρες... δάγκωσε τον Κιελίνι αλλά διαιτητής και βοηθός δεν έδειξαν την κόκκινη κάρτα και δύο λεπτά μετά ο Γκοντίν με την ωμοπλάτη, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα -και την Ουρουγουάη στους «16»- με το τελικό 0-1!

MVP: Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στάθηκε στο ύψος του και ήταν αυτός που έδινε ασφάλεια στους συμπαίκτες του, δείχνοντας έτοιμος να τους στείλει στους «16». Ο αρχηγός της Σκουάντρα Ατζούρα αντέδρασε σωστά όσες φορές χρειάστηκε και στο 66' έκανε και μία εκπληκτική επέμβαση στον Σουάρες, που πίστευε ότι μπορούσε να τον νικήσει.

POINT: Η αποβολή του Μαρκίζιο είναι σωστή με βάση τον κανονισμό αλλά θα ήταν ακόμη πιο σωστό να δει κόκκινη, στο 0-0, και ο Σουάρες. Οπως και να έχει, το ματς άλλαξε από την στιγμή που έμεινε με 10 παίκτες η Ιταλία καθώς η Ουρουγουάη βρήκε την ευκαιρία να βγει πιο μπροστά και να ψάξει πιο αποφασιστικά το γκολ, σε σχέση με τα πρώτα 59 λεπτά του αγώνα.

STAT ATTACK: Για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του '60 η Ιταλία για δεύτερο σερί Μουντιάλ αποκλείεται στον όμιλο.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Ιταλία φεύγει ως αποτυχημένη από το Μουντιάλ αφού αποκλείστηκε στον όμιλο. Η Σκουάντρα Ατζούρα θα μπορούσε να είχε καθαρίσει αν νικούσε την Κόστα Ρίκα αλλά δεν το έκανε και το πλήρωσε με την Ουρουγουάη. Η οποία Ουρουγουάη, από την πλευρά της, κατάφερε να αφήσει πίσω την ήττα της πρεμιέρας από την Κόστα Ρίκα και πήρε το εισιτήριο για τους «16». Το πού μπορούν να φτάσουν, βέβαια, από την στιγμή που ο Σουάρες -αν στη FIFA λειτουργεί κάτι σωστά- θα χάσει τα υπόλοιπα ματς της διοργάνωσης, είναι ένα θέμα...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Μαρκίζιο, Βεράτι (75' Τιάγκο Μότα), Πίρλο, Νταρμιάν, Μπαλοτέλι (46' Παρόλο), Ιμόμπιλε (71' Κασάνο).

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα (63' Στουάνι), Γκονζάλες, Αρεβάλο Ρίος, Ροντρίγκες (78' Ραμίρες), Λοντέιρο (46' Μάξι Περέιρα), Καβάνι, Σουάρες.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Βραζιλία... 2002!

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ

 

Τελευταία Νέα