Στον αστερισμό του κάτι σαν ΠΑΟΚ

Στον αστερισμό του κάτι σαν ΠΑΟΚ

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Στον αστερισμό του κάτι σαν ΠΑΟΚ

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ, την καθυστέρηση στον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, καθώς και τον Σαράνοφ που είναι υποψήφιος να φορέσει τα ασπρόμαυρα.

Λίγο πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ, καλό είναι να δούμε που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μας. Είναι και αυτός σε ένα ότι να ναι μουντ. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει πως δεν είναι και ότι πιο σοφό διέθετα σε παράγοντα, απλά έχει το μαρούλι άρα και την αίσθηση πως τα λάθη διορθώνονται. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται βέβαια είναι πως αν συνεχίζει να πράττει με τριτοκοσμικές στρατηγικές, στο τέλος θα μείνει μόνος του στο γήπεδο. Ωραία την έκανε τη σουίτα, ωραίες οι φωτογραφίες σε αυτή, όμως θεωρώ μεγάλο αστείο να είναι συγκεντρωτικός με έναν ΠΑΟΚ που ασχολείται ουσιαστικά πέντε μέρες το μήνα.

Είχε πολύ πλάκα αυτό που έγινε με τον Αναστασιάδη. Τελείωσε το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του πως ο Ιβάν Σαββίδης συμφώνησε με το νέο προπονητή του ΠΑΟΚ. Πέρασαν δεκαεπτά μέρες και αφού δεν είχε πέσει καμία υπογραφή και αιωρούνταν διάφορα, υπήρξε η επίσημη διαρροή πως Βρύζας και Αναστασιάδης τα βρήκαν, συμφώνησαν και όλα βαίνουν καλώς. Υπογραφές ούτε τότε. Πέρασαν άλλες πέντε μέρες, συναντήθηκαν Σαββίδης, Βρύζας και Αναστασιάδης και μετά τα όσα είπαν, η επίσημη διαρροή είναι «Συμφώνησαν και σύντομα θα υπογράψουν».

Αφού λοιπόν μοιράστηκε επισήμως τρεις φορές πως ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Αναστασιάδη, σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές. Θα γίνει και η παρουσίαση. Σχεδόν έναν μήνα μετά την πρώτη ανακοίνωση. Όχι πως δεν υπάρχει προεργασία και δεν μπορούν να κλείσουν άμεσα οι μεταγραφικοί στόχοι. Μπορεί σε μία μέρα αυτός ο μήνας να καλυφθεί. Όμως πολλά πράγματα σε μία ΠΑΕ, πρέπει να συμβαίνουν και για να είναι ενεργό το κοινό. Στη Θεσσαλονίκη ζω, η παρέα μου ΠΑΟΚ είναι και ένα μήνα τώρα έχουν ξενερώσει και τα νύχια τους. Είχε προηγηθεί και η κωμωδία της περυσινής σεζόν που ξεκίνησε με τον πολιτικό λόγο του Σαββίδη και κατέληξε να είμαι γκομενάκι του Σαρρή.

Αναφέρθηκα πριν στους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας. Είδα αυτόν τον Σαράνοφ που πάμε να πάρουμε τερματοφύλακα. Όποιον κι αν ρώτησα, ότι και αν διάβασα σε επίπεδο βιογραφικού, το μόνο σίγουρο είναι πως τα στοιχεία αμφισβητούν πως είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε.

Ο ΠΑΟΚ έχει δύο Μουντιαλικούς τερματοφύλακες και έναν καλό αλλά τρελό. Δε νομίζω στην ιστορία του ποτέ να είχε άλλη τέτοια τριάδα κι όμως έχει πρόβλημα στη θέση. Τον Ιτάνζ δεν τον θέλει ο Σαββίδης, τον Χακόμπο δεν τον θέλει η ομάδα γιατί έδωσε δικαιώματα με τη συμπεριφορά του, ο Γλύκος αγανάκτησε από τα όσα άκουγε από οπαδούς και μεγαλομέτοχο και είπε να την κάνει. Και για να καλυφθεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να αγοράσει έναν τερματοφύλακα που τίποτα δεν εμφανίζει πως είναι καλύτερος από αυτούς που έχει.

Πήρα μία συνέντευξη του Τζέναμο που τον έπαιξε αντίπαλος στο Ισραήλ και μου είπε ξεκάθαρα το ίδιο πράγμα. Και μιλάμε για ένα παιδί σοβαρό, μετρημένο, εκτός από καλό τερματοφύλακα που λέει αυτό που πιστεύει και δεν κάνει δημόσιες σχέσεις. Μία παράκληση σε όσα παιδιά έχουν την ανάγκη να σκέφτονται σωστά για τον ΠΑΟΚ. Τα απαξιωτικά σχόλια για τον Γλύκο και τον κάθε Γλύκο, είναι ο εύκολος δρόμος. Ο απαίδευτος. Ο σωστός δρόμος είναι να προβληματιστείς, να σκεφτείς και να αναλύσεις γιατί ένα παιδί που επτά χρόνια δεν ακούστηκε και δε δημιούργησε πρόβλημα ποτέ, θέλει να ρίξει μαύρη πέτρα και να εξαφανιστεί. Ο σωστός δρόμος είναι να σκεφτείς γιατί ενώ ποτέ δεν έφευγαν παίκτες από τον ΠΑΟΚ, τώρα την κάνουν τρέχοντας;

ΥΓ Θα παρακαλούσα τους καλούς συναδέλφους, για να μην έρθουμε σε ρήξη, να πάψουν να βάζουν κλισέ τίτλους τύπου «Του έδωσε τα κλειδιά ο Σαββίδης» ή «Τα κλειδιά στον Στέφενς» ή «Τα κλειδιά στον Άγγελο».

Είναι προσβλητικό για τον ΠΑΟΚ, να μοιράζει τα κλειδιά δεξιά κι αριστερά, να γίνονται απόλυτο κουμάντο άνθρωποι που είναι υπάλληλοι. ‘Άνθρωποι που απλά θα έπρεπε να συμμετάσχουν σε έναν προγραμματισμό και όχι να τον ορίζουν. Τα κλειδιά, είναι του ΠΑΟΚ και καλά θα κάνει ο Σαββίδης να το ξεκαθαρίζει αυτό σε όποιον μιλάει.

Τα κλειδιά που πήρε ο Στέφενς για παράδειγμα τον περασμένο Γενάρη, του φόρτωσαν έξι εκατ. ευρώ στο κεφάλι. Άλλη μία λαϊκή καταστροφική απαίτηση του σύγχρονου ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00