«Με την Ελλάδα το πιο εύκολο ματς!»

«Με την Ελλάδα το πιο εύκολο ματς!»

bet365

Ο Ιάπωνας δημοσιογράφος της NTV, Χιρόσι Οσάντα ανέλυσε στον απεσταλμένο του gazzetta.gr στη Βραζιλία, Κώστα Σωτηρόπουλο την Εθνική τους ομάδα και περιμένει μόνο νίκη απέναντι στην Ελλάδα!

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση έχεις τρεις ευκαιρίες να αποδείξεις πως αξίζεις να βρίσκεσαι σε αυτήν. Η Εθνική Ελλάδας στην πρώτη της τα «θαλάσσωσε» γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 από την Κολομβία. Η δεύτερη και κρισιμότερη πλέον είναι κόντρα στην Ιαπωνία, η οποία μετά την δική της ήττα στην πρεμιέρα της από την Ακτή Ελεφαντοστού, βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση με την Ελλάδα. Στην τελευταία.

Πως βλέπουν τα πράγματα άραγε στην Ιαπωνία; Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο της NTV, Χιρόσι Οσάντα και μας ανέλυσε τόσο την κατάσταση στην Εθνική τους ομάδα, όσο και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την «γαλανόλευκη».

Δεν είναι μόνο ο Χόντα και ο Καγκάβα
Το ιαπωνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν το λες και δημοφιλές, ωστόσο γνωρίζομε ορισμένους παίκτες της Εθνικής τους που διαπρέπουν στην Ευρώπη. Πέραν των Χόντα, Ναγκατόμο και Καγκάβα όμως, ποιοι άλλοι θα αποτελέσουν απειλή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα; Ο Χιρόσι Οσάντα απαντά:

«Ο Οκουμπο θα είναι μεγάλη απειλή. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει σκοράρει πολλά γκολ στην J League. Ήταν η μεγάλη έκπληξη των επιλογών του Τζακερόνι και επιλέχθηκε ακριβώς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η τοπ φόρμα την οποία διανύει, η καλύτερη της καριέρας του κατά πάσα πιθανότητα, τον τοποθετούν στους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Ιαπωνίας, πάνω κι από τους Χόντα και Καγκάβα».

Η ταχύτητα είναι το δυνατό σημείο των Ιαπώνων, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις του Ιάπωνα ρεπόρτερ του NTV: «Το δυνατό σημείο της ομάδας μας είναι η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα. Μην ξεχνάμε φυσικά και την αντοχή των παικτών, οι οποίοι μπορούν να τρέχουν και στα 90΄της αναμέτρησης. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα «όπλα» μας. Δεν στηριζόμαστε τόσο σε συγκεκριμένους παίκτες, όσο στην ομάδα σαν συμπαγές σύνολο».

Όσον αφορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας, σε αυτήν μπορεί να βρίσκεται ένας Ιταλός τεχνικός που προέρχεται από μία σχολή με επίκεντρο την άμυνα, παρολ΄ αυτά ο Τζακερόνι φαίνεται να διαφέρει: «Πάντα έλεγε ότι η ομάδα που προσπαθούσε να χτίσε έχει σαν γνώμονα την επίθεση. Έλεγε πως η Ιαπωνία δεν πρέπει να αμύνεται. Έχει την ταχύτητα, την τεχνική και μπορεί να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα.Η αλήθεια είναι πως έχουμε δει αρκετά γκολ στα ματς της συγκεκριμένης ομάδας υπό την ηγεσία του Τζακερόνι, σε σχέση με την προηγούμενη Εθνική. Επιθετικά λοιπόν δεν νομίζω πως έχουμε θέμα. Αμυντικά ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα…».

«Θα ξαναπιστέψουμε μόνο αν νικήσουμε την Ελλάδα»
Τα αμυντικά αυτά προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και κάπως έτσι ήρθε η ήττα, την οποία δεν είδαν και με ιδιαίτερα καλό μάτι στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, όχι γιατί χάσαμε αλλά γιατί η ομάδα δεν φάνηκε να μπορεί να παίξει, όπως περιμέναμε ότι θα μπορούσε και θα έπρεπε να παίζει. Όλοι οι παίκτες σε δηλώσεις τους μετά το ματς παραδέχτηκαν πως δεν παρουσιάστηκαν όπως προπονούνταν τα τελευταία 4 χρόνια. Δεν μπορούσαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο κατοχής και αντιθέτως έπαιξαν αμυντικά. Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι, όπως φυσικά και ο κόσμος στην Ιαπωνία και υπάρχει η ανησυχία αν μπορούν να παίξουν το δικό τους στυλ ποδοσφαίρου».

Η απογοήτευση που επικρατεί στην Ιαπωνία αλλάζει με έναν τρόπο. Νίκη επί της Ελλάδας (την οποία άλλωστε υπολόγιζαν) και ανατροπή του αρνητικού κλίματος. Μέχρι τότε οι παίκτες τις Ιαπωνίας θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν δύσπιστο, για τις ικανότητές τους, λαό: «Για να είμαι ειλικρινής όλοι πλέον αμφιβάλλουν για την ομάδα και την ικανότητά της να πάει στο επόμενο γύρο. Βέβαια πριν την διοργάνωση αν περίμενε κάποιος να πάρουμε σίγουρα τους 3 βαθμούς απέναντι σε κάποια ομάδα, αυτή θα ήταν η Ελλάδα. Με τις Κολομβία και Ακτή Ελεφαντοστού περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, ενώ η αναμέτρηση με την Ελλάδα θα είναι η ευκολότερη από τι 3. Όλα θα φανούν σε αυτό το παιχνίδι. Αν μπορέσουμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς, παίζοντας το παιχνίδι μας, οι Ιάπωνες θα ξαναπιστέψουν σε αυτή την ομάδα.

 

Τελευταία Νέα