Τα 450 χιλιόμετρα διαδρομής που φάνηκαν σαν... αιωνιότητα (pics & vids)!

Τα 450 χιλιόμετρα διαδρομής που φάνηκαν σαν... αιωνιότητα (pics & vids)!

bet365

Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος γράφει για το ταξίδι που έκανε οδικώς από το Αρακαζού στο Νατάλ διασχίζοντας 800 χιλιόμετρα...

Όταν στην πρώτη ανταπόκρισή μου από τη Βραζιλία, παρομοίαζα την περιπέτεια του ταξιδιού στην αχανή χώρα της σάμπα, με τη διαφήμιση του τύπου που εκστασιάζεται με μια εξερεύνηση στον Αμαζόνιο, ούτε που φανταζόμουν πως σχεδόν δύο εβδομάδες μετά θα ζούσα μια ανάλογη περιπέτεια! Το πολύ επίπονο και πολύπλοκο ταξίδι με αεροπλάνο ανάμεσα στο Αρακαζού και το Νατάλ με ώρες πτήσεων που δεν βόλευαν στη δουλειά που ήθελα να κάνω και με τις δύο πόλεις να τις χωρίζουν περίπου 800 χιλιόμετρα (από πόρτα σε πόρτα ξενοδοχείου), σε συνδυασμό και το... γκάλοπ που διενήργησα ανάμεσα σε Έλληνες που ζουν χρόνια στη Βραζιλία, με ώθησε στην μεγάλη απόφαση να κάνω το ταξίδι οδικώς! Δεκαέξι ώρες μετά, έχοντας ζήσει μια μεγάλη περιπέτεια επιπέδου Κάμελ Τρόφι και με το... στομάχι στα χέρια, ψάχνω οποιαδήποτε πτήση μπορεί να με πάει με οποιονδήποτε τρόπο πίσω στο Αρακαζού!

Η διαδρομή μέσω Μασεγιό, Ρεσίφε έδειχνε φαινομενικά εύκολη, όμως στην πράξη δεν ήταν καθόλου. Το gps, που μέσα στις πόλεις μας είχε βγάλει ασπροπρόσωπους τόσες μέρες, αποδείχθηκε... μούφα! Ένα μεγάλο μέρος της επαρχίας Σερζίπε, μιας από τις πιο φτωχές τις χώρας είναι αχαρτογράφητο, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να βρεθούμε περίπου 100 χιλιόμετρα εκτός πορείας, με κατεύθυνση την ενδοχώρα, τόσο πολύ που αν συνεχίζαμε θα φθάναμε στην. Κολομβία! Έτσι το πρώτο κομμάτι της διαδρομής που θα διαρκούσε κανονικά 3-4 ώρες έγινε σε 6, περνώντας από απίθανα μέρη με ονομασίες όπως Arapiraca, Taquarana και Maribondo! Το ξημέρωμα μας βρήκε να παλεύουμε με την κίνηση στους δρόμους του Μασεγιό.

Το... κλίμα ήταν στραβό, το έφαγε και ο γάιδαρος με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει οριστικά τον αυτοκινητόδρομο BR-101 που πηγαίνει από Μασεγιό σε Ρεσίφε και να αναγκαστούμε να κάνουμε τη διαδρομή από την παραλία, με μια μεγάλη και πάλι παράκαμψη. Τουλάχιστον το θέαμα φθάνοντας και πάλι στον Ατλαντικό μας αποζημίωσε βλέποντας τους φοίνικες μπροστά από τα τιρκουάζ νερά του ωκεανού στην Japaratinga και το Maragogi. Το ταξίδι συνεχίστηκε και πάλι για αρκετές ώρες ως το Ρεσίφε και πάλι μέσα στην ενδοχώρα βλέποντας χωριά και οικισμούς βγαλμένους από μια άλλη εποχή, πραγματικά. ξεχασμένους από το θεό, στη μέση του πουθενά. Ανθρώπους που ζουν αποκλειστικά και μόνο από τη γεωργία, καθώς όπως μάθαμε με τις συνεχείς βροχές, τα εδάφη είναι τόσο εύφορα που μπορούν να βγάλουν και τρεις σοδειές το χρόνο!

Τι δεν θα ξεχάσω ποτέ από αυτό το ταξίδι; Τα. δεκάδες τεχνητά σαμάρια που ξεφύτρωναν στη μέση του δρόμου, κοντά σε οικισμούς, χωρίς να είναι βαμμένα έντονα για να τα βλέπεις. Το αποτέλεσμα ήταν 2-3 φορές να... απογειωθούμε, δύο ζάντες να στραβώσουν και να βρούμε ευτυχώς τον... γίγαντα Μινερίνιο που μας τις επιδιόρθωσε μέσα σε δύο λεπτά! Τα άλογα, τις κατσίκες, τις κότες, αλλά και ανθρώπους με ποδήλατα που πετάγονταν απότομα στη μέση του δρόμου εκεί που δεν το περιμένεις! Θρίλερ. Και φυσικά, τις απίστευτα αλλοπρόσαλλες αλλαγές του καιρού. Ήλιος για δέκα λεπτά, μετά βροχή για άλλα δέκα. Συνεχώς επί 15 ώρες.

Σχεδόν 450 χιλιόμετρα διαδρομής που φάνηκαν σαν.. αιωνιότητα! Ευτυχώς, το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, από το Ρεσίφε ως το Νατάλ, μήκους περίπου 350 χιλιομέτρων, ήταν το καλύτερο, καθώς ο αυτοκινητόδρομος είναι καινούργιος με 3 λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα. Ευτυχώς, γιατί ήδη η κούραση, είχε χτυπήσει κόκκινο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος
Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος