Κεχαγιάς: «Δεν το θεωρούμε επιτυχία αλλά υπάρχει ανακούφιση»

Gazzetta team
Κεχαγιάς: «Δεν το θεωρούμε επιτυχία αλλά υπάρχει ανακούφιση»

bet365

Χαμηλούς τόνους κράτησε παρά την παραμονή της ομάδας του στην Super League μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου στα μπαράζ, ο τεχνικός της Ξάνθης Νίκος Κεχαγιάς.

Ο προπονητής της ακριτικής ομάδας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ανέφερε:

Για το μπαράζ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου: «Περιμέναμε ένα κλειστό παιχνίδι. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει με δύο ζώνες άμυνας και ότι θα υπήρχε άγχος απ’ την μεριά μας. Το γκολ που δεχτήκαμε μας άγχωσε περισσότερα, όμως ευτυχώς ισοφαρίσαμε πριν το τέλος του ημιχρόνου και έγιναν πιο απλά τα πράγματα. Αν ολοκληρωνόταν το ημίχρονο με εμάς πίσω στο σκορ, ενδέχεται να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα».

Για τον αγωνιστικό ρυθμό που βρισκόταν η Ξάνθη: «Πέρασαν 58 μέρες απ’ το τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για αρκετά μεγάλο διάστημα, ώστε να παραμείνουν έτοιμοι για ένα ματς που θεωρείται τελικός. Θεωρώ πως το χειριστήκαμε καλά. Δώσαμε δώδεκα μέρες άδεια στους παίκτες για να αποφορτιστούν ψυχολογικά και σωματικά, γιατί ξεκινήσαμε νωρίς την περσινή προετοιμασία, λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Ήταν πολύ ωφέλιμη η άδεια, ώστε να επιστρέψουν έτοιμοι να προετοιμαστούν για ένα παιχνίδι. Δεν μπορούσαμε να βρούμε δυνατά φιλικά, εκείνη την περίοδο, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είχαν τελειώσει. Ήταν δύσκολο να βρούμε ρυθμό. Ήμασταν λίγο πιο φρέσκοι όμως, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν κουρασμένοι απ’ τα συνεχόμενα ματς που δίνουν τόσο καιρό».

Για τις σκέψεις μετά το μπαράζ: «Δεν θεωρούμε επιτυχία ότι σωθήκαμε στο μπαράζ. Υπάρχει μόνο ανακούφιση. Η Ξάνθη είναι για περισσότερα πράγματα και πρέπει να πρωταγωνιστεί. Εκεί πρέπει να είναι η θέση της. Η φετινή χρονιά είναι “καμπανάκι”, πρέπει να δούμε τι λάθη έγιναν, τι έχει φταίξει, ώστε όλα αυτά να γίνουν η βάση για την αφετηρία μας για τη συνέχεια».

Για την ανάδειξη παικτών απ’ τις ακαδημίες: «Η Ξάνθη έχει αποδείξει χρόνια τώρα, ότι οι ακαδημία της βγάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα καλούς παίκτες. Υπάρχουν παιδιά -όπως ο Ράνος, ο οποίος πέρα απ’ το γκολ, βοήθησε πολύ χθες- που μπορούν να ανέβουν στην πρώτη ομάδα και να εντυπωσιάσουν».

Για το μεγαλύτερο λάθος της φετινής χρονιάς: «Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τα συζητήσουμε μεταξύ μας, για να μη θίξουμε καταστάσεις. Πρέπει να δοθεί βάση σ’ αυτά ώστε να διορθωθούν άμεσα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα