Πέκερμαν: «Να πληγώσουμε την Ελλάδα»

Νίκος Ρόλλας
Πέκερμαν: «Να πληγώσουμε την Ελλάδα»

bet365

Ως ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Ελλάδα, ο προπονητής της Κολομβίας.

Κλειστά κράτησε τα... χαρτιά του, αναφορικά με την εντεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει κόντρα στην Εθνική ομάδα, ο Ζοσέ Πέκερμαν. Ο Αργεντίνος τεχνικός μπορεί να μην αποκάλυψε τους 11, ωστόσο ξεκαθάρισε οτι οι «Καφετέρος» θα διατηρήσουν το επιθετικό προφίλ τους...

Αναλυτικά ο Ζοσέ Πέκερμαν, μίλησε για...

Για την συμμετοχή της Κολομβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ για το Μουντιάλ. Από τη στιγμή που συγκεντρωθήκαμε αξιολογήσαμε ως σημαντικό για τον κάθε ένα, να δουλέψουμε αρκετά ώστε να φτάσουμε στην επιθυμητή κατάσταση. Θεωρώ οτι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για να ξεκινήσουμε στην διοργάνωση».

Για την άφιξη του Βίκτορ Ιμπάρμπο: «Μας έκανε πολύ καλό που ήρθε στην Εθνική. Έχουμε πολλούς επιθετικούς που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές εναλλακτικές επιλογές. Ο ανταγωνισμός παραμένει σε υψηλό επίπεδο για τους επιθετικούς και πρέπει να σκεφτώ πολύ για να καταλήξω σε ποιους θα χρησιμοποιήσω».

Για το κίνητρο της ομάδας: «Ιδρώσαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ πέρα και είναι καλό οτι μπορούμε να δείξουμε αυτή τη προσπάθεια που κάναμε. Έχουμε μία αληθινή ομάδα και είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την πορεία μας».

Για την εντεκάδα που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην Ελλάδα: «Ποτέ δεν ανακοινώνω την εντεκάδα παραμονή του αγώνα, επειδή υπάρχουν δεδομένα να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Όλοι το έχουν συνηθίσει αυτό και το αποδέχονται.

Για το πως φαντάζεται τον αγώνα με την Ελλάδα: «Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι Θα δώσουμε μεγάλη μάχη επειδή παίζουμε με μία ομάδα ειδικών συνθηκών. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που έχει τελειοποιήσει το στιλ της και αισθάνεται υπερήφανη για αυτό. Σε γενικές γραμμές στη Νότια Αμερική στοχεύουμε και στην αισθητική, στο οποίο όμορφο... Για εμάς η πρόκληση είναι να παίξουμε όπως παίζουμε συνήθως και να μπορέσουμε να το κάνουμε πληγώνοντας την Ελλάδα. Αυτό απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, ισορροπία και εκμετάλλευση των ευκαιριών. Βλέπω ένα καλό παιχνίδι στην τακτική και την στρατηγική».

Για την τεχνολογία που μπαίνει στο ποδόσφαιρο: «Οι παίκτες αλλά οι φίλαθλοι υποφέρουν από τα λάθη που γίνονται. Για αυτό πρέπει να δουλέψουμε πως να βελτιώσουμε τις αποφάσεις».

Για την στρατηγική του, απέναντι στην Ελλάδα: «Θα μείνει η ίδια... Μπορεί να αλλάξουν τα ονόματα στην εντεκάδα, αλλά θα υπάρχει η ίδια φιλοσοφία. Οι παίκτες μπορεί να αλλάζουν, αλλά η ιδέα θα παραμένει η ίδια. Να κρατάμε την μπάλα, να κλείνουμε τους αντίπαλους στην άμυνα και να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

Τι θα έλεγε τώρα στον Λιονέλ Μέσι που επί των ημερών κλήθηκε στην Αργεντινή: «Τον ευχαριστώ για τις αναμνήσεις. Είμαι χαρούμενος που τον βοήθησα. Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για το πόσο μεγάλο αστέρι θα γινόταν. Με τον Μέσι η Αργεντινή μπορεί να φτάσει ψηλά. Μακάρι να μην χρειαστεί να παίξουμε μαζί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα