Mundial: Ο απολογισμός από το Αρακαζού (vids)

Mundial: Ο απολογισμός από το Αρακαζού (vids)

bet365

Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος αφήνει για λίγο το Αρακαζού, ταξιδεύει για το Μπέλο Οριζόντε και την πρεμιέρα της Εθνικής και κάνει τον πρώτο μίνι απολογισμό!

Να λοιπόν που έφθασε η ώρα να πούμε για πρώτη φορά αντίο - για λίγο πάντως- στο Αρακαζού. Οι πρώτες μέρες πέρασαν νεράκι και η πρεμιέρα του Μουντιάλ για την εθνική μας ομάδα, μας περιμένει.

Τι κρατάμε από αυτές τις πρώτες πέντε μέρες; Την υποδοχή της ελληνικής ομάδας από τους ντόπιους, τα περίπου 1500 άτομα της ανοιχτής προπόνησης και όλη την... τρέλα των ντόπιων για την. απόβαση των ελλήνων στη μικρή αυτή πόλη με το σλόγκαν «Sodos Tomos Grecos», δηλαδή «είμαστε όλοι Έλληνες» να κυριαρχεί παντού.

Δείτε μόνο τα βίντεο με τον πιανίστα ενός εστιατορίου του Αρακαζού να παίζει τον ελληνικό εθνικό ύμνο, για πρώτη φορά όπως μας είπε, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσει τις 2-3 παρέες ελλήνων δημοσιογράφων και παραγόντων που ήταν εκεί, για να καταλάβετε.

Επίσης κρατάμε τις εικόνες με την ατελείωτη αμμουδερή παραλία, τους Βραζιλιάνους κάθε ηλικίας να κατεβαίνουν στη θάλασσα από νωρίς το πρωί για να παίξουν μπάλα, να κάνουν σερφ και να χαρούν τον ήλιο, ζητώντας μας παράλληλα να μεσολαβήσουμε για μια φανέλα της εθνικής ομάδας της Ελλάδος!

Από την άλλη πλευρά, θέλουμε να ξεχάσουμε τον άστατο καιρό, με τον πρωινό καυτό ήλιο και τις απογευματινές δυνατές μπόρες. Ας μην ξεχνάμε ότι τουλάχιστον οι μισές προπονήσεις της ομάδας εδώ, έγιναν υπό βροχή! Αφόρητη επίσης και η υπερβολική υγρασία. Θέλεις τουλάχιστον 2-3 μπάνια την ημέρα για να ξεκολλήσεις! Και φυσικά δεν ξεχνάμε, αυτό το ασταμάτητο πρόβλημα επικοινωνίας σε άλλη γλώσσα πλην της πορτογαλικής!

Καληνύχτα Αρακαζού, καλημέρα Μπέλο Οριζόντε! Ερχόμαστε. Περιμένουμε πως και πώς να δούμε πόσο έρημη θα είναι η πόλη εκεί, αύριο το απόγευμα, στην πρεμιέρα της σελεσάο στο Μουντιάλ. Μαθαίνω ότι μετά τις 14.30 το μεσημέρι έχει κηρυχτεί επίσημα αργία, ώστε όλοι να προλάβουν έγκαιρα να στηθούν στις τηλεοράσεις τους, να ανάψουν τα μπάρμπεκιου και παραδοσιακά όπως συνηθίζουν με ψητά και μπύρες, να απολαύσουν το ματς με την Κροατία.

Και σε δύο μέρες ξανά στο αεροπλάνο: από την πρωτεύουσα της επαρχίας Μίνας Γκεράις και πάλι πίσω εδώ!

Δείτε τα video παρακάτω...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος
Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος