Πατσατζόγλου: «Πιο επιθετικά με την Ιαπωνία»

Πατσατζόγλου: «Πιο επιθετικά με την Ιαπωνία»

Gazzetta team
Πατσατζόγλου: «Πιο επιθετικά με την Ιαπωνία»

bet365

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου μίλησε για το επεισόδιο Μανιάτη – Τζαβέλλα, την Εθνικής Ελλάδος και το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αναλυτικά ο Χρήστος Πατσατζόγλου μίλησε στον Sentra 103,3
- Για την ήττα της Εθνικής από την Κολομβία:
Η Εθνική δεν άξιζε να χάσει 3-0. Δεν έπαιξε καλά, αλλά δεν άξιζε να φάει τρία γκολ. Έπρεπε να είχαμε σκοράρει με τον Γκέκα ή με τον Κονέ. Αν ο Παναγιώτης έκανε πιο μικρά βήματα, θα έβρισκε πιο «γεμάτα» τη μπάλα. Ήταν μια μέτρια εμφάνιση, αλλά δεν ήμασταν κακοί.

- Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική στο ματς με την Ιαπωνία:
Δεν πρέπει να απογοητευτούν τα παιδιά. Επιβάλλεται να παίξουν πιο επιθετικά με την Ιαπωνία για να πάρουν τους τρεις βαθμούς αν θέλουν να κατακτήσουν την πρόκριση. Αν βρισκόμουν στη θέση τους θα έμπαινα στον αγωνιστικό χώρο και θα έβγαζα όλη την ψυχή μου. Αν πετύχαινα τον στόχο μου, όλα θα ήταν καλά. Αν, πάλι, δεν τον πετύχαινα, θα ήμουν ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου. Σημαντικό είναι να μπουν ενωμένοι, σαν μια γροθιά και να προσπαθήσουν για ό,τι καλύτερο».

- Για τα «κλειδιά» του αγώνα με την Ιαπωνία:
Βασικά πρέπει να… αντέξουμε τη φυσική κατάσταση της Ιαπωνίας, καθώς οι παίκτες της τρέχουν επί 90'! Το ποδόσφαιρό τους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, ειδικά στο κομμάτι της τεχνικής κατάρτισης. Πρέπει να προσέξουμε από το 1', να είμαστε τυχεροί και να παίξουμε επιθετικά για να κυνηγήσουμε το γκολ. Επίσης είναι σημαντικό να κερδίσουμε τις μονομαχίες και να δείξουμε πως θέλουμε τη νίκη. Να κρατήσουμε μπάλα και να έχουμε το πάσινγκ γκέιμ, διότι όταν έχουμε εμείς τη μπάλα στα πόδια, αποκτούμε ατοπεποίθηση. Έχουμε τους παίκτες για να το κάνουν αυτό. Απαιτείται, όμως μεγάλη προσοχή κυρίως όταν χάνουμε τη μπάλα, στις αντεπιθέσεις. Εκεί μπαίνουν τα περισσότερα γκολ.

- Για το επεισόδιο ανάμεσα στους Τζαβέλλα και Μανιάτη:
Καλό θα ήταν να μην υπήρχαν τέτοια επεισόδια στην Εθνική. 23 παίκτες έχουν τον ίδιο σκοπό. Αυτές είναι κάποιες κακές στιγμές. Οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν κάτι και είμαι σίγουρος πως και οι ίδιοι θα το έχουν ήδη μετανιώσει. Εντάξει, υπάρχει και το προηγούμενο από το ματς με του Κυπέλλου κι ίσως έπαιξε τον ρόλο του και ξαναφούντωσε η ιστορία. Στην Εθνική συναντιούνται 23 διαφορετικοί χαρακτήρες που πρέπει να γίνουν οικογένεια. Είναι πολύ δύσκολο αυτό. Οι επιτυχίες έρχονται όταν ένας προπονητής το καταφέρει αυτό. Αν ο ένας δεν τρέξει για τον άλλον, χαλάει η χημεία. Και οι δύο είναι επαγγελματίες, πολύ καλά παιδιά και επαγγελματίες και είμαι σίγουρος πως ήδη έχουν μετανιώσει.

- Για τον αποκλεισμό της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας:
Είναι σοκαριστική η αποκαθήλωση της Ισπανίας. Ήταν η καλύτερη ομάδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Δεν το περίμενα ποτέ, όμως βάσει της εικόνας, δικαίως αποκλείστηκε. Ήταν πάρα πολύ κακή. Δεν παρουσιάστηκε όπως στις προηγούμενες διοργανώσεις και δικαίως αποκλείστηκε. Πλέον οι αντίπαλοι είναι διαβασμένοι και ξέρουν την Ισπανία. Ξέρουν τους παίκτες, γνωρίζουν το παιχνίδι τους. Η Χιλή, πάντως, ήταν πολύ καλύτερη, ενώ η Ολλανδία ήταν καταιγιστική.

- Για τις ομάδες που του έχουν κάνει εντύπωση στη φετινή διοργάνωση:
Μου έχει αρέσει η Ολλανδία. Έχει 3-4 ονόματα και όλοι οι υπόλοιποι είναι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες. Έχουν ρυθμό και παίζουν ποδόσφαιρο. Θα πάει πολύ καλά. Επίσης μου άρεσε η Γκάνα, η οποία θεωρώ ότι αδικήθηκε από το αποτέλεσμα στο ματς με τους Αμερικανούς.

- Για την «ευχάριστη έκπληξη» του φετινού Μουντιάλ:
Πιστεύω πως θα είναι το Βέλγιο. Διαθέτει πολύ καλές μονάδες που έχουν δημιουργήσει μιαν ανταγωνιστική ομάδα. Ότι ανέτρεψαν το σε βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα σε μικρό διάστημα, δείχνει πως έχουν ψυχή οι Βέλγοι. Από τη μέση κι εμπρός πολύ γρήγοροι, επιθετικοί, με ποδοσφαιρικό θράσος. Θα πάνε πολύ καλά.

- Για την πρόβλεψή του για τον τελικό:
Δεν έχω δει τα σταυρώματα, αλλά αν δεν συναντηθούν νωρίτερα, πιστεύω πως στον τελικό θα αναμετρηθούν η Γερμανία με την Ιταλία! Οι Γερμανοί είναι απίστευτοι, όπως πάντα. Όσο για τη Βραζιλία, δεν με έχει πείσει.

- Για τα προσωπικά του σχέδια:
Αυτή την εποχή ξεκουράζομαι και κάνω προπόνηση. Ετοιμάζω στη Χαλκίδα, μαζί με τον φίλο και συμπαίκτη μου Θανάση Παλαιολόγο, ένα καφέ. Μάλλον θα μείνω στη Χαλκίδα.

- Για τον ανιψιό του, Βασίλη, ο οποίος αγωνιζόταν την προηγούμενη σεζόν μαζί του στον Ηρακλή Ψαχνών:
- Καλός είναι ο Βασίλης. Θα έλεγα πως είναι περισσότερο σαν γιος μου είναι. Τον αγαπάω πολύ, τον έχω μαζί μου από πέντε ετών. Είναι πολύ καλό παιδί και μεγάλο ταλέντο. Είναι καλός παίκτης, αλλά στην Ελλάδα έχουμε λίγο… πρόβλημα με τους μικρούς. Είναι δύσκολο να μπουν και να παίξουν. Μπήκε στα βαθιά στα πλέι οφ, καθώς έπαιξε αρκετά. Μακάρι να προχωρήσει.

 

Τελευταία Νέα